icon

Výber strednej školy pre milovníka fyziky a chémie

maminatimka
9. jún 2025

Dievčata možno viete nám poradiť...syn bude už deviatak a ešte stále nevieme ani jednu školu si vybrať, poraďte akú školu keď má rád fyziku, matiku a chémiu 🙏 okrem gymnázia...zvažujeme v Košiciach ten laborant..

ha_ha
9. jún 2025

@maminatimka Ak môžem otázku, prečo okrem gymnázia?

melanta
9. jún 2025

@maminatimka ten laborant? Aký laborant? V každom prípade, riešila by som to, čomu by sa chcel venovať. Pretože to, že má rád fyziku, matiku a chémiu neznamená, že v tej oblasti musí aj pracovať. A ak áno, tak môže si urobiť zdravotníctvo, nejaký laborant, ale rovnako tak môže chcieť byť niečím, k čomu bude potrebovať štúdium na prírodovednej či technickej univerzite a k tomu mu bude najväčším prínosom gymnázium. Pri 15 ročnom dieťati by ste už mohli tušiť, či pôjde cestou stredoškoláka, alebo vyššie. Ak vyššie, tak za mňa gymnázium.

januska12323
9. jún 2025

Gymnázium a vysoká škola ak je taký šikovný.

sella38
9. jún 2025

Odporúčam si vytipovať školy a ísť na každú na deň otvorených dverí. Môjmu synovi to veľmi pomohlo pri rozhodovaní, že kam...

kathy7337
9. jún 2025

tiež si myslím, že z gymnázia nezíska žiadne vzdelanie, je to len prípravka na VŠ. gympel je ideálne pre toho, kto chce byť lekár alebo právnik. inak nie, na VŠ sa dostane aj z odbornej školy.
môjho syna prijali na obchodnú bez prijímačiek, lebo T9 dal na 97% a na gympel ho prijali tiež. vybrali sme OA.
pozrite v okolí dobré odborné školy

luccija
9. jún 2025
@kathy7337

tiež si myslím, že z gymnázia nezíska žiadne vzdelanie, je to len prípravka na VŠ. gympel je ideálne pre toho, kto chce byť lekár alebo právnik. inak nie, na VŠ sa dostane aj z odbornej školy.
môjho syna prijali na obchodnú bez prijímačiek, lebo T9 dal na 97% a na gympel ho prijali tiež. vybrali sme OA.

@kathy7337 áno, dostane sa aj z odbornej školy, ale na gymnáziu idú viac do hĺbky a niektorým to pomôže, aby sa vyprofilovali čo ich bude baviť.

kiki68
9. jún 2025

Mozno nejaka chemicko-technologicka a tazsi odbor. S tym sa da neskor na vysku

zmrzlinka8
9. jún 2025
@kathy7337

@kathy7337 možno sa dostane v dnešnej dobe na vysokú školu aj z inej strednej a nie z gymnázia, keďže vzdelanie ide dole kopcom a prijímačky na VŠ nie sú tak narocne ako bývali resp. nie sú vôbec, ale napriek tejto skutočnosti gymnázium je určite lepsie pre všeobecné vzdelanie, hlbšie vedomosti a rozhľad, pokiaľ človek chce pokračovať na vysokej škole. úroveň vedomostí je úplne inde.

janinah
9. jún 2025

Nezahrab sikovneho chalana kdesi v labaku. Nech ide na gymnazium a potom na vs,ma nekonecne moznosti. Syn zmaturoval aj z fyziky,cele gymnazium fobil projekty,chodil na suťaze aj mimo Sk,ziskaval skusenosti a prijali ho bez prijimaciek na vs do brna aj do prahy.Ide studovat fyzikalne inzinierstvo a nanotechnologie do brna,lepsie ako laborant,nemysliš.?

luccija
9. jún 2025
@janinah

Nezahrab sikovneho chalana kdesi v labaku. Nech ide na gymnazium a potom na vs,ma nekonecne moznosti. Syn zmaturoval aj z fyziky,cele gymnazium fobil projekty,chodil na suťaze aj mimo Sk,ziskaval skusenosti a prijali ho bez prijimaciek na vs do brna aj do prahy.Ide studovat fyzikalne inzinierstvo a nanotechnologie do brna,lepsie ako laborant,nemysliš.?

@janinah tiež si myslím, že ak mu idu také ťažké predmety chalan má veľa lepsich možností.

maminatimka
autor
9. jún 2025
@janinah

@zmrzlinka8
@janinah a čo ak verzia že nebude chcieť ísť na vysokú?

slovakboy
9. jún 2025
@maminatimka

@zmrzlinka8

@maminatimka keď ho bavia prírodne vedy tak sa na vysokú dostane.

zmrzlinka8
9. jún 2025
@maminatimka

@zmrzlinka8

@maminatimka ja úplne súhlasím s @janinah

kathy7337
9. jún 2025
@maminatimka

@zmrzlinka8

@maminatimka presne tak, ak sa zatne s povie, že nechce ísť na vysokú, čo bude mať z gympla, ale vzdelanie?! Vôbec nijaké. Chalan sa môže zaťať, odísť cestovať, alebo milión iných dôvodov . Gympel je blbosť

iwesska
9. jún 2025

Ak ho bavi chemia,tak nech ide na chemicku priemyslovku,odtial sa v pohode dostane na CHTF,ak by chcel dalej studovat. Ked nebude chciet ist dalej,bude uplatnitelny aj hned po skole. Este by ho mohla bavit elektrotechnicka,to je tiez perspektivna skola. Moj napr.neznasa dejepis, biologiu,tiez nechce ist kvoli tomu na gympel,aby sa ucil kvanta zbytocnych somarin,ktore nikdy nevyuzije.

papaya1234
10. jún 2025

V Košiciach je aj zdravotnícky laborant aj farmaceutický laborant 🙂 V Humennom vás možno zaujme odbor "chemik operátor". Hľadáte len školy na východe? Lebo v Novakoch je zas napríklad odbor "biotechnológia a farmakológia", možno zaujme.

kalifka
10. jún 2025
@maminatimka

@zmrzlinka8

@maminatimka môj študuje chémiu a jemu pomohlo sa zorientovať dni otvorených dní na škole. Mám 4 školy vytipované a toto mu jednoznačne zúžilo okruh.

nelka93
10. jún 2025

Ja som s takou kombináciou išla na gympel a potom na matfyz. Ale teda ja som si školu vyberala sama a už v 13.som vedela, čo chcem študovať na matfyze

betulinka1
10. jún 2025

@maminatimka gympel urcite. A bude chciet ist na Vs hned ako zisti kolko zarobí ako laborant so strednou skolou. Znamej dcera nástupný plat uz s Bc. 850€. Na gympli si určí smer. Mozno nakoniec pojde na medicínu alebo smerom k fyzike, štatistike. Ked je sikovny tak ho treba do VS trosku dotlačiť.