Zhoršenie komunikácie s 10-ročnou dcérou.

25. jan 2020

Ahoj maminy, mám doma 10 ročnú dcéru, už cca rok je v puberte. V poslednom cca pol roku si na nej všímam, že prestala používať také tie zdvorilostné slová - pozdrav, prosím, ďakujem. Ale prestala doslova, ona proste vojde do obchodu a bez slova tam stojí. Telefon dvihne a bez slova čaká kto sa jej ozve. Stretne pani susedu a kuká na ňu bez slova. Namiesto "prosím ťa podáš mi toto" povie "daj mi". Pred pubertou s tým nemala problém, síce bola vždy menej komunikatívna a viac introvertná, ale poďakovať a pozdraviť vedela vždy. Upozorňujem ju po každý krát, ale tým že je to niekoľkokrát denne, už to nie je dobré lebo sa voči upozorneniam obrnila a berie ich iba ako niečo otravné nad čím sa mávne rukou.
Potešili by ma vaše skúsenosti, či aj vaši pubertiaci boli takí, a či z toho vyrástli. Hlavne či z toho vyrástli 🙂

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivn
25. jan 2020

ahoj, mám 13 ročnú dcéru, netlačím na ňu často, nechám ju 2-3týždne na pokoji , nech sa správa ako chce a potom zaberá také riadne dohováranie maximálne raz za mesiac... keby som to aplikovala častejšie, tak to stratí na účinku 🙂, ... napr. že som sklamaná z jej správania, že ja sa snažím ju vychovávať tak, aby bol z nej slušný človek, aby som sa nemusela za ňu hanbiť, že som z toho smutná, nech sa skúsi trochu nad tým zamyslieť prečo to robí a že ja sa budem snažiť vychádzať jej v ústrety ak niečo nie je v poriadku,nech si uvedomí hodnoty v živote a pod.....

amelia000
25. jan 2020

Pozera telku? Ma vreckove? Ma telefon? Pripadne ps4? Chodi na wifi? Nezdravis sa tak nebudes mat tieto benefity a hotovo.

0silvia0
25. jan 2020

a keby si sa zacala rovnako spravat ty k nej? Neuvedomila by si to? Pubertiaci su vacsinou take teliatka, nechapu dovod vyslovovat nejake naucene frazy len preto, ze sa to patri...

hettinka
25. jan 2020

10- ročne dievča ešte nie je v puberte. To si ešte 2-3 roky predsa len pockas.
Asi odpozorovala, že ani ini ľudia v jej okoli zo nerobia, tak prestala. Poznám veľa dospelych, ktorí sa nevedia správať.

maminuska
25. jan 2020

@hettinka je to už nástup puberty, niektoré dievčence už menštrujú. A j moja ročná vstúpila do tohto obdobia , začali je rásť prsia.

hettinka
26. jan 2020

@maminuska moja dostala MS v 12 rokoch prva z triedy. V 9-10 to je predčasná puberta a trebalo by riešiť s lekárkou, teda ak to tak je.
Tie psychické prejavy, teda že s deťmi “plieska puberta” začnú až potom, okolo 13-14 rokov.
Tento problém, že nezdravi, má asi dôvod inde.

autor
26. jan 2020

Baby ďakujem za rady. Keďže ani ja ju nechcem stále buzerovať (to aj vidím že to potom stráca účinok), skúsim to urobiť ako ty @ivn, uvidíme či to bude mať nejaký účinok. Ona je v podstate teraz v takom štádiu, že všetko čo ja poviem je zle a ona je jediná, kto chápe ako svet funguje 😂 ale tak vďaka bohu, že horšie nemusíme riešiť.
@hettinka je v puberte, už rok a pol, má to potvrdené aj od endokrinologičky, u ktorej je celý čas sledovaná. Trochu ti opravím informáciu, predčasná puberta je pred 8 rokmi a ešte sa potláča liekmi. Od 8 rokov je skorá puberta, ktorá sa už nelieči. Od 10 je proste už len puberta, doktorka sa na poslednej kontrole vyjadrila že už ani nemáme chodiť, iba keby sa niečo stalo.

maminuska
26. jan 2020

@hettinka predčasná puberta je u dievčaťa definovaná ak sa pubertálne znaky vyvinú pred 8 rokom . Vtedy sa robia zásahy. Ak sa začne vyvíjať 9-10 je to skoršia puberta ale nerieši sa . Dievčatá dostávajú menzes aj v 10 rokoch ( aj ja ) a je to považované za širšiu normu .
Nárastom hormonálnej hladiny sa mení aj správanie a to už od 9-10 rokov, samozrejme že potom sa to zhoršuje.

maminuska
26. jan 2020

no napísali sme to súčasne 🙂

modrykoniicek
27. jan 2020

Ani puberta ani nič iné neovplyvnilo to aby som sa prestala slušne správať v spoločnosti alebo k rodičom.Keby som bola drzá tak by mi jedna letela.
Sestru mám v puberte momentálne a zdraviť sa nezabudla.

@hettinka Ja som dostala v 11 MS a do kým som nebrala dlhodobejšie HAK všetko bolo v poriadku.

autor
27. jan 2020

@modrykoniicek moja mama zase neexistovalo aby neurobila pukrlík, tiež jej hneď jedna letela keď sa pozabudla

0silvia0
27. jan 2020

@modrykoniicek ty tiez svojim detom budes obcas jednu slahat pri nejakej neposluchajucej prilezitosti?

lenadka
27. jan 2020

Moja najstaršia v tom veku v puberte ešte nebola skôr ona a stredná dcéra (je teraz 9 ročná) mali takú fázu, že nechceli na seba putať pozornosť a prestali sa zdraviť. Staršiu to už prešlo a stredná v tej fáze začína byť, akoby ostať ticho zabezpečilo aby si ich nik nevšimol. Vysvetlím že to tak nie je, ale ani moc neriešim, pamätám si seba v detstve, bola som taká istá. 🤷‍♀️🙈

modrykoniicek
27. jan 2020

@0silvia0 Nie... Budem ich len mojkať a nechať si skákať po hlave ako to vidím deň čo deň, že dieťa pošle rodičov do puče alebo ich začne kopať.

Niekedy jedna výchovná neuškodí.Ani okríknutie.(myslím už keď dohovor nepomáha)

Nepíšem o mlátení ale decko je decko a to raz vyrastie.A pokiaľ nebude poznať hranice tak v dospelosti ich už nespozná.

Milión generácií dostalo výchovnú aj naši rodičia.Aj ja som dostala po riti
....a som tu.Vedela som, že musím poznať hranice.A to ma naučilo sa správať tak a uvedomovať si, že za všetko beriem následky.
A stalo sa to možno raz nie denno denne.
A nemýl si to s mlátením.

A je to dosť vidno kto bol doma len mojkaní a všetci mu chodili okolo prdelky.
Tak sa správajú aj v spoločnosti.
Veď nikto im nič nemôže.Žiadny rešpekt.

Nepoznám dospelého v okolí čo nedostal aspoň raz facku za drzé správanie alebo na zadok.A sú to všetko vyštudovaní ľudia.

A áno keď moje dieťa bude drzé ako opica tak tú facku dostane.Pretože keď sa neskľudní tak ho prefacká život.

Len raz by som skúsila byť ja drzá doma.

A ver mi, že som vždy v škole bola kľudná aj doma aj všade.Aj môj muž dostal na riť.
A sme zato obaja vďační.Lebo nadrozdiel od iných nemáme vysoké ego a nesprávame sa povýšenecky.Mali sme autoritu.

Jedine čo ja netolerujem je tá dnešná výchova
Dieťa kope do rodičov, kričí na nich atď atď.
Toto už presahuje hranice a tu už dohovor nepomôže.Pretože touto výchovou dieťaťu len rodič ukáže, že môže a žiadne následky za to nie su.

Nikto nehovorí o bitke.

Ale fakt si nedokážem predstaviť dohovárať niečo pubertiakovy čo tresne s dverami a pošle ma do teplých.Alebo prípady keď dieťa zaútočí na rodičov.

Všetko má svoje hranice.

0silvia0
27. jan 2020

@modrykoniicek hranice sa urcuju od malicka, nie pred pubertou. Aj ja som tu a vychovnu som este nedostala a aj tak som vzdy poznala hranice. Moje deti tiez neplieskam a to su momentalne v puberte, hranice poznaju velmi dobre a do piiiip by sa nedovolili ma poslat. Zeby som mala nejaku specialnu vychovu? 🙄

modrykoniicek
27. jan 2020

@0silvia0 Nemala :D len nie všetci sú rovnakí.

Veď ja tiež neprefackám svoje dieťa za hovadinu 😂.Ani zato začo som dostala ja.
Ale puberta s ním plieskať teda nebude.
Myslím tie extrémy.
Zdraviť sa bude a keď nie zaracha.Puberta je výhovorka.
A ak by to zašlo ďalej tak tá facka poletí.
Nikto nevie aké bude jeho dieťa.Dieťa je samostatná osobnosť.Ale drzé správanie by u nás neprešlo.

Ako 4 ročné dieťa som sa hraniciam učila.A dostala som po riti ale už neviem začo.Len viem, že mi stačilo potom vidieť varechu.Ak som chcela skúšať niečo a hneď ma trucing prešiel.

A v puberte facka za cigaretu.
Ale to mi už bolo jedno.Len som sa naučila, že žijem pod strechou rodičov a tam platia ich pravidlá.
Do dnes pred rodičmi nefajčím.Aj keď o tom vedia.

Ale zase ja som neutekala z domu, nenadávala rodičom.A doma som pomáhala.

Ale niektorí moji rovesníci to už prehnali.
Okrádali rodičov, opitý prišli do školy, opletačky s políciou atď atď.

A keď sa na to pozriem spätne.Mama mala vždy pravdu.A tá facka jej ušla.A zaslúžila som si.

jarhal
31. jan 2020

@modrykoniicek ty si naivná 😉celé generácie sa na tebe podpísali každý z tvojich predkov dostával po papuli preto si myslis že musíš sj ty lebo svet uhynie ..poopravím ta ..deti sa ta budí bat preto budú poslúchať a ty sa budes tváriť aká super výchova jedna po papuli a už budú zdraviť ...omyl deti by mali rodičovi dôverovať a keď je vo veku 10 rokov je ro vek kedy skoro pisem skoro kazde dieťa rebeluje neznáša rodicov susedov atd ..preto ho netreba vychovávať fyzicky podla teba ? Nie ..treba mu nechat jeho priestor ved nikomu tým neubližuje len sa hľadá ..to prejde a keď mála Od malička výchovu slušnú s určenými hranicami prejde to a bude lepšie ..ak si myslis že fackou sa to napraví mýliš sa naopak pokazí si vzťah matke nič už nepovie lebo už jej nebude dôverovať chápeš ? Skús ..deti nam majú dôverovať ..Mýtus že každý dostal v živote facku beriem ako raz prasknú nervy .ale častejšie ako treba je zle..poznám tie deti jeden je rebel toho už nezmenia a druhý je ustráchany bojko tak dopadli tie deti ktoré vychovávali k slušnosti ...ty si sa rodicov bála tak si počúvala a to iste budú robit tvoje deti ..fackami to nevychovás ..

jarhal
31. jan 2020

@modrykoniicek a za ďalšie pred rodičmi nefajčis aj keď to vedia ? To ta pekne vychovali ..nie si sama sebou si len ich vytvor ..od facky pred nimi nefajčís sami vedia že to nepomohlo aj keď ta zbili ..myslis že je to ok ? Tiež radšej dáš facku ako keď sa porozprávas so svojim potomkom ? A kde je dôvera ? Vo vašim vzťahu s rodičmi nie je ..tak fajc pred nimi ved teraz ti nestresnu alebo sa stále bojíš ? Vychovali z teba čo ? Bojka ?
Takých rodín je veľa že nemlátia ale výchovne občas namiesto pochopenia.vyrasti z nich ustráchani ludia bez snahy zmenit svoj život bez odvahy ist prismo proti problému žijú svoj život v okruhu rodicov a nevedia sa osamostatniť akebo naopak nevyrovnani jedinci negujú vsetko okolo idu proti pravidlám končia na periférii pozerajú na dno pohárika alebo mlátila aj svoje deti

modrykoniicek
1. feb 2020

@jarhal 😂😂😂😂 Ešte, že mňa aj moju rodinu tak dobre poznáš.
Dala mi facku lebo som bola mladá a nefajčím lebo jej to smrdí.A tie 2 cigy čo zafajčím za deň si viem odpustiť.
Volá sa to rešpektovanie druhých ľudí.

Nie vyrástla zomňa samostatná žena ktorá nežije u rodičov.Žena ktorá má v spoločnosti rešpekt.
A nie nepodlieham alkoholizmu.Nepijem vôbec lebo chľast nenávidím.

Takže nie tá jedna facka bola zato aby som sa spamätala, že kde je moje miesto.A moje miesto bolo na vyššom leveli.A ďakujem mojej mame zato ako ma vychovala.A, že sa nestretávam s ľudmi z ktorých sú dnes stoky.Im tie cigarety dali aj rodičia.

Vyrástla zomňa žena ktorá sa zastane slabších, pomáha a je pozitívna aj vo chvíli keď je všetko na hovno.A pomôžem aj keď ja sama nemám veľa.

S mojou mamou mám vzťah taký aký má málokto!!!! Vždy som jej povedala všetko a vie o tom, že fajčím.Nefajčím pred dňou pretože nemám za potrebu si niečo dokazovať.Nemám 17.Ani nevieš o čom píšeš.
Ja som sa nikdy nemusela báť svojej mamy.Ani jej povedať o frajeroch.Moja mama vie o mne všetko

.A len tak mimochodom za tú facku sa mi ospravedlnila.

Takže z tvojho psychologického úsudku je všetko blud o mojom živote a o mojej rodine.

Keď budeš ty vychovávať dieťa sama a prejdeš si tým čím som si prechádzala už v mladosti ja a riešila tie problémy čo ja a moja mama tak vtedy o mne môžeš urobiť psychologický posudok.
Nie na základe príspevku na internete.Pretože len vďaka mojej mame je dnes zomňa šťastná žena a nemám na krku lenivého despotického idiota.
A netopím sa v alkohole a okruh mojich priateľov sú vzdelaný ľudia.

Inak jedna facka nie je bitka 😂 ušla jej ruka a ja sa jej nečudujem.Keby si bola ona tak by si to vnímala inak.Nežila si náš život a ja som nikde nenapísala, že deti treba mlátiť.Tak isto som nikde nenapísala, že keď sa dieťa nepozdraví tak mu jednu strelím.

Nerada sa opakujem...Svojmu dieťaťu by som ja dala facku už v extrémnych prípadoch aby bolo jasné.A to by muselo byť už veľmi cez čiaru.Takže neprekrúcaj všetky moje slová.

A nemala som dôvod sa niekoho báť 😂 ja som v sebe mala rešpekt voči svojej mame a ani by mi nenapadlo sa k nej správať ako k handre živila ma, chránila ma pred otcom a bola pri mne vždy keď ma úžasní kamaráti chceli stiahnuť dole!!! Takže nie pred mojou rodinou som hrala divadielko ale pred falošnými kamarátmi.A vďaka mojej mame som ich poslala do teplých. A predstav si vždy ma objímala a objíma ma dodnes.

Takže tieto tvoje konšpiračné teórie o mne a mojej osobnosti si prosím ťa nechaj.Pretože ja mám svoj osobný život vysporiadaný a tá jedna facka zomňa poserúta neurobila.Skôr ma ucelila.

K tomu fajčeniu môj chlap má už po 30tke a pred rodičmi si nezapáli a žiadnu facku nedostal.Takže je tiež bojko? 😂Lebo si váži rodičov a rešpektuje ich?

To čo ty popisuješ sú dajaké bludy z alkoholickej rodiny.

Ja mám dobrú prácu, skvelého muža s ktorým sa vôbec nehádam.Takže si si vymyslela jedine tak svoju verziu nejakého bludu ktorý somnou nemá nič spoločné.

To len aby si vedela, že ľudia robia chyby a normálne dieťa ich aj pochopí.Rodič nie je stroj a môže zlyhať.

A ja osobne by som sa vôbec nečudovala keby mi jednu strelila ak by som sa s ňou bavila ako poniektorí adolescenti s rodičmi dnes!Lenže to by som si ja nedovolila.Neznížila by som sa na takú úroveň.

Asi nepoznáš žiadny extrémny prípad kde už dohovor nepomohol a rodičovy praskli nervy.Lebo dieťa bolo problémové.

A prosím ťa nepíš tu o mne ako o tyranke detí :D
Nemám v pláne svoje dieťa mlátiť.

Napísala som príklad ako extrém takže neprekrúcaj.Nenávidím ľudí čo prekrúcajú moje slová.Ako keby som pri prvom pubertálnom výjave nejaké decko zmlátila 🤦.

modrykoniicek
1. feb 2020

@jarhal

Neviem o tom, žeby za komáča detiská papuľovali rodičom a len tak im to prešlo takže neviem prečo tu spomínaš predošlé generácie a mňa :D
Čo ja mám s tým čo zažili moji predkovia? A čo ma ich výchova spoločné somnou?

Pokiaľ viem v mojej rodine sú športovci, právnici atď...

A každý z nich zažil ešte tú tvrdú výchovu a nemám pocit žeby mlátili svoje deti.

Jedna na zadok sa ušla každému.

Zbožňujem dokonalých rodičov a ľudí ktorý majú patent na rozum 🤭

A potom vám život ukáže, že ani okolnosti ani nalinajkovaný život vám nepomôže k dokonalosti.
Ver mi, že nikoho výchova nie je 100%ntná.Ale skákať po hlave si od decka nenechám. V preklade pre nechápavé (nezmlátim svoje dieťa len mu dám najavo, že ja som rodič)

modrykoniicek
1. feb 2020

@jarhal Ahaaaa už som si ťa našla :D Veď ty si predsa odborníčka na mňa na môjho muža na moju rodinu.Ty vieš, že mi to s mužom neklape :D a, že máme strašný vzťah pretože je odomňa starší 😂 že keď nepodporujem aby ženy rodili vo vysokom veku lebo ich to môže ohroziť tak nech deti radšej nemám.

Neviem z kade vyťahuješ tieto sprostosti lebo ja mám úžasného, milujucého muža a môžeš mi len závidieť.Aj to, že mám spokojný život a neutápam sa v chľaste ako to tu ty popisuješ.

Ty vieš vlastne všetko a nič.S tebou už v komunikácií radšej ani nepokračujem lebo ty si taká negativistka až mi je zle.

Všetko len prekrúcaš, nerozumieš písanému textu a hraješ sa na psychologičku pritom máš celú nástenku zapratanú nejakými hlúposťami z citaty.sk

Presne s takýmito ľuďmi sa ja ani nerozprávam.

Vyciciavač energie.

Absolútne ma nepoznáš a ľudia ktorý ma poznajú vedia, že som pozitívny a šťastný človek.Takže si tu píš čo chceš.A navštív psychológa lebo si strašne negatívna.

A keď už vo svojom profile píšeš o sociálnych sieťach ako všetko zkresľujú tak sa trochu zamysli nad sebou.Lebo vodu kážeš, víno piješ.Posudzuješ na internete ľudí ktorých nepoznáš vytváraš si fiktívne životy a udalosti.A opisuješ niečo o čom vieš tak veľké guľové.Lebo o živote cudzieho človeka nevieš nič.

Už som si na teba spomenula.🤦

jarhal
1. feb 2020

@modrykoniicek jejda ..koľka obhajoba a koľko zloba z teba ide,nejak si zmätená z môjho príspevku lebo obhajuješ sa tu aká si skvela zena s dcera a zároveň mna neguješ .Odsudzujes presne to čo robis ty ....vieš niekedy je múdro mlčať viac ..😜

modrykoniicek
1. feb 2020

@jarhal Keď máš nejaké komplexy zo svojho života a z toho, že už máš dávno po 40tke tak si to rieš niekde inde prosím ťa.A nedávaj mi tu ,,múdre rady,,.Ty si tiež nepochopila to čo som napísala a napísala si o mojej rodine a o mne totálne nepravdivé bludy.A ja si na svoju rodinu kydať nedám od cudzej osoby.A o sebe nenechám tvrdiť to čo si ty napísala.

Obhajoba 😂? Veď ty ma tu zaradzuješ medzi alkoholikov z mojej matky robíš tyranku zo mňa nesvojprávnu osobu ktorá sa vraj bojí.Stihla si už v jednej diskusii okomentovať môj vzťah o ktorom nič nevieš.

Tak jasné, že si napíšem svoj názor.A realitu.Nenechám tu zo seba robiť žumpu.

Mimochodom keď už si minule mala potrebu komentovať vekové rozdiely tak rodičia môjho muža sú spolu skoro 40 rokov 😘 a tiež je tam vekový rozdiel.

Aj ty by si mohla mlčať a starať sa o svoju rodinu a seba.Lebo evidetne si o sebe myslíš, že si v poriadku ale toľko negativizmu čo z teba ide!Jasné, každý ktorého nechovali doma ako v bavlnke je dnes tyran a alkoholik.
Asi veľa televíznych novín pozeráš, všetko zveličuješ a preháňaš.

A nie je to tvoj prvý príspevok v ktorom perlíš.

Prvá veta bola, že nemám mať deti.Lenže moja zlatá... Ja mám na to vek na to rodenie nadrozdiel od nejakej pomaly 50 ročnej ženy.Vlastne nadrozdiel od teba!Takže ak máš mindráky z toho, že už nemáš 30 tak si to kompenzuj doma.
A buď taká láskavá a zmier sa s tým, že nie každá žena má rovnaký názor na tehotenstvo už po 45ťke.Dobre? To, že ty sa vnúčat nedožiješ a máš potrebu si dokazovať, že si mladá a mladá budeš aj o 20 rokov tak nech sa páči.Ale toleruj názor ktorý je podložený medicínou a faktom.
Absolútne som nepochopila prečo by som ja nemala mať deti 😂 či mám čakať do 40tky?
Nie nepríde mi normálne mať 20 a mať rodičov na dôchodku.A čo teraz? To každej ktorá ti povie, že po 45ťke je už dosť neskoro tak jej povieš, že nemá mať radšej deti lebo nechceš vidieť, že stárneš?

V predošlej diskusii si zomňa urobila to isté čo tu 😂 písala si totálne bludy o tom ako si s mužom nebudeme rozumieť a aký mám smutný život.

Ty máš smutný život.Nie ja.Ja nemám potrebu analyzovať tvoju rodinu ani tvoje rozhodnutie mať ďalšie dieťa po 40tke.
K tebe som sa vlastne ani nevyjadrila.
Evidentne si človek ktorý si všetko berie osobne.

A človek ktorý evidentne môže uraziť druhého ale keď sa druhý bráni tak ide z neho zloba 😂 a keď sa nebráni tak je bojko 😂.
Už sa rozhodni ktorý názor vlastne obhajuješ.

jarhal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarhal
1. feb 2020

@modrykoniicek detektív oriešok mňa nevyprovokuješ ničím 😉..to že sliediš na koniku a hľadáš niečo čo použiješ proti mne znamená len jedno že mám pravdu , nemáš argumenty preto kopeš na všetky strany ?znižujes sa k urážkam voči môjmu mne a môjmu veku ? ..ani som nevedela že som s tebou diskusii bola, to ja take neriešim 😉 ..zo skúsenosti viem že, ten čo prezentuje svoj život anonymne aký ho ma úžasný či už manžel deti atd. v skutočnosti to nie je pravda..robia to len ti čo potrebujú presvedčiť okolie,ver mi .

modrykoniicek
1. feb 2020

@jarhal Napísala si mi , že deti mať radšej ani nemám ak ti to mám pripomenúť a to som žiadnu ženu neurazila, neponížila len som napísala, že 49 je už veľmi neskoro z viacerých dôvodov.

Nemám ti v čom veriť v tomto vieď viem, že to tak môže byť.Ale mám klamať? Že ma mama mlátila, že muž je násilník? Len preto, že ty máš skúsenosti, že ľudia klamú? Mama je najlepšia na svete a jediný náš problém boli financie a to, že otec nejavil záujem. (Rozvod)

Nie nehádame sa s mužom doma, máme sa radi a a môj muž nie je nejaký sedliak z krčmy.Je to vzdelaný a dobrý človek ktorý si ženy váži a aj svojich rodičov.

Prečo by som mala klamať o ľuďoch ktorých mám rada.Môj otec je napríklad idiot :D a nemám problém to povedať nikomu.A preto sa s ním xy rokov ani nestretávam.Ale na svojho muža nedám dopustiť ani na náš vzťah.

Nepoznáš nás a ako prvá si napísala vtedy, že si určite nerozumieme a rozumieť ani nebudeme pretože je medzi nami nejaký vekový rozdiel.

Možno máš ty zlé skúsenosti v živote ale poznám xy párov a ani jeden vzťah nie je rovnaký.

Prečo vsetko vidíš tak negatívne? Existujú aj pekné vzťahy a existujú aj ľudia ktorý dostali po zadku ako deti a dali nazadok aj svojim ale nie preto, že sa to dedí.Rodičia dali na zadok deťom aj keď to ich rodičia nerobili.
😂 Ale to neznamená, že s nimi majú zlý vzťah alebo, že ich mlátia hlava, nehlava.

A keď som to povedala svojmu mužovy tak sa len pousmial.Lebo vyrastal ešte za 80 rokov a na zadok padla keď vystrájal.A ani si nevieš predstaviť ako má svojich rodičov rád.

Je rozdiel keď niekto dostal na zadok možno raz v živote a je rozdiel keď rodičia svoje dieťa mlátia za každú kravinu do krvy.

Ja som písala o extréme keď si dieťa robí z rodičov fackovacieho panáka.
Keď už aj tu praktizujete dohovor tak ďakujem pekne.Potom tu také čudá behajú po uliciach.Čo rodičom povie drž puču.

modrykoniicek
1. feb 2020

@jarhal A nie ... Nehľadám si nicky.Ale tvoje meno mi bolo povedomé a spojené s konšpiračnou teóriou tak isto ako tu.Tak som si ťa vyhľadala.

Nič voči tvojej osobe.Ale nepozeraj sa na všetko tak negatívne.Ani to, že sa mi nepáči ak sa žena po 40tke rozhodne otehotnieť si neber osobne.Veď to nebolo smerované tebe.Riešila sa 49 ročná žena.
Nie len, že taká žena už pôrod nemusí zvládnuť ale dieťa nemusí mať do dospelosti mamu.

Viem o čom píšem.Moja mama má po 40tke a školáka.A zdravotné problémy.
A pôrod ledva zvládla ...takže to nebolo vôbec smerované zle ani od iných žien.
Jednoducho si nechcete pripustiť, že rodiť majú mladé ženy a v staršom veku ženy ktoré deti doteraz nemali.

Ale každého osobná vec.Je to len názor.

jarhal
1. feb 2020

@modrykoniicek nič voči mojej osobe ? Čítaš po sebe ? Napisala si že sa vnúčat nedozijem? Och skoda s tebou strácať čas .si náladová nevyrovnana..v podstate ma nezaujímas ..to iste začni ak ty nechaj to už na pokoji ..zadavatelke tu len spamujeme ..

modrykoniicek
1. feb 2020

@jarhal Pozri sa...Mať deti už ku 50tke pomaly nesie so sebou veľa vecí aj to, že sa vnúčat dožiť nemusíš keď sa tvoje dieťa rozhodne mať deti tiež v 40tke snáď nikto na nich nebude tlačiť.

Myslím, že matika nepustí.
Ja si myslím, že sa ani moja mama nedožije bratových detí.Ako píšem...jednoducho si posúvate hranicu ale vaše deti si ju môžu posunúť tiež.

Ja som si myslela, že ženy ktoré rodia neskoro rátajú s tým, že sa blížia k starobe a kým ich deti budú dospelé, ženaté, vydaté tak vy už budete mať pomaly 70/80 rokov.
A to si už vnúčatá teda veľmi neužijete.
Je malé percento ľudí ktorý sú v dobrej kondícií v tomto veku.

Je to len hypoteticky myslené.
Deti starnú, my stárneme.

Berieš si všetko osobne.

A vyrovnaná som 😂 teba proste žerie už od predošlej diskusie to, že nemáš 20 a, že to tam napísalo dosť žien, že si nechcete pripustiť, že už budete staré dokým vaše deti budú dospelé pritom si ty označila mňa nie ja teba a ty si mi napísala radšej deti nemaj!!! Ja som mladá takže biologicky je to úplne v norme.A myslím si, že som tam nenapísala nič z cesty.49 ročná pani je už na dieťa stará.Bodka!!!

A tak mi praješ aby som deti nemala 😂.
Lenže ja nemám 40 a nepotrebujem deti silou mocou.

Ty si nevyrovnaná so svojím vekom!A v predošlej diskusii to bolo statočne vidieť.Ešte raz!!! Ty si označila mňa s vetou o deťoch!!!!! Pretože ťa urazilo, že nepodporujeme ženy nad 45.
Jednoducho nedokážeš akceptovať iný názor než je ten tvoj.

Potom si na mňa spomeň keď sa tvoje dieťa bude brať v 40tke a deti splodí v 50tke.

Veď nikto ti neberie tvoj život.Ale nepripúštať si svoj vek mi príde choré.