icon

Kúpili by ste handmade mydlo za takú cenu?

28. jún 2025

Ahojte, mam 15 rokov a mam doma veci na výrobu mydiel a tak ma napadlo, že by som si založila účet na instagrame kde by som davala fotky hotových mydiel a mozno aj nejaké ústrižky s výroby. A keď by niekto mal záujem kupit tak by mi napísal. Ale neviem či by to ľudia kupovali aj tým, že cena by bola asi vyššia keďže to robím doma zo svojich veci. Rozmýšľala som, že mozno by som za 2 farebné mydlo dala cenu 1,20€ a za 1 farebné 0,90€. Príde vam táto suma príliš vysoká? Alebo by ste boli ochotné toľko zaplatiť za handmade mydlo? A myslite, že by to ľudia kupovali?

mamaaja82
28. jún 2025

Moja dcera miluje mydla a akosi popri nej sme sa naucili ich pouzivat aj my ostatni,takze ja by som kupila.

cyberk
28. jún 2025

Takato sprostost :D sorry ale tuhe mydla pouzivaju uz len babky, a uz ich vidim ako by to kupovali z netu 😅🫣 prizmurila by som ocko jedine keby to mydlo vyrabalo postihnute dieta so srdcervucim pribehom

liusa82
28. jún 2025
@cyberk

Takato sprostost :D sorry ale tuhe mydla pouzivaju uz len babky, a uz ich vidim ako by to kupovali z netu 😅🫣 prizmurila by som ocko jedine keby to mydlo vyrabalo postihnute dieta so srdcervucim pribehom

@cyberk tak si asi nikdy nemala kvalitné drahšie tuhé luxusné mydlo.To sa nedá s tekutáčom ani len porovnať.Aj vôňou aj starostlivosťou..že babky 😃asi poznáš len tie lacnoty z tesca alebo lidlu prípadne drogérii čo sú všetky na jedno kopyto.Tak také nemusím ani ja

darina77
28. jún 2025
@liusa82

@cyberk tak si asi nikdy nemala kvalitné drahšie tuhé luxusné mydlo.To sa nedá s tekutáčom ani len porovnať.Aj vôňou aj starostlivosťou..že babky 😃asi poznáš len tie lacnoty z tesca alebo lidlu prípadne drogérii čo sú všetky na jedno kopyto.Tak také nemusím ani ja

@liusa82 presne, aj ja používam len tuhé mydlo, hlavne z Lush

sense
28. jún 2025
@liusa82

@liusa82 asi tak nejak....

rozculena
28. jún 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue ale prosím ťa,kde by ona robila s hydroxidom,veď ona ani netuší,že také niečo existuje.

rozculena
28. jún 2025

nie,nekúpila,mydlová hmota je hnus.
A mmch,ty nevyrábaš mydlo,ty len rozpustíš mydlovú hmotu a vyleješ ju do formičky.
Vyrábať a predávať kozmetiku takýmto spôsobom je nelegálne.

rozculena
28. jún 2025
@lllaila

A recept na dobrý tuhý šampón nemáš? Lebo tie celkom idú 🙂

@lllaila neverím,že niečo tuší o tuhom šampóne,robí to z glycerínovej hmoty

priscilla07
28. jún 2025

Ja mám rada prírodné mydlá. Cena okolo 3€/ks v pohode

marca12
28. jún 2025

Skusit mozes,ale najskor by som predavala znamym,rodine a oni posunu informaciu dalej,pripadne ti zazdielaju reklamu na soc.sietach a tak sa moze zvysit povedomie o tvojich vyrobkoch.

margotka17
28. jún 2025

Ja ani tuhé mydla nekupujem už roky, všetko tekuté, každý si dá koľko potrebuje. Možno ako darček by niekto kúpil.

bubuzu
28. jún 2025

Ja kupujem už roky tuhé mydla od mystickej mydlárne. Ale kupujem olivové mydlá, nie glycerinové, napríklad. A teda s tým poštovným je to naozaj tak, že ak by som chcela kúpiť len jedno, poštovné je vyššie ako mydlo. Čize kúpim viac, často pred vianocami, naraz a mám zopár aj ako darček a zvyšok pre nás na celý rok. Ale stačí mi ich len pár, míňajú sa pomalšie ako tekuté. Čiže zákazník ako ja nie je pre eshop nič moc. Ale napríklad urobiť veľkú várku na nejaké trhy, mi príde fajn nápad. Tak som sa napríklad ja dostala k tým, čo kupujem.

rozculena
28. jún 2025
@bubuzu

Ja kupujem už roky tuhé mydla od mystickej mydlárne. Ale kupujem olivové mydlá, nie glycerinové, napríklad. A teda s tým poštovným je to naozaj tak, že ak by som chcela kúpiť len jedno, poštovné je vyššie ako mydlo. Čize kúpim viac, často pred vianocami, naraz a mám zopár aj ako darček a zvyšok pre nás na celý rok. Ale stačí mi ich len pár, míňajú sa pomalšie ako tekuté. Čiže zákazník ako ja nie je pre eshop nič moc. Ale napríklad urobiť veľkú várku na nejaké trhy, mi príde fajn nápad. Tak som sa napríklad ja dostala k tým, čo kupujem.

@marca12
@bubuzu
ona má 15rokov,ťažko bude robiť veľkú várku na trhy alebo si platiť reklamu na FB
Okrem toho to robí z mydlovej hmoty,to robia už len škôlkári v dnešnej dobe

bubuzu
29. jún 2025
@rozculena

@marca12
@bubuzu
ona má 15rokov,ťažko bude robiť veľkú várku na trhy alebo si platiť reklamu na FB
Okrem toho to robí z mydlovej hmoty,to robia už len škôlkári v dnešnej dobe

@rozculena to stále nemusí byť problém, mne ak by dcéra chcela predávať mydla, tak pôjdem s ňou a dám to na moju živnost. To zas nie je nejaká prekážka.

muchotrafka298
29. jún 2025

Ona ale nebude vyrabat ziadne bio, eko, prirodne mydla. Ale z kupenej hmoty, umelej. Co je dost rozdiel za mna.

mameha7
29. jún 2025

Vyskúšaj spraviť bio tuhý šampón a kondicionér pre deti s prírodným zložením. Na kučeravé vlásky napríklad.... Ono je ťažké zohnať niečo normálne bez chémie, keď aj bupi má hrozné zloženie a tie sebamed 2v1 vysušujú detské vlasy. Ja pre dcéru používam tuhý levanduľový šampón Voono, ale ten maličký okrúhly šampónik je drahý ako šľak (8€). Takže skús možno zachytiť nejakú cieľovú skupinu a začne sa ti to predávať.

katkaa01
29. jún 2025

Ja som kúpila 3 mydla s hračkou za 24e

betulinka1
29. jún 2025

Nekupila by som za tu cenu, lebo by som sa bala ake to ma zlozenie. To je cena ako z Temu. Cize vo mne to vzdy vzbudzuje podozrenie, ak je velmi nizka cena. Hned si zrátam aj cas, ak to niekto vyrobí, zoženie kvalitny material na výrobu, plus nejake esencie aby to malo vôňu a farbu, plus cas výroby, material na balenie, cas na balenie, vytlačenie štítka (naklady toner, elektrina), cas strávený cestou na postu, vrátený tovar atd… a ak mi to niekto ponúkne za 1€, to nemoze byt rentabilne pre teba. Musis si to vsetko zrátať, aby ti za tvoju pracu vyslo ako zisk 10€ na hodinu. Zisk je odratanie nákladov. Cize kludne daj 2€ za jedno mydlo a výrobu si natáčaj, davaj na net. Urob to mydlo radsej niecim zaujimave ako predat 2 mydla za 1,2€ bez nápadu.

naily
29. jún 2025

Tak za prvé musis mať živnosť alebo s.r.o. podľa legislatívy SR certifikát od Úradu verejného zdravotníctva, keďže predavas drogériu. Takže nie nekupila by som od teba len tak, pretože nemusí spĺňať mydlo kritériá..známa tak vyrábala pre radosť a vždy som mala.vysyp.

netoppierka
29. jún 2025

Držím ti palce. Ak si šikovná vieš svoje výrobky predať máš vyhrané a ešte sa budú ľudia trhať . Daj potom vedieť insta stránku za zazdielam 😉

123_monika
29. jún 2025

Oceňujem tvoju snahu. Si šikovná 😏. Áno,cena je výborná,nie vysoká. Určite vyskúšaj,pôjde to...

rozculena
29. jún 2025
@bubuzu

@rozculena to stále nemusí byť problém, mne ak by dcéra chcela predávať mydla, tak pôjdem s ňou a dám to na moju živnost. To zas nie je nejaká prekážka.

@bubuzu máš živnosť na výrobu kozmetiky?

heln
29. jún 2025

ak si chces zarobit, tak toto nieje cesta.
ale ak ta to bavi a zaujima, tak to urob, ale opacne, natacaj videa z vyroby, kludne aj ked sa ti nepodari, co vyrobis, davaj ako darceky s odkazom na svoj instagram.

rozculena
29. jún 2025
@mameha7

Vyskúšaj spraviť bio tuhý šampón a kondicionér pre deti s prírodným zložením. Na kučeravé vlásky napríklad.... Ono je ťažké zohnať niečo normálne bez chémie, keď aj bupi má hrozné zloženie a tie sebamed 2v1 vysušujú detské vlasy. Ja pre dcéru používam tuhý levanduľový šampón Voono, ale ten maličký okrúhly šampónik je drahý ako šľak (8€). Takže skús možno zachytiť nejakú cieľovú skupinu a začne sa ti to predávať.

@mameha7 má 15 rokov,roztápa mydlovú hmotu.Fakt si myslíš,že niečo tuší o tom,čo jej navrhuješ? Okrem toho je to nelegálne

rozculena
29. jún 2025
@netoppierka

Držím ti palce. Ak si šikovná vieš svoje výrobky predať máš vyhrané a ešte sa budú ľudia trhať . Daj potom vedieť insta stránku za zazdielam 😉

@netoppierka v dnešnej dobe sa nikdo nebude trhať za nejakým akožemydlom z mydlovej hmoty.To je zábavka pre školkárov.

madielilly
29. jún 2025

Na jednej strane....Vyroba pleťovej a telovej kozmetiky nie je taka jednoducha. Aby si takyto druh mohla legalne v tomto state predavat potrebujes mat na kazdy jeden druh certifikat avtesty o nezavadnosti.Potrebujes mat hygienicky a dezinfekcne osetrenu miestnost a naradie na ich vyrobu.Hygienucky osetrenu prepravu a dorucenie.Na to vsetko potrebujes mat povolenia.Extra vyhradenu miestost, extra vyhradene nastroje.To sa neda robit len tak doma v kuchyni ak chces byt zakonom chranena nedajbože v pripade nejakej alergickej reakcie od cloveka co si ho kupi.Ak by si take mydlo robila doma bez potrebnych papierov a testov a niekto byt chytil reakciu a udal ta na urade mala by si sakramentsky problem.Zaroven takato vyroba a predaj podlieha daniam.Musela by si mat volnu zivnost a platit dane z predaja.Inak su pokuty vysoke A na druhej strane....ak chces aby sa tvoj vyrobok uchytil v tomto svete,musis mat zen vyrobok kvalitny.Nestaci len roztopiť glicerinovu hmotu kupenu na nete a naliatu do foriem.Uz ked chces prerazit s mydlom,tak uz do neho treba pridavat aditiva,vitaminy,mineraly,stabilizatory,rozne bylinky aby mali aj nejaky ucinok ako hydratacia koze,vyziva a tak.A za tretie.....tu na konovy je kopa zavystlivych žien ktore by boli schopné ta udat uradom len preto ze mas 15 a snazis sa prerazit vo svete ktory je tak prehlteny vyrobkami s volacim svojim a snazis sa o to a po nich ani pes neštekne a zavistlivo zavidia tvoj entuziazmus,lebo oni by tiez chceli,ale stratili ho....Nezahod svoju myslienku Ale nastuduj si to poriadne.Pohladaj veci,zisti co leti,co pomaha a tak.Nauc sa to a zdokonaluj.Skusaj a vyrabaj a hoci to iba budes darovat po rodine na skusku,alebo ako darcek znamym.Ale nie za peniaze.Vtedy kazdy vie prizmurit oko nad tou drbnutou byrokraciou.A ked sa za par rokov vypracujes,nasetris na všetko peniažky, potom to zlegalizuj......Si mlada,nehrn sa po hlave do toho,ale pomaly a s rozvahou.Mas cas sa vypracovat.Trh je presyteny takýmito vecami a clovek aby prerazil musi hladat nieco zaujimave.....Moje recepty na kozmetiku oddychuju v supliku uz 10 rokov,lebo byrokracia mi zlomila krk hned na zaciatku

rozculena
29. jún 2025
@madielilly

Na jednej strane....Vyroba pleťovej a telovej kozmetiky nie je taka jednoducha. Aby si takyto druh mohla legalne v tomto state predavat potrebujes mat na kazdy jeden druh certifikat avtesty o nezavadnosti.Potrebujes mat hygienicky a dezinfekcne osetrenu miestnost a naradie na ich vyrobu.Hygienucky osetrenu prepravu a dorucenie.Na to vsetko potrebujes mat povolenia.Extra vyhradenu miestost, extra vyhradene nastroje.To sa neda robit len tak doma v kuchyni ak chces byt zakonom chranena nedajbože v pripade nejakej alergickej reakcie od cloveka co si ho kupi.Ak by si take mydlo robila doma bez potrebnych papierov a testov a niekto byt chytil reakciu a udal ta na urade mala by si sakramentsky problem.Zaroven takato vyroba a predaj podlieha daniam.Musela by si mat volnu zivnost a platit dane z predaja.Inak su pokuty vysoke A na druhej strane....ak chces aby sa tvoj vyrobok uchytil v tomto svete,musis mat zen vyrobok kvalitny.Nestaci len roztopiť glicerinovu hmotu kupenu na nete a naliatu do foriem.Uz ked chces prerazit s mydlom,tak uz do neho treba pridavat aditiva,vitaminy,mineraly,stabilizatory,rozne bylinky aby mali aj nejaky ucinok ako hydratacia koze,vyziva a tak.A za tretie.....tu na konovy je kopa zavystlivych žien ktore by boli schopné ta udat uradom len preto ze mas 15 a snazis sa prerazit vo svete ktory je tak prehlteny vyrobkami s volacim svojim a snazis sa o to a po nich ani pes neštekne a zavistlivo zavidia tvoj entuziazmus,lebo oni by tiez chceli,ale stratili ho....Nezahod svoju myslienku Ale nastuduj si to poriadne.Pohladaj veci,zisti co leti,co pomaha a tak.Nauc sa to a zdokonaluj.Skusaj a vyrabaj a hoci to iba budes darovat po rodine na skusku,alebo ako darcek znamym.Ale nie za peniaze.Vtedy kazdy vie prizmurit oko nad tou drbnutou byrokraciou.A ked sa za par rokov vypracujes,nasetris na všetko peniažky, potom to zlegalizuj......Si mlada,nehrn sa po hlave do toho,ale pomaly a s rozvahou.Mas cas sa vypracovat.Trh je presyteny takýmito vecami a clovek aby prerazil musi hladat nieco zaujimave.....Moje recepty na kozmetiku oddychuju v supliku uz 10 rokov,lebo byrokracia mi zlomila krk hned na zaciatku

@madielilly tiež som sa na to vykašľala............dávala som to ako darčeky.

autor
29. jún 2025
@madielilly

@madielilly ja som v hlave mala trochu ze treba asi aj povolenie a tak mať. Ďakujem, skúsim niečo popozerať co by si ľudia skôr kúpili. Napríklad aj to co pani hore spomínala domáci eko kondicionér na vlasy alebo niečo take

madielilly
29. jún 2025

Ono,domaca kozmetika je dnes strasne hakliva na predaj.Je jej prehlteny trh a je poctivo sledovana z hygienickeho hladiska.Musela by si najst volaco v com by bola tvoja nieco extra.Ja mat tvoj cas,tak by som sa skusila pustit napriklad do sviecok (aj ked toho je tiez prehlteny trh) alebo vyroba sperkov(zivica,drotovanie a podobne,nie klasicke koralky),hackovanie,vysivanie,palickovanie,sitie

hapcuska
30. jún 2025

Ahooj🫶, momentálne mám 16 a snažila som sa o to isté keď som bola mladšia no nikto mi to nikdy nekúpil, vyrábala som naozaj rôzne aj s hračkami vo vnútri farebné neviem aké od výmyslu sveta no jedine tak medzi kamarátkami ale mne to ani tak nefungovalo