Zakázali by ste chodiť dcére von, keď by nedvíhala mobil?

27. sep 2024

Ahojte prosím vás o radu. Dcérka 10 rokov je zodpovedná a šikovná vie si poradiť vo všetkom no jedna vec ma na nej štve. Dovolím jej chodiť von s kamoškou väčšinou sú len tu na sídlisku no niekedy idú do OC. Mhd poznajú ide priamo nie je žiaden problém. No dcéra opätovne nedvíha telefón. Ide do obchodu nedvíha. Je na ihrisku nedvíha. Teraz nedvíha. Nie som žiadna stíhačka nevolám jej 3x za hodinu ale keď sakra volám nevie si dat telefón nahlas a zdvihnúť. Bola napomenuta veľakrát a mne už tečú nervy. Zakázali by ste jej chodiť von? Pripadne po týždni by ste ju pustili ci sa poučila a telefón zdvihne? Volala som aj jej kamoške samozrejme ani ona nedvíha. Som na prášky

hipuska
29. sep 2024

A čo podstatne potrebuješ, keď jej volás 3x za hodinu? Mne to príde celkom dosť. Ja by som nekontrolovala. A na druhú stranu, by som zase zakázala chodiť do OC. To by mi vadilo

mimi3008
29. sep 2024

Mozno by som este skusila to, ze pred tym, nez odide, skontrolovat, ci ma mobil zapnuty nahlas...

dkethe
29. sep 2024

Nechapem 🤷 nam kto volal ked sme ako deti boli vonku? Pochopim trest, ze mate dohodnuty prichod a ten dieta nedodrziava. Ale toto?
Rozhovor: volam ti preto lebo.(Sa bojim ze si mrtva. Chcem rozky z obchodu) . preco nedvihas? Odpoved. Riesenie, nova dohoda.

Bud je prilis malana taketo vylety a preto ju furt kontrolujes, tak to posunte o rok dva a zatial len 'pod blok'

zuzulka558
29. sep 2024

Nedávam zaracha ale ani jej moc nevolám, keď je vonku,pre mňa to je zbytočné ak to jie je vážne viem ze je s kamarátmi, skôr mi ona napíše že sa presúva na iné miesto,, ja telefón doma ignorujem keď zvoní a nie je tam napísaný manžel alebo dcéra,, mňa otravuje písať a volať 🤣

naramkysany
29. sep 2024

Tiez sme to riesili teraz som si nainstalovala hindmykids a aj dxere do tel tak vidim kde je , kolko je na telefone a ked mi nedvyha viem jej cez mikrofon povedat nieco alebo poslat signal trubenie ....skuste jej trubit az kym nedvyhne

prasiatko30
29. sep 2024

10rocne dieta u mna nemalo volnost na tulanie sa po obchodnych centrach. Ak sa chceli hrat bud prislo dieta ku nam alebo islo dieta ku kamaratom, ale nebehali nekontrolovatelne po celom meste. Ak chceli ist do nejakeho obchodneho centra mi to oznamili a ja som ich tam hodila, ak by boli chceli behat chvilu same decka po OC tak by boli behali, ale tak, ze ja som bola v inych obchodoch.

caramellka
29. sep 2024

Mám 9ročnú dcéru, čoskoro 10ročnú. Chcem vedieť vopred s kým je a kde je (v rámci sídliska), dohodnem si s ňou čas, kedy má prísť domov, ak mešká 10 min., volám a ak nezdvihne, má zaracha -porozpravam sa s ňou prečo. Už som ju aj hľadala po sídlisku, stalo sa to 2x, vraj sa jej vybil mobil a nevedela, koľko je hodín 🤦‍♀️, no vždy v kľude som ju zavolala a všetko sme riešili (normálnym rozhovorom a vysvetlením) doma, žiadne hysterické scény pred kamoškami a inými ľuďmi.

bluka2
29. sep 2024

Ja moju 9 ročnú púšťam bez mobilu, takže o problém menej 😀
S dvíhanim mám problém skôr ja sama, takže toto by mi vôbec nevadilo.
A vlastne by som sa skôr tešila, že robia niečo ine ako ťukanie do mobilu.

miskatucnakryska
29. sep 2024

@bluka2 tiež tak, môj sedemročný chodí na ihrisko . Párkrát odišiel bez toho, aby som vedela, dostal hubovú. Má ho len doma, v čase núdze, keby bol problém a on mi vyvoláva skôr, ale v opodstatnených veciach. Tiež radšej píšem cez WhatsApp. Jedna správa, fotka a je to.

romanadam1626
29. sep 2024

@personality súhlasím s Tebou

mikadooo
29. sep 2024

Ani moja nedvíha. Má ho v ruksaku a napríklad hrajú futbal, tak ho proste nepočuje. Keď si všimne neprijatý hovor, tak volá naspäť. Podľa mňa tie smart hodinky by pomohli. Baby - ale úprimne - ani ja jej vždy nedvihnem... 🤷. Proste mám poradu, alebo som v mhd a tiež ten mobil v ruksaku proste nepočujem a všimnem si to až neskôr. Aspoň ja mám takú dcéru, že viem, že to nerobí naschvál. Akože niekedy ma poráža, keď potrebujem niečo urgentne, ale zakaždým mi volá späť, keď si nájde neprijatý hovor. Takže u nás, keď pretečie tá miera, tak skúsime najskôr tie smart hodinky.

senta_sofia
29. sep 2024

Ja mam mobil tiez stale potichu a zapate vibracne, obcas prepocujem. Takze by som si skusila overit, ci ti nezdviha naschval… Ak robia nieco ine a ma mobil v ruksaku, aj by som bola rada, lebo dnes tie deti na mobiloch visia vkuse… Ale chapem, kde je pointa, skus jej normalne vysvetlit, ze sa moze aj doma nieco stat a potrebujes, aby bola dostupna.

barbie2023
29. sep 2024

@gribka1 ja som to tiež čítala. Chore

barbie2023
29. sep 2024

Nuž...naše mamy teda tie čo sme po 30tke , nemali taký problém. My sme nemali žiadne mobily. Bolo to len na dôvere.

elenka.k
29. sep 2024

Toto jeden čas začala robiť aj moja, kým som jej vysvetlila ako sa vecí majú, heď sa polepšila 👍🏻
Vtedy bola o niečo staršia dokonca.

zuzulka558
29. sep 2024

@bykaterina to nebolo iná doba sú vymaznane niektoré deti,, moja vie na ktorý autobus ísť babke cez 3 dediny raz som s nou bola aby vedela odmietam z roboty letieť na aute pre pohodlnosť keď autobusy chodia, dnes má prekvapila išla MHD domov,, keď vidím tu kolónu áut pred školu a nie ze by vystúpili z áut deti naraz a hotovo, každé auto až pri bránu a vtedy vystúpi dieťa

bykaterina
29. sep 2024

@zuzulka558 súhlasim. Dobu robíme my čiže ľudia boli ini a preto bolo to ine..

andreatytler
29. sep 2024

Tak ja som toto robila mojej mame uz pred 40 rokmi ked nikto nemal mobil. Bola som vonku s deckami. Ked mama chcela aby som sla domov, vystrcila hlavu z okna a zhukla na celu ulicu moje meno. Ja som to nikdy nepocula. Ine deti mi museli povedat ze ma vola mama a mamu isiel z toho slak trafit. Ale ja som to nerobila naschval. Proste som nepocula.
Koli comu jej tolko volas? Vravis ze sa to uz stalo velakrat. Ved skutocne nutne veci sa deju mozno tak raz za mesiac ze musim volat dietatu aby prislo domov skor ako sme dohodnuti.
Ty ju nutis aby pouzivala mobil tak ako ho pouzivat ty, ale si uvedom ze ludia maju k mobilom iny vztah. Niekto ho kontrouluje kazdych 10 minut, niekto raz za den. Ty si ten prvy pripad, ona mozno ten druhy. Myslim ze kazdy psycholog ti povie ze ten druhy sposob je zdravsi.
Problem nie je iba v tvojej dcere. Skus sa na to pozriet z ineho uhla a najdite spolocne riesenie.

lia1988
29. sep 2024

Ja to nemám s deťmi lebo zatiaľ nemáme detičky, ale s neterkou. Som jej krstná mama a keď prídem zo zahraničia tak chcem byť s ňou. Volám jej že som pred školou kde je....nič, ticho. Volám jej že ideme na koláčik nič ticho. Volám jej že jej mama volá 😀 ticho...A pri tom je na mobile napríklad. Ale keď napíšem že obleč sa ideme do obchodného centra, tak momente odpoveď a volá mi sama.Viem že sa hnevajú rodičia na toto a neviem čo to znamená, ale už by som jej ja dala po paprčkách 😀 Ja som od nej pár tisíc kilometrov a bojím sa o ňu a nie som teda mama, tak ako sa vy musíte cítiť ako rodičia. Otras s tými deckami.

mantilka
5. okt 2024

Áno. Kebyze sa to opakuje 3x. Týždeň nikde a potom na skúšku.