Aké jedlá ste ako deti nemali radi?
Boli nejaké jedlá ktoré ste ako deti v škôlke/škole nenávideli?
A naopak jedlá ktoré ste mali radi?
Ja si pamätám že som absolútne neznášala, keď bol v škôlke puding a v ňom kompót a šťava z neho. Milujem puding, no ten kompót to kazil. Ďalej keď bola krupicová kaša s grankom a rozpusteným maslom. Doteraz nemám rada maslo v krupici.
V škole to zasa bol ryžový nákyp, rezance s makom a pečienka s knedlou.
Naopak milovala som dukátové buchtičky, buchty na pare, pečené buchty s lekvárom posypane praš. cukrom, palacinky, jedlá s knedlíkom (okrem pečienky) a prívarky (najmá šošovicový).
Teplé mlieko s koškou 🫣 , krupkovú a rascovú polievku. Ale ja som asi veľa toho nechcela jedávať, ale tieto tri veci vo mne hlboko tkvejú dodnes. V žiadnej jedálni, kde som sa kedy stravovala nevarili dobre. Akože vážne.. čudujem sa, že sa nehanbili ponúkať to deťom.
Špenát a paradajkovú polievku,cibuľa ale taká dusená v granadire,v polievke proste nieee. To m doteraz inak zjem všetko. Som dieťa kde fakt celé blizska rodina oboch rodičov robila na majetku. Mlieko som mala priamo čerstvé od kravy ale iba pasterizovane som vypila. Krupicu zjem s grankom a škoricovým cukrom na polovicu každé🤣
Tekvicový prívarok a polievka z tekvice je jedlo ktoré nezjem to už radšej zabíjačkovú krv s ryžou a uhorkou.
Šošovicu nahusto (prívarok). Fakt som to neznášala. Raz sa však stalo, že sme boli na školskom výlete, a keď sme sa vrátili bola som taká hladná, že by som aj klince zjedla. Od toho dňa ten prívarok zbožňujem 😂 Fakt mi chutí!
Raz mi bolo zle z granadiru, odvtedy som to hádam nejedla. Ale inak som vsehozrut. Len ja a kamoška sme mali radi mliekovu polievku, inak sa toho nikto nedotkol 🤣 Ale inde ako v tej jedálni som ju predtým ani potom nevidela.
Ja som praveze zboznovala krupicu s maslom, ale som nevedela, ze to je maslo a som mamku stale otravovala, nech mi spravi taku fajnu krupicu s rozbitym vajickom ako v skolke 😀 . Az po rokoch prisla na to, ze som myslela maslo, som maslo poznala len v tuhej forme 😀 .
A neznasala som vnutornosti, ked v skole bola pecienka, len sme vosli do jedalne, uz z vone ma tak napinalo, ze som musela vzdy odist. A potom rybaciu polievku a borsc, nikto to nechcel a vzdy to teda ostavalo v hrnci studene. Az ako dospela som sa odvazila ochutnat borsc a som zistila, ze vobec nie je taky zly, pokial je teply 😀
Asi iba hovädzie kocky v kelovom prívarku som nejedla v ŠJ a tekvicový kompót.
Som prieberčivá od mala lečo, guláš, knedla, kačka, hus, zajac, morka ... dokonca ani palacinky a dukátové buchtičky, šišky som nejedla a ani detskú krupicu.
Mala som rada polievky aj špenátovú mliečnu, ryžový nákyp s tvarohom a marhuľami, ryžu/kaša s mäsom na šťave, kuraciu pečienku, tenký rezeň, kapustu kyslú aj surovú, nátierky čo mi chutili, závin pečené buchty, mliečnu ryžu, rezance s makom a tvarohom tie dokonca aj na slano...
Vekom sa to našťastie pomenilo, knedle a palacinky, dokonca aj guláš a lečo na strednej som im prišla na chuť...
@0_0 ani ja nemam rada rascovu polievku a vlastne celkovo rascu ee
Ja ako dieťa som bola dosť vyberavá v jedlách. Celkovo som málo jedla a bola som veľmi chudá. Teraz už zjem veľa jedál,ktoré som vtedy ani do úst nedala. Napríklad prívarky všetky sa mi hnusili ,ale teraz mi už chutia. Ryžový nákyp mám rada ,ale v škole som ho nejedla lebo dávali naňho taký lacný sirup. Pečienky ani špenát nemám rada dodnes. Ale napríklad šalátovú polievku, ktorú som nikdy nemala rada teraz zbožňujem 🤭. Pamätám si ako som hneď ohŕňala nosom keď som len trošku mastného mäsa zbadala na tanieri. A grízik s maslom a kakaom? V tehotenstve moje najobľúbenejšie jedlo 😅🙈
Keď som bola dieťa nejedla som mäso a nič co bolo z mäsa,uhnala som si brutálnu anemiu až tak ze ma chceli vziať do nemocnice, neznášala som kaše,puding,slahacku,špenát, mlieko a mliečne polievky,teraz zjem úplne v pohode všetko aj z týchto vecí.
@sandrasstini tak to sme dve ani ja som nemala rada ryžový nákyp a tarhoňu fuuuj 😔 polievky s vajíčkom a špagety no proste mi nechutia.Ale na sladké jedlá som sa vždy tešila a halušky mňaaaam.A ochutene mlieka môžu byť a to skôr obyčajne mlieko nevypijem.Ostalo to aj dcérke mlieko jej nechutí a sladké jedlá miluje (žeby bola po mne 😄🙈)
@lidazu89 ani ja samotne mlieko nie. No v jedlach mi nevadi.
@vanilka83 uf😥 a co potom vegetariansky a vegansky stravujuce sa deti? Teda rodičia ich tak stravujú.
Dodnes si pamätám a nezjem špenát, šalátovú polievku. No a mam 50 rokov a dodnes neviem ako chutí čisté mlieko .. kakao ok, varené z mlieka v pohode, ale čisté mlieko neviem ako chutí a či vôbec chutí
Mliečne polievky, fazuľové lusky, spenat, tekvicovy prívarok, žemľovka, ryžový nákyp - dodnes nič z toho nedám do úst. A nikdy mi nechutili žiadne cestoviny - dodnes ich nemám rada - a z rozvarenych spagiet s kečupom mi vždy bolo na vracanie. Len dnes už ich nikto (aspoň nie verejne) nevarí. Zato som sa išla vždy utlct za pecienkou a mäsom na ľubovoľný spôsob. Aj to mi zostalo
Krupicovu kašu som mala rada, dnes netuším, nejedla som ju snáď 30 rokov. A v škôlke nám robievali vtacie mlieko. To ma triaslo od hnusu ešte dva dni.
Ja si dodnes živo pamätám tie čerstvé ,nadychané upečené buchty s lekvárom ,ktoré boli také úžasné 🥹🫠 normálne teraz o 23 tej také chute ,že zajtra si asi na ne zamiesim 😀
Mne nechutili múčne sladké veci napr lievance, buchty, duk.buchtičky, gombóc, rezance s lekvárom atd. Ani teraz mi nechutia. 🤣🤭
Privarky - hroza... brrr.
Nastastie od skoncenia zakladky som to uz nikdy nevidela.
@mqkm co je to gombóc?
Ja nezjem od škôlky chlebík s medom,rybaciu pomazánku,spenatovu polievku a nikdy som nemala rada v detstve zemlovku a ryžový nákyp,tu zemlovku jedávam teraz sem tam ...čo som mala rada si neviem ani spomenúť🙂
Zavárané cvikla-doteraz chutí ako hlina smrdí, mlieko s kožkou, mastné, žuvačkové mäso-rezeň som vždy operovala, rizoto so srdiečkami. Naopak zboznovala palacinky, mliečna polievka s mrveničkou, rascová-vajíčková, všetky polievky co mama a starká varili
@terezkaarthuramax ja som nebola vegetariánka ani moji rodicia,boli z toho na nervy,až pred pubertou som konečne dala do úst aspoň šunku a kúsok kuracích pŕs...mňa striasalo pri pohľade na hocijaký tuk,biele,preto som neznášala akékoľvek mäso, dokonca aj z tej šunky tie biele oka som vyberala von 😆 no krv som mala hroznú,žiadne železo,žiadne krvinky...no teraz jem mäso normálne všetko denne aj klobasky slaninu...dokonca bôčik sem tam...vyrástla som z toho. Vegetariánski rodicia musia chodiť pravidelne s deťmi na krv a dopĺňať im živiny ináč, vtedy keď som bola ja dieťa sa o vegetariánstve nevedelo vôbec nič a bolo veľmi málo doplnkov výživy ja som dokonca ani mlieko nepila vôbec.
Spenat, ryzovy nakyp, hrasok, fazula…privarky…a vsetky take jedla, co sa daju pripravit slusne, ale v skolke ci skole, ti to tak humusne urobia, ze uz nikdy nedas do ust 😀😀dosnes mam v ustach chut, ze spenat chuti ako guma proste 😱🤦🏼♀️🤦🏼♀️
V škôlke som neznášala prevarené mlieko, lebo vždy na ňom bola koža.😝 Doteraz z toho mám husiu kožu a v škole kôprovú omáčku. Inak v škole varili dobre.
Nemala som rada spenat, tekvicovy privarok rascovu polievku, fazulovu polievku a gulas (ale asi by som si spomenula aj viac jedal, ktore som nemala rada ako dieta) a co mi na druhej strane chutilo - dukatove buchticky, pecene zemiaky, palacinky. Ked tak na tym premyslam, ta chut sa obratila, teraz dukatove buchticky nemusim, palacinky raz za dlhy cas, na druhej strane spenat teraz robim castejsie a aj gulas 🙂
Mäsove gulky v paradajkovej omacke a mexicky gulas.. ked vidim tieto "jedla" na zvracanie mi je aj teraz, brrr..
Neznášala som špenátové jedla, krupicu, pečienky, bielu kávu a cibulovu/porovu polievku. Okrem pecienok neznášam všetky tie jedla doteraz. Zboznovala som csetky sladké obedy a cestoviny
V školskej jedálni som neznášala som vajíčkovú polievku a špenát. Pritom oboje milujem, ale na chuť som tomu prišla až keď som to začala variť sama... V jedálni to bola strašná šlichta🙈
Zle jedlo neexistuje iba kuchar 😂 vsetko som zjedla ale teraz nedam varenu kozu v polievke kuracej, vnutornosti a ryby a potvory z mora vytazene

Ja som neznasala tie biele polievky a teple mlieko 🤢
A mala som rada ryzovy nakyp alebo lekvarove buchty 😍