Závislosť na mobile u syna
Píšem anomymne, lebo sa hanbím, kam som to až nechala zájsť. Syn 10r zvykne hrať na mojom mobile hru, lenže došlo to až do takého štádia, ze nema mieru a je na mobile (som slaboch a ja miesto toho, aby som mu mobil vzala a nechala ho chvilu porevat, tak mu ho necham a mobil vypina az ked pride chlap z prace -pred nim maju respek. Lenze chlap z prace chodi niekedy domov az o 18.00). Teraz som synovi povedala, ze mu musím dať limit a chytil taky hysak, ze som len zírala. Asi to skreslenie času nepreberné bez revu, ze? Mate prosím nejaké typy? Áno, zlyhala som, viem. Ďakujem
@anonym_autor Tak ja neviem, ale 10r. sa mi zda uz dost velky na to, aby reval ked nieco chce🤔 Nerozmaznavas ho tak trochu? 10r. ked mu veci vysvetlis ako mas, by mal vediet pochopit. Inak, ked byva do 18h na mobile, kym dojde muz, tak kedy sa uci a robi ulohy? Nema ziadne kruzky, nieco zmysluplne? Ano, nechala si to zajst priliz daleko. Nechcem strasit, ale realne zavislost na mobile existuje-zial kamosov syn, ale ako 16r. skoncil takto na psychiatrii, lebo vsetko zanedbaval, postupom aj seba, rodicov klamal, menej jedol, lebo stale bolo nieco lepsie v mobile...no a skoncil na psychoske, nejake 2 mesiace tam bol a potom este skupinove terapie. Takze jednoznacne pritvrd, kym nie je neskoro. Ak bude treba lebo nebude chciet dodrziavat lehotu aku mu na hru das, tak ju kludne odinstaluj (ved je v tvojom tel.), a nech sa hodi aj o zem. Vymysli mu zmysluplnejsi program pokial ho nema, nech zisti, ze su aj lepsie cinnosti ako hra v mobile, prip.nech ti s niecim pomoze doma. 10r. chalan uz moze umyt riad, povysavat, utriet prach...Koniec rozmaznavania...Drzim palce.
@anonym_autor podľa mňa nie je nič zlé na tom, keď dieťa trávi celé dni na elektronike, veď keď má splnené povinnosti a nič iné ho nebaví .... nie je dobré nútiť ho robiť čo nechce, keď sa jedná o jeho voľný čas.
Koľko je vlastne na tom mobile denne?
@anonym_autor Take velke dieta uz ma vediet, ze si nemoze nic vyvrestat. Takze cimskor to musis utat. Vrieska? Beriem mobil, dam si sluchatka a nech vrieska. Nepovolim, lebo ja som rodic a som za to dieta zodpovedna.
10r na mobile je maximalne hodinu cez prazdniny a vikendy. Cez skolsky tyzden ma tolko aktivit, ze si nanho ani nespomenie. Vynimocne napriklad pocas choroby dovolim dlhsie. Zvysok dna nema svoj mobil k dispozicii, na mojom neexistuje aby ho zobral kvoli hre. To by urobil prvy a posledny raz. Skus sa mu venovat aby nebol na mobile cely den napriklad ist na prechadzku do prirody, do jumpareny, kniznice, muzea, na lezecku stenu, hrat spolocenske hry, na klzisko, urobit si vylet na Vianocne trhy... Nech sa tolko nenudi a potom to prebehne aj bez revu.
Toto akoby písala švagriná a tým rozdielom že brat chodí na týždnovky. Jej syn vekovo ako tvoj sa hodí o zem, hysak, rev a mamička mu dovolí všetko. On si už vyreval aj vlastný mobil. Och keby ste videli aké videá a fotky zverňuje o sebe 13r neter....
@anonym_autor v pohode by som ho nechala miesto mobilu vyrevat a ked sa muz vrati z prace, tak nech mu sam povie z coho je dorevany. A zvazila by som navstevu psychologa - pre teba aj pre syna. Synovi nech pomozu so zavislostou a tebe s tym, ako so synom komunikovat a nastavit mu hranice.
@anonym_autor podľa mňa nie je nič zlé na tom, keď dieťa trávi celé dni na elektronike, veď keď má splnené povinnosti a nič iné ho nebaví .... nie je dobré nútiť ho robiť čo nechce, keď sa jedná o jeho voľný čas.
@anonym_c74c2a 🙂))))))
To nemyslíš vážne !!! Syn si robí čo chce. Zober mu mobil. Revať prestane. Ak si s ním nevieš dať rady, povedz to manželovi. On si poradí.
Hraj sa sním spoločenské hry, karty, človeče, malujte si, kreslite, modelujte..
Ľutujem deti, čo sú len na mobile.

Skresanie casu? Nedostane a hotovo.
To si vsetko takto vyreve, lebo mas problem povedat ze proste nie? Aj ked vies ze tym velmi skodis synovi?
Nie v zlom.
10 rocny od zajtra proste nedostane mobil a hotovo. Vobec ho nepotrebuje aby na nom drtil hry a zavislacil. Bud sa mu venuj ten cas, alebo mu daj kruzok, alebo nejake ine aktivitky ako ma vyplnit volny cas, ak nanho cas nemas. A nie mobil do ruky az do vecera 😶