Dobry den prosim vas neviete my poradiť ako vybaviť rodinne prídavky v rakusku? Žijeme na Slovensku ale manžel robi v rakusku a ze je to potrebné vybavit tam ale nevieme ako 🤷🏼♀️dakujem za radi
Ahojte, mam predschvalene pridavky do 05/2025...a potom čo? doložim potvrdenia o šk.dochadzke detí alebo? cez finanzampt to stačí?
@sortka môžem sa opýtať? Priateľ pracoval od januára do októbra v Rakúsku. Rodinné prídavky nám vyplatili za 10 mesiacov. Teraz nastupuje od marca opäť do rovnakej firmy. Je potrebné znova žiadať o rodinné prídavky? Teda zaslať žiadosť a znova všetky potvrdenia na Finanzamt? Zasielali sme všetko klasickou poštou, priateľ nemá vytvorený žiadny účet.
Dievcata, prosim Vas, dnes mi volali z UPSVaRu, ze neopravnene Poberame na SK pridavky. Zijeme na SK, 3 deti, manzel pracuje uz 13 rokov v AT. Doteraz to bolo tak ze sme poberali pridavky na SK a AT doplatilo rozdiel. Dnes zrazu mi vola pani ze nie je to tak. Ze na SK nemame narok ale AT musi platit plnu vysku pridavkov. Ja nie som zamestnana. Mate skusenost z tym?
@miriam7979 Dobrý deň, Miriam, kľudne sa mi ozvite na mail janakratka@hotmail.com
Ahojte. Sú prídavky v Rakúsku vyplácané dopredu alebo pozadu mesiac prosím ? Ďakujem.
@sortka dakujem krasne 😊 dni mi idu velmi rychlo, pri malom a velkacov a stahovani sa nezastavim, ale ozvem sa urcite. Este raz dakujem ❤️