Vzťah matky s dcérou a puberta

mackousko04
15. dec 2018

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako to máte doma Vy. Príde mi moja situácia smiešna a absurdná, že sa to musím pýtať. Mám 14 za pár mesiacov 15 chodím na ZŠ do deviateho ročníka. S mojou maminou nemame nejaký vzťah. Davno som si to u nej pokazila mojim správaním. Proste puberta obvinonavie a robenie zo seba chúďatko, tak to môžem nazvať. Od vtedy je jediná naša spoločná téma škola, známky a čo má variť na další deň. Problém je ten že nedávno som dostala od mojej nevlastnej Maminy tanga, áno tanga v mojej triede je to bežná vec takze som sa nepozastavovala a dala ich normálne do prania. Samozrejme sa mi späť nevrátili. Som dosť chudá ako palička v dnešnej dobe katastrofa. Nenosím ani podprdu aj keď by sa už patrilo. S mamkou sa o tomto nerozptavame je to take tabu menzes a menensie sa postavy. Ja ju chápem mám staršieho dospelého brata a malú nevlastnú sestru takze nemá na mna až tak čas. Nedávno som za ňou prišla, keď sme boli sami že chcem už nejakú tu podprsenku. Mne by to bolo aj jedno ale krátke trička nenosím z dôvodu že mi presvitá čo nemá. Nejeden raz ma na to upozornila aj učiteľka. V škole sa hanbím prezliekať pretože vypadam ako vypadam. O všetkom tomto sa rozprávam s nevlastnou maminou keďže pri nej sa menej hanbím. Príde mi to že moja mamka je len biologická lebo v skutočnosti ma vychoval a vychováva niekto iný. S mojou od tri roky staršou kamarátkou si z toho robíme srandu ale v skutočnosti ma to trápi, že nemame spolu žiadny vzťah. Mávam z toho už aj komplexy a naozaj neviem čo mám robiť. Ako to máte Vy s vašimi dcérami ?

Mami ak to čítaš tak, tak mi pravdepodobne zoberieš mobil na dobu neurčitú.

lucka12399
15. dec 2018

@mackousko04 akoze mama ti zakazuje nosit podprsenky ?

mackousko04
autor
15. dec 2018

@lucka12399 no ona to skôr nechala tak keď som sa jej to spýtala s tým že mám ísť povysávať chodbu, ale asi to veľmi riešim a robím zbytočnú drámu

junovedievca
15. dec 2018

@mackousko04 a nemozes mamine povedat na rivinu co ta trapi?popripade jej toto dat precitat?

lucka12399
15. dec 2018

@mackousko04 mne neprides ze to velmi riesis ... je to uplne normalne v tvojom veku 🙂 normalne sa snou skus porozpravat co ta trapi .. mala by ta pochopit ..

asia83
15. dec 2018

@mackousko04 Tak tie tangá by som ti vyhodila aj ja. To nepatrí tak mladým dievčatám. Potom vivat podofília. Ja som ich v živote nemala oblečené, ani kúpené. Sú nevhodné aj z hygienického hľadiska, zvyšky zo stolice sa "posúvajú" po tom pásiku látky do pošvy, ako sa žena hýbe, sedí, chodí. Čo sa týka toho vzťahu, mama je mama. Nech je akákoľvek. Má strach, si jej dieťa. Nevlastná mama bude stále iba nevlastná. Tú podprsenku s mamou rieš. Treba ísť za ňou a povedať, že ti treba podprsenku. Basta.

sissy27
15. dec 2018

@asia83 prosím ťa čo majú tangá a "podofília"? 🙄 ja iné nohavičky ani nemám, proste mi vadí, keď cez oblečenie vidno obrysy nohavičiek, príde mi to oveľa viac vyzývavé ako neviditeľné tangá. A nosila som ich dávno pred 18. No a umyť sa po veľkej potrebe mi príde normálne bez ohľadu na to, akú spodnú bielizeň človek nosí.
@mackousko04 nie každý má s mamou ideálny vzťah, ale že ti odmieta kúpiť podprsenku je divné. Povedz jej to na rovinu, že potrebuješ tak ako ponožky, ak nie, tak skús teda nevlastnú mamu alebo si našetri z vreckového, prípadne ak sa dá dohodnúť s otcom, že ti dá nejaké peniaze navyše.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mackousko04
autor
15. dec 2018

@junovedievca popravde keď jej niečo niečo poviem tak si to mám riešiť, sama je jedno či sa to týka strihania vlasov alebo holenia nôh Preto sa cítim často ako samouk v oblasti starania sa o seba

pininka
15. dec 2018

Sa nečudujem že baba tak dopadla, keď tu dávate rady typu, tangá by som vyhodila. To neexistuje komunikácia, aby mama za nou prišla a povedala jej že si nemyslí že je vhodné aby to nosila a jej ich dá neskôr? A čo sa týka tej podprsenky to len vidno aký záujem má matka o dcéru..už dávno si mala všimnúť že dcéra potrebuje ppdrprsenku a normálne s ňou o tom hovoriť. By som sa prepadla od hanby keby za mnou v tomto smere musela prísť dcéra a ešte opakovane a pýtať podprsenku. Jedine čo matka dosiahne bude zatajovanie veci a to že za ňou s ničím nebudeš chodiť. To že si s v puberte chovala tak ako si sa chovala je vec veku, ale nie toho aby mama neriešila základné veci a nekomunikovala.

mackousko04
autor
15. dec 2018

@sissy27 Presne aj mne vadí keď to mi nohavičky presvitajú. Ale sto ľudí sto chutí. Niekto ma rád normálne, iný tanga alebo nenosia nič

ajka0207
15. dec 2018

@mackousko04 ja som si od 13 rokov kupovala spodné pradlo sama, aj prvu podprsenku. Moja mama na take veci nie je, dostavala som vreckové, tak som s tým nemala problém. A nemam pocit, ze by som mala s mamou zly vztah, ci uz vtedy alebo teraz ked som sama mamou.
Ale ak mas pocit, ze sa ti mama v tomto dostatocne nevenuje, treba sa s nou rozprávať na rovinu.

@asia83 uz pred desiatimi rokmi nosilo tanga 90% mojich vtedy 15 rocnych spoluziacok a neviem co s tym maju pedofili, vsak to pradlo sme ukazovali jedine ked viselo po vyprati na šnúre.

mackousko04
autor
15. dec 2018

@ajka0207 ja vreckové nemám väčšinou keď si kúpim napríklad zimnú bundu a oblecenie jedine čo mi mamina “preplatí” sú topánky

lucka12399
15. dec 2018

Ja nevidim nic zle na tangach .. je to mlada baba .. a hlavne je ina doba .. ja by som si v 14 rokoch tanga nedala len kvoli tomu ze to vtedy nejako moc nefrcalo.. ale v dnesnej dobe preco nie? A ked ich dostala preco ich vyhadzovat ..

ajka0207
15. dec 2018

@mackousko04 tak v tom pripade jedine ist za mamou a rovno jej povedat co je vo veci. Pripadne aky mas vztah s otcom? Vsak zas v 14-15 pýtať peniaze na podprsenku nie je ziadna trapošina podla mna, ale normalna vec. V 15 uz to nosia vsetky dievčatá. Myslim ze o tvojom vztahu s maminou toto nic nehovori, len ona si asi nevsimla, ze si uz vyrastla. Ja mam s mamou dobry vzťah, ale tiez keby pridem za nou ohladom prvej podprsenky, tak ona to zahovori dakou hlupostou.

lucka12399
15. dec 2018

@ajka0207 presne .. alebo nejako popytat nevlastnu maminu.. ked ti vlastna nevyhovie 🙂 len aby si sa citila dobre v skole apod.

lizardd
15. dec 2018

@mackousko04 v prvom rade ťa chcem pochváliť za štýl písania a pravopis. S maminou by som podprsenku neriešila. Je smutné, že si to nevšimla sama od seba. Popros nevlastnú mamku, alebo dobrú kamátku a zbehnite na nákupy. Určite ti dobre poradia. Tangá netreba riešit, ak sú ti príjemné na nosenie. Je to individuálna záležitosť každej ženy, či jej tento kus spodného prádla vyhovuje, alebo nie.

evalin88
15. dec 2018

Je normalne ze potrebujes podprsenku. Ze sa na to pytas. JE jej chyba ze ta odbila. Ved ako by bolo jej ako dospelej zene keby mala ist bez nej napr. Do prace ???
Ja s mamou nemam ktovie aky vztah ale tieto veci sme riesili. Dceru nemam. Osobne by som poprosila nevlastnu mamu, ze tu prvu podprsenku vyberiete spolu. A ked si ju donesies domou. Mame ju ukaz s tym ze ju potrebujes, ze ti ju niekto iny kupil aby si sa v skole necitila neprijemne. Mozno jej docvakne ze ju niekto supluje.
Alebo ak Ťa mama neberie važne: tak popros ucitelku ked ta nabuduce upozorni nech ti napise poznamku do žiackej knižky .. prip. Nech mame zavola a upozorni ju ona. Ked sa potom nebude citit trapne.. tak uz neviem.

mackousko04
autor
15. dec 2018

@evalin88 moja mamina mala pravdepodobne zle detstvo, jej mama ju buzerovala za známky, musela mávať krátke vlasy,proste všetko musela ju počúvať ako psík, a jej mladší brat sa mal ako na saláme nemusel robiť nič. A väčšinou keď nepucuvam tak porovnáva mna s ňou že keby niečo neurobila tak by ju mám zabila. Toto používa najčastejšie. Takže sa jej nečudujem možno len nevie ako má normálny vzťah s dcérou vyzerať.

anve
15. dec 2018

@asia83 ja som tanga nohavicky nosila od mojich 14tich a teraz mam 31 a stale ich nosim...podla mna uplne normalna vec.

kapustovafliacka99
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evalin88
15. dec 2018

@mackousko04 zrejme. Byva to tak casto. Ale toto su zakladne veci kazda zena dospieva a meni sa. Prajem ti nech to vyriesite.

junova
15. dec 2018

@sissy27 Neber to ako provokáciu, píšeš že iné nohavičky okrem tangacov nemáš. Len som si predstavila 50 - 55 ročnú ženu v tangacoch ☺️ Tým nemyslím že už máš toľko rokov. V zime ti nie je chladno? ísť v nej do posilňovne alebo na turistiku si neviem predstaviť. Asi je to o zvyku, však?

junova
15. dec 2018

@mackousko04 Teraz k téme, mne prvú podprsenku kúpila nie moja mama ale babka. A to som už mala 14 rokov a dobré jednotky. Tvárila sa, že to nevidí. O ženských veciach sa so mnou nebavila, všetko som preberala s kamarátkami. Moja dcéra má 10 a preberám s ňou úplne všetko čo ju zaujíma, aj kedy je správny čas na podprsenku ☺️ Nechcem z ničoho robiť tabu tému.

sissy27
15. dec 2018

@junova no dobre, mám ešte dvoje klasické na noci počas menštruácie. Ale na bežné nosenie fakt iné nemám. Prečo by mi v nich mala byť zima? 😂 veď nechodím iba v tangáčoch, normálne sa oblečiem 😁 asi je rozdiel medzi tangáčmi a bombarďákmi po kolená z ovčieho rúna, ale proti bežným nohavičkám to žiadny zásadný rozdiel v tomto smere určite nie je. Čo sa týka veku - no kľudne aj v 90, čo je na tom? Ako som písala vyššie - nechodím po svete len v tangáčoch, normálne sa oblečiem, nikto nevie čo mám na sebe. Na rozdiel od klasických nohavičiek, ktoré je vidno aj cez hrubé rifle 🙈 to už je len chuťovka, keď všetci vidia obrysy nohavičiek 😜
Turistika alebo akákoľvek iná aktivita - nechápem, prečo by ma spodná bielizeň mala obmedzovať 🤔 stačí si vybrať vhodnú veľkosť a materiál a nič sa nikam nezarezáva, neškriabe, netlačí, nezavadzia. Proste tak ako iný kus oblečenia - ponožky, podprsenka, tielko, tričko, šaty, nohavice, topánky.

anve
15. dec 2018

@sissy27 uplne s tebou suhlasim😁aj ked budem mat 50, budem nosit tanga nohavicky😉 ako ja to vobec necitim,ze ich mam..

mackousko04
autor
15. dec 2018

@kapustovafliacka99 ocino má už tretiu ženu takže sa často nestretávame, ani nechcem. Väčšinou chodím k tej nevlastnej mamine a s ňou preberáme toho veľa čo sa týka aj škôl keďže za chvíľu aj ja pôjdem na strednú a sama ona mi nie raz povedala, že mám odísť z tejto diery ( bývame v malej dedinke) a ísť na intrak.

mackousko04
autor
15. dec 2018

@ptmt1011 popravde aj som sa cítila často ako taký nepodarok ktorého nikto nemá rád, riešila som to ako moji rovesníci svoje problémy, alkoholom a tabakom. Jediné čo ma z toho dalo von bol najlepší kamarát a som rada že s tými hlúposťami som prestala.

petruska19
15. dec 2018

@mackousko04 ahoj. Mrzí ma tvoj vzťah s maminou. Mamina ťa určite má rada. Treba jej otvoriť srdiečko.😉 Ty si rozumné dievča 😉 mamina ako reaguje na to,že chodíš ku nevlastnej máme?

mackousko04
autor
15. dec 2018

@petruska19 veľmi sa jej to nepáči. Skôr by chcela aby som išla k ocinovi ale mám k nemu skôr odpor. No to povedať nemôžem, keďže by sa na mňa nahnevala skoro celá rodina.