icon

Akých dekorácii je málo na trhu?

8. sep 2023

Ahojte, rozmýšľam ze by som vo voľnom čase niečo šila. Napadlo Vás niečo, čoho je na trhu málo? Mňa napadlo ušiť takú vianočnú sériu ( vankúše na sedačku, ozdoby na stromček a štólu na stôl v rovnakom farebnom prevedení).ďakujem za každý nápad...

cookie29
8. sep 2023

podla mna je na trhu vsetkeho privela... ale to je moj nazor a pocit.

rozpravocka
8. sep 2023

Vianočných vecí, vankúšov a pod. je na nete neúrekom.... podľa môjho názoru (ak vieš dobre šiť), by si možno mohla zaujať originálnym zatemnovacim patchwork zavesom (s obrázkami, menom a pod. do detských izieb)... prípadne na mieru sitymi domcekmi (stanmi), ktoré sa jednoducho navlecu na jedalensky stol a dieta sa moze hrat. Ja som napriklad take nezohnala, tak som si ich musela sama usit.

tosomja
8. sep 2023

Myšlienka dobrá, ale záleží, či to chceš pre seba, alebo predávať. Lebo ja osobne by som nedala za takú sadu viac ako 20e. A za toľko sa ti neoplatí ani sadnúť za stroj, nie to ešte šiť a vymýšľať.
Aj podľa mňa je všetkého nadbytok a veľmi veľa gýčovín.

refly
8. sep 2023

Úprimne.... ak to chcete predávať, tak toto sa Vám neoplatí. Tiež občas šijem, ale iba keď si vymyslím nejakú konkrétnu kravinu, ktorá sa kúpiť nedá. Dekorácií je s prepáčením ako nastratých a materiál je tak drahý, že sa to neoplatí. Na čo by som si šila vankúš, keď napr v pepcu je ich nepreberné množstvo za 2€ kus. Veď za tie 2€ kúpim leda tak zips. O látke už asi nehovorím.
Takéto veci sa uchytia leda tak na jarmoku, kde sa ľudia nechajú v tom momente oblbnúť a potom prídu domov s nejakou hovadinou, ktorú o týždeň vyhodia. Ale triezvo rozmýšľajúci človek by to nekúpil.

Ale aby som len nebrblala... mňa napr nedávno napadlo že by som chcela skúsiť ten hrejivý vankúš plnený čerešňovými kôstkami. Ale určite nemienim kupovať... počkám o rok, kým budeme mať na záhrade čerešne a potom si ušijem. Ak to bude blbosť, tak to šmarím do koša a vybavené...

Je to bieda, keď sú teraz veci tak lacné :D Ja som si nedávno chcela ušiť poťah na kreslo a nakoniec som zistila že sa mi ani neoplatí kupovať látku, ale radšej kúpiť deku a tú roztrihať. Pokaždé, keď voľačo vyrábam, tak mi až mdlo ostáva keď rátam že koľko stojí materiál...

rozpravocka
8. sep 2023

Takéto niečo som myslela.... už mi to celkom nesedí, lebo už mám iný stôl...a aj deti odrastené....ale, kým boli malé, veľa sa tam hrali..... ušetrilo nám to v byte miesto....niekedy som cez to dala iba igelitovy obrus a mohlo sa obedovat a po obede zase sli do domceka

deti95060810
8. sep 2023

všetkého je na trhu more... na tom akurát tak prerobíš a nie zarobíš...

autor
8. sep 2023

Ďakujem kočky, asi strávim nejako užitočnejšie voľný čas 😄

tosomja
8. sep 2023

@refly včera som piekla tortu, hodina dokopy. Aj s jedením 😃 vyšlo ma to na 20e. Minulý týždeň som zisťovala ceny na objednávku. Že 100e, skoro ma vykotilo. Nikdy by som nikomu nezaplatila takú sumu za nič, čo sa môžem naučiť sama. 🙈

annm81
8. sep 2023

Podľa mňa dekoráciami je trh presýtený a uchytíš sa len ak budeš mať okrem šikovnosti aj dávku šťastia. Čo mne osobne ale chýba a som ochotná za to zaplatiť férovú cenu, je vkusné detské oblečenie - bez potlačí, obrázkov, nápisov. Elegantné, pokojne aj trocha starosvetské, keďže detská móda po roku 1990 je desne nevkusná.

refly
8. sep 2023

@tosomja Zase niesu torty ako torty... ak pozeráte nejaké extravagantné veci na zakázku, tak asi je to drahé. Pre mňa osobne žiadna torta nemá hodnotu 100€, ale ak by som riešila nejaký ples pre verejnosť a podobné, tak to je asi iná káva. Pre civilistov na normálne použitie sú asi aj normálne cukrárne. Rovnako sa dá kúpiť mrazená za pár šupov. Prirovnávať zase domáce varenie k niečomu (predpokladám že) profesionálnemu, kde ide hlavne o zakaznícky servis a prezentáciu, je... odvážne.

So šitím je to podobne. Ak je pani fakt dobrá a je ochotná robiť na zakázky (zdĺhavá komunikácia so zákazníkom, zháňanie nezohnateľného materiálu ako si zákazník píska, kresliť návrhy a priviesť vymyslenú vec do reality), tak áno, za to sa dá zapýtať si decentný peniaz. Ale o tuctové obliečky na vankúš a podobné veci, ktoré dokáže ušiť trošku šikovnejšie dieťa a ktoré šijú v Číne za 0,04€/ks, o to fakt núdza nie je.

barborachors
8. sep 2023

Tak ja tu dam cely zoznam: je malo etno stanov, na festivaly, ale to asi nebudes vediet usit, etno vankusov a etno taburetov, ale nie take obycajne ale pestre zamatove latky a farby chybaju, na slovensku chyba obchod s kridlami na fotenie, cize velke anjelske kridla rozne farby, dalej plavky typu ani oblecena ani naha, vsade obyc nudne veci v obchodoch... ja keby viem sit a chce sa mi to ucit sa to, davno mam obchod

martinkatinka
9. sep 2023

Tu sa pripnem, tiez sijem a rada by som inspiraciu 😉

anika
9. sep 2023

Zaclon, jednoduchych, jemnych

tosomja
9. sep 2023

@refly torta bola obyčajná, bez poťahu, bez ozdôb, len s ovocím. Žiadne zapichy, ani umelecké dielo. Vraj dráhy materiál a náročnejšia, ako okrúhla, chcela som v tvare srdca. 🙄

refly
9. sep 2023

@tosomja tak to ste im mohli povedat ze hen, v pepcu mali teraz pekne formy na kolace a babovky v tvare srdiecok XD ked je to pre nich tak velice tazke

lulupulu
30. sep 2023

@tosomja chcem vidieť aj real foto tej torty. Pretože moja mama pečie torty a niekedy pri nich doslova nocuje. Nikdy v živote ešte nedokázala upiecť tortu za hodinu. Takže nevrav somariny. Ak tortou nazýva nejaký cheesecake tak potom áno, ale mama pečie torty aj za viac ako 100€,niekolko poschodové a veľmi ťažké. Najväčšia bola asi taká ktora mala meter šírku aj výšku. A ta šla okolo 500€.

kathhii
30. nov 2024

@tosomja ja som kúpila za 50€ od profesionálky. Zdobenú plus zapichy...