Recept na domáce pirohy so zemiakovou náplňou

21. aug 2020

Ahojte poradíte mi recept alebo ako to teda robíte vy domáce pirohy so zemiakovou náplňou čo dávate do zemiakov syr či len cibuľu popraženú na masle ?🙏

rusalinka
21. aug 2020

recept ti nedám... len tak... fakt to bolo treba dať anonymne? Anonymné diskusie by mali slúžiť na chúlostivé veci, problémy a tak... ale recept? Fakt?

nikyball
21. aug 2020

@rusalinka...len tak...načo potrebuješ vedieť kto to píše? Veď je to jej vec a kvôli takým ako ty čo sa do všetkého starajú to dala anonymne

autor
21. aug 2020

@rusalinka preto som to dala anonymné aby som nevyzerala jak nejaká neschopná krava a aby ma mohli také ako si ty kritizovať stačí ??

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rusalinka
21. aug 2020

@nikyball a to sú aké "ako ty" 😀

rusalinka
21. aug 2020

a anonym - nekritizujem, len sa pýtam 😉

autor
21. aug 2020

@nikyball a strúhaš zemiak do cesta ?

nikyball
21. aug 2020

@rusalinka čo si rypnu aj v úplne obyčajnom príspevku , pritom je jedno či to píše anonymne, alebo pod svojím nickom alebo s nickom a profilovkou opice. A keďže si moderátorka či čo vlastne si tak ty prvá by si mala ísť prikladom

nikyball
21. aug 2020

Áno strúhanam ich

korunka1
21. aug 2020

@nikyball uniká Ti podstata príspevku od rusalinky😠🤐

rusalinka
21. aug 2020

@nikyball čo sa týka fotiek, vysvetlenie je tu: https://www.modrykonik.sk/faq/preco-bola-odstranena-moja-profilova-fotka/
Čo sa týka "rypnutia" - moju otázku nepovažujem za rypnutie. Len sa pýtam, prečo anonymne. Anonymné diskusie boli zavedené z dôvodu, že mnohokrát tu baby riešili fakt osobné problémy, potrebovali radu a pomoc a preto si zakladali duplicitné nicky. Anonym to mal aspoň trochu vyriešiť.
Avšak, žiaľ, anonym je zneužívaný a využívaný na kadejaké blbosti. Nepovažujem pýtanie sa na recept za intímny a chúlostivý problém... to je všetko.

nikyball
21. aug 2020

@rusalinka mne bolo hneď jasné prečo anonymne ,ako aj autorka písala , hneď by sa tu riešilo čo kedy napísala a že nevie variť a podobne. Preto sa baby podľa mňa často skryjú pod anonym,aby neboli zbytočne vysmiate. nechápem ale prečo vam to vadí ako to napíše.
@korunka1 ďakujem za oznam 🤦

rusalinka
21. aug 2020

@nikyball tak áno, stáva sa to... žiaľ ☹ ale nemyslím si, že by sa to stalo aj tu, práve naopak, čo sa týka otázok o receptoch, práveže baby dosť často a rady poradia. Niekedy až žasnem, čo vymyslia 🙂
A nejde o to, aby to vadilo, ale preto, ako som spomenula - anonymné diskusie boli založené s iným úmyslom a na poradenie receptu, alebo básničky :-/

korunka1
21. aug 2020

anonym...nad "neschopnou kravou" by sa nikto nepozastavil. Ani ja ich neviem variť, nemám také rada, nemám problém to priznať a nebudem ti písať recept, keď ho neviem. Práve tým, že sa takúto banalitu, nič intímne, odsúdeniahodné, pýtaš ako anonym, upútaš na seba pozornosť a veľa z nás sa bude vyjadrovať práve k tomu. Z môjho pohľadu to zneužívaš a nie si sama

@nikyball 🙊

autor
21. aug 2020

Och ľutujem že som sem niečo také písala @korunka1 ani ja ich neviem variť a idem ich variť prvý krát v hĺbke duše dúfam že sa podaria a neskončia v smetnom koši 😅 @nikyball ty si tu asi jediná čo mi ako tak pomohla a čo sa týka toho zemiaku je potrebný v tom ceste ? Niekde na nete som čítala že môže byť aj obyčajne cesto myslím múka vajíčko voda soľ

autor
21. aug 2020

@nikyball sestry som sa pýtala že ona dáva surový zemiak nechápem to ho mám ošúpať umyť a nastrúhať tvrdý surový

petulda333
21. aug 2020

A preco ti sestra uz nepovie cely recept?

autor
21. aug 2020

@petulda333 tiež to nemá rada a nerobí to tak len tak mi povedala ako si ešte pamätá no ale tiež mi nevedela vysvetliť celý postup

rusalinka
21. aug 2020

Aha, čo som našla, ja by som možno aj išla podľa toho:
https://www.zenyvmeste.sk/recept---domace-piroh...

... keď si predstavím tie od mojej starkej! Lekvárové a na vrchu mak s maslom... mňaaaam

autor
21. aug 2020

@rusalinka áno áno presne také cesto myslím že bez zemiaku obyčajne len s múky a vody

petulda333
21. aug 2020

Ja robim klasicke cesto (muka, vajicko, sol a ak treba trocha vody) plnim zemiakovo bryndzovou plnkou. Zemiaky popucim, pridam mlieko a sol, na oleji oprazim cibulu do zlata, pridam zemiaky a premiesam. Ked trochy vychladne pridam bryndzu.

autor
21. aug 2020

@petulda333 áno tak si to aj ja pamätám ešte z detstva keď babka robila cesto no nič idem na to pevne verím že sa podaria 😁

petulda333
21. aug 2020

Ano aj ja od babky. Joj ale si narobila chute 😀 drzim palce

limetka69
21. aug 2020

Moja babka robila, ked robila na slano, tak zemiaky s mletym ciernym korenim, mnam. Najlepsie boli. 🙂

oli18
21. aug 2020

Ja robím cesto z varených prelisovaných zemiakov, hladkej múky a vody. Také, ako na gule so slivkami. Cesto je po uvarení mäkké. Pirohy sa robia aj bez zemiaku, ale cesto je po uvarení pevnejšie. Plnku robím podľa surovín, ktoré mám v chladničke. Fantázií sa medze nekladú.