• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Aké menu hosťom na prvé sväté prijímanie?

10. júna 2016 
Potrebovala by som od vás radu. Dcérka mi ide na prijímanie a ja mám dilemu čo dať ako menu, máme vlastný penzión takže s priestorom nebude problém ale variť si budem sama. Poraďte nejaké typy pre cca 20 ľudí, aby to nebolo moc náročné a bolo toho veľa :grinning:, niečo už mám v zálohe pre každý prípad starú dobrú klasiku šalát a rezeň + slepačia polievka, ale rada sa nechám inšpirovať.
17. feb 2009 o 13:27  • Odpovedz  • Páči sa mi to
chleba s mastou a cibulou a cesnacka :grinning: :grinning:

sorry trosku zartiky..
no podla mna si to daj do google a naaaaajde ti tolko moznych variacii ze nebudes nakoniec vediet co varit... :grinning:
17. feb 2009 o 13:35  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Určite by som brala niečo klasické, ten rezeň so šalátom, alebo my budeme mať pravdepodobne tri druhy mäsa na prírodno a 1/2 ryža a 1/2 hranolky. Tiež slepačia polievka a zeleninový šalát. A ako predlohu šunkovú rolku s chreníkom. Potom nejakú tortu a koláčiky a kávu..

Iwusska a kedy máte prijímanie? Malá bude mať biele šaty, alebo budú mať všetky deti také rovnaké oblečenie?
17. feb 2009 o 13:38  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
bubba ty vtipálek :grinning:
jasumat ďakujem za typ, ale práve tej ryže a hranoliek sa trošku obávam :unamused: , neviem koľko vy budete mať ľudí ale pre 20-tich si neviem moc dobre predstaviť dať tie hranolky všetkým naraz a teplé...a čo sa týka oblečenia tak to by som tu mohla založiť nový príspevok :grinning: , u nás sa rozpútala doslova vojna kto z koho, ako keby bolo oblečenie najpodstatnejšie. Pár mamičiek si tvrdo presadilo rovnošaty a nakoniec nás ostalo asi 14 čo chceme šatičky tak nás odrifľovali na inú hodinu ako ide naša škola, takže moja dcérka nepôjde so spolužiakmi len preto že bude mať šatičky :angry: ...no comment. Tvoja ide v šatách? Ak chceš pošlem ti na IP aké bude mať moja. Prijímanie máme 24.5. a vy?
17. feb 2009 o 13:56  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
baby už nikto neporadí???????? :frowning2:
17. feb 2009 o 18:19  • Odpovedz  • Páči sa mi to
no tak ja osobne som si varila na svoju svatbu(15 ludi :sweat_smile: :sweat_smile: )rano som pripravila oblozene tanieriky vajce plnene vajcovou natierkou+obloha sunka,zelenina)rano pred sobasom som nakorenila velke kur.stehna ktore som po prichode zo sobasa dala piect,+ryza...svokra uvarila slepaciu polievku hned rano a mama donisela kuracie plnky

okey?vsetko bolo rychle,ryza+kura bolo vsetko teple a cerstve a ako priloha bol uhorkovy salat,kysle uhorky a kompoty zmiesane(marhula slivka)kazdy si dal co komu chutilo.potom svokra este navarila kopec kapustnice a kazdemu dala domov kedze nikto nevladal jest :grinning:

hm...tak zasa iba ja :stuck_out_tongue_closed_eyes:
17. feb 2009 o 18:28  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
bubba ahoooj a kde je chlieb s masťou a cibuľou+cesnačka???? :grinning: Ďakujem ti za typ, klobúk dole ešte som nepočula o neveste ktorá si sama varila na svojej svadbe :astonished:
17. feb 2009 o 18:33  • Odpovedz  • Páči sa mi to
bubba...dobreeeee :grinning: ...takze ti co vravia ze svadba vyjde draho maju dobry tip :slight_smile:
iwusska,
ja neviem urob studenu misu ako predjedlo a za tym daj slepaciu polievku a kludne ten vyprazany rezen+ salat ale urob aj kuracinu aj bravcove aby si mohli vybrat..A na koniec kolaciky a pijatiku a hajde domov :grinning:
17. feb 2009 o 18:39  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
autor
teodorka ďakujem :wink: , jasné že misy budú aj krásna tortička ku kávičke, dilema je hlavné jedlo :grinning:
17. feb 2009 o 18:53  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahoj,
ja som vlani absolvovala krst syna a pár mesiacov na to 1.príjmenie dcéry, všetko som pripravovala sama, bez pomoci, takže menu som rozvrhla tak, aby som stíhala, nestála pritom a robilo sa to "samé". popritom som stíhala vychystať aj malého, aj dcéru vrátane skrášľovacích úprav a česania. menu bolo v podstate rovnaké, až na obmenu pri marináde, čo vlastne pozmenilo chuť a nikoho nenapadlo, že je to vlastne to isté, ako bolo na krstinách. mala som 15ľudí, jedla som rátala a spravila na viacej porcií (ak by si niekto priložil,resp. ešte vypýtal, nech nie je trapas).

klasika nedeľná polievka - dala som variť veeeeľmi skoro ráno, zeleninu som očistila večer, dala do mikrot. sáčika a mala nachystanú, potom len hodila v príslušnom čase do hrnca, stlmila dobre oheň a nechala variť aj počas našej neprítomnosti doma, kým sme boli v kostole. po návrate som do nej len hodila rezance a hotovo.

hlavné jedlo:
večer som v miske upatlala marinádu na mäso (čo dom dal-olej, grilovacie korenie, horčica,kečup, soľ, trocha cukru........hocičo tam môžeš dať) mäso (podľa počtu ľudí, mala som krkovicu, neklepala, no aj kuracie prsia by boli super, no čokokľvek) som v tom namočila a dávala rovno na plech, na ktorom som to mienila piecť, zakryla alobalom a na noc do chladničky
večer som uvarila zemiaky do polomäkka, zliala, odložila, ráno dala na vymastený plech, posypala rascou (gril, korením, korením na zemiaky, na čo si zbyknutáa čo používaš...) a ráno piekla v rúre, len horný gril a plech vysoko hore - chytia krásnu farbu a šupku
mäsko dala piecť až ráno v takom istom stave, ako som ho večer dala do chladničky, po upečení (cca hodinka)odokryla, dala na to broskyňu/hríbiky, na to syr a ešte na chvíľku zavrela roztopiť. toto som spravila pred odchodom do kostola, potom len počas jedenia polievky zapala rúru a zohralo sa to (mám teplovzdušnú, plechy tam boli naraz).

servírovala som to s kopčekom ryže (uvarená skoro ráno, keď som dala na sporák polievku, cibuľka pod ňu bola očistená večer, len som ju pokrájala a opražila), trochou zemiakov a zeleninovou oblohou (zeleninku som si nakrájala popri varení ryže ráno a mala v miskách nachystanú, takže som len nakladala na tanier)


večera - zemiakový šalát (majonézový aj bez majonézy, chystaný večer vopred), rezne, roláda z mletého mäsa plnená klobásou, vajíčkami, paprikou - nakrájať a na misu s rezňami (tiež vysmažené a roláda pečená večer)

inak aj tá kapustnica je super tip, aj tá je najlepšia "odležaná", takže sa dá spraviť deň dopredu a je toho veľa (to som zase robila ako večeru na mužove okrúhliny pred 4rokmi)

okrem toho zákusky, torty....klasika, ako na oslávách bývajú (torty doniesli krstní a babky)
17. feb 2009 o 18:56  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
andrea 78 ...Ty si ina sikula bastri aj citat je to vela nie este urobit :grinning: ...ked budem robit oslavu zavolam Teba :slight_smile:
17. feb 2009 o 19:04  • Odpovedz  • Páči sa mi to
a to som si myslela aka som ja chytra vo vsetkom ... :grinning:
17. feb 2009 o 19:04  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
andrejka normálne slintám :grinning: mňamky sú to všetko, ty si ale šikulka :astonished:, tak si to pekne rozpísala, ďakujem. Ja som tiež takto robila krstiny všetkých mojich princezien, myslím že základ je dobre si to všetko naplánovať :wink:
17. feb 2009 o 19:04  • Odpovedz  • Páči sa mi to
to asi preto sa tak nechytam lebo u nas krstiny neboli a nebude ani priimanie... :unamused: esteze mame vianoce asspon tam sa vyburim
17. feb 2009 o 19:09  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
hehe, vďaka kočky, robím, čo môžem :sweat_smile:

iwusska, potom sa ale pochváľ, čo dobré budete nakniec papať, pre čo si sa rozhodla :dizzy_face: , nech zase slincem ja :grinning:
17. feb 2009 o 19:39  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
dobre moja :grinning: ale ja nemám také básnické črevo ako ty, tak to nebude také chutné :grinning: :grinning: :grinning:
17. feb 2009 o 19:45  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahojte, my sme mali v juli krstiny a varila my svokra,
hovadzi vyvar + rezance
1/2 ryza , 1/2 hranolky + masko a to spravila takto: kare nakrajala na platky, naklepala, nasolila, nakorenila a opiekla na rozpalenom oleji/opiekla den do predu/, dala na plech, na to sunka naj nejaka lazenska, platok syra, zaliala slahackamy asi 2ks a zapiect k tomu na tanier uhorka, papriky kukurica, mrkvovy salat /postruhana mrkva, cukor, citronova stava/, salat z cinskej kapusty /nakrajat na tenke pasiky, por, 6 malych lyziciek cukru, trosku soli, 1 velka lyzica olivoveho oleja, citronova stava/ alebo jednoducho zelenina, ktoru oblubujete
neskor kukuricovy a pikantny salat so sendvicom
chlebiky som nerobila, my radsej oblozenu misu
k tomu pijatiky a kolace, kava, rozne vody, chipsy, oriesky

recepty na salat den do predu pripravene pripravene:
KUKURICOVY SALAT:

1 konzerva lahodkovej kukurice /kludne aj ta clever z billy
3-4 zavarane uhorky
2 natvrdo uvarene vajcia
2 mensie cibulky
2 PL olivoveho oleja /ja ked nemam dam aky mam
1 PL octu podla chuti /ja nedavam
1 PL sojovej omacky
1 PL worcestrovej omacky
20 dkg dietnej salamy alebo sunky / ja davam hydinovy narez
1 cela tatarska omacka /kludne aj ta clever z billy

vsetko nakrajat, nakoniec tatarsku poriadne premiesat, vychladnut podavat s pecivom


PIKANTNY SALAT:

0,5 kg dietnej salamy alebo sunky
3 velke cibule
1 mala lyzicka soli
1 flaska zavazanych uhoriek /nalev do salatu nedavat!!
-vsetko nakrajat

1 ks paradajkoveho pretlaku, /ak male, tak dva
1 lyzicka stiplavej papriky
1 PL octu
6 lyziciek cukru
2 PL horcice
2 PL oleja
-uvarit na hmotu na miernom ohni, kym zovrie, vychladnut a zmesou zaliat salamu, ciblu, uhorky
-nakoniec pridame 1 ks malej majonezy

inak tieto salaty robievam aj na narodeniny, ale aj ked ma nic nenapada na ranajky alebo veceru
alebo sa aj hodia ku reznom, vyprazanym kuracim stehnam, ale jo je riadne kaloricke :grinning:
17. feb 2009 o 20:36  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
no vidim ze som vas dobre pobavila,rada este pridam....
uz o 16-00 som bola prezlecena v teplakoch a robila som sofera :grinning: :grinning: na vlastnej svatbe kedze nepijem aspon ma nikto nasilim nenukal ze noooo sak daj si specialny den je...a tak...som sa z toho vyzula :grinning:
a inac co vam je smiesne?sak sme boli len my,rodicia ,3 babky,nasa mala a nasi surodenci :grinning: :grinning: a nahodou cela ta prada vysla asi 7 litrov :grinning: :grinning:
17. feb 2009 o 21:44  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
bubba ja mám z teba dosť :grinning: :grinning: :grinning: ty musíš byť taká veselá kopa, však? Tvoj drahý sa s tebou určite nenudí :grinning:
iwuss01 ďakujem pekne za receptíky, tie šaláty môžem vyskúšať teraz na oslave mojich narodenín ( booože zas som o rok staršia :angry: ) určite budú mňamkové, potom zreferujem
18. feb 2009 o 08:23  • Odpovedz  • Páči sa mi to
aké oblečenie budú mať vaše deti?
Teraz sa už vraj dávajú nejaké "kostolné rovnošaty"?
My sme ešte nemali žiadne stretnutie rodičov, tak som zvedavá, ako sa dohodneme.
4. mar 2009 o 12:42  • Odpovedz  • Páči sa mi to
bubba ty si dobra.. :grinning: :grinning:


ja by som ti dala tyypy , len neviem ci dostat urcite ingredienice na slovensku, typ, parma, bresaola, roqette, salad a podobne, riccota, mascarpone.. :wink:
4. mar 2009 o 12:52  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
erika tak o takých som ja ešte ani nepočula :grinning: , ale verím ti že sú určite super. A niečo v našej reči by sa nenašlo? :grinning:
4. mar 2009 o 12:56  • Odpovedz  • Páči sa mi to
urcite.... skus male motzzarelly, davt na sparatka s , malymi, ceresnovymi paradajkami, biele cervene.; a polj olivovim olejom, mas krasne jednohubky a chutne


mozes urobit , ako do ruky, na bufet, styl male fasirky.;a lebo, to iste, ale namiesto maska davas syr...
zmiesas, neakay dobry tahavy syr s pamesanom, alebo jeho , slabsou podobou, samozrejem, nasekany, a motzarelou.. vsetko premiesas, spolu, sol cierne korenie a zacnes sulat male gulky.. pouzi trochu vody na ruky aby sa nelepilo.. a das rovno na plat kde mas struhanku bez vajicka amuky len pretrasies a struhanka s akrasne nalepi..a vyprazas..

je to chutne akazdy moze pekne jest len so servitkou ako bufet..; aj vegani..
inac ta syrova verzi aje talianska specialita..
4. mar 2009 o 13:07  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
Ďakujem určite to ale najprv vyskúšam pred :slight_smile: . S tým syrom robievam aj ja ale namiesto pradajky dávam olivu
4. mar 2009 o 13:10  • Odpovedz  • Páči sa mi to
inac pre 20 ludi , by ti mohla stacit , dve taniera velke, oblozene, pekne sunkou a salamami, taky studeny tanier treti tanier , syry....
potom mozes jednohubky, a klasika chlebicky....a mozes aj ovocnu misu, teda ovocny, kokteil...
ao dezert zdravy..a tvoju klasiku, rezne , polievka, a salat...
pocitaj minimalne na osobu 250 g jedla..ako minimum..
4. mar 2009 o 13:11  • Odpovedz  • Páči sa mi to
babenky, koľko ľudí budete mať na obede po prijímaní?
Budete piecť tortu, alebo aj koláče? Ak áno, koľko kusov počítate na osobu? Ja v tom absolútne nemám prehľad, tak sa chcem trochu zorientovať :wink:
18. apr 2009 o 00:00  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ahojte,chcela by som sa opýtať,ak niekto viete ako vyzerá rovnošata na 1.sv.prijímanie a či sa musia dať pod to biele šaty, alebo nie?dakujem za odpoved
21. apr 2009 o 12:07  • Odpovedz  • Páči sa mi to
mna by zase zaujimalo ako krstnu mamu, co dat ako dar k sv.prijimaniu :confused:
21. apr 2009 o 12:16  • Odpovedz  • Páči sa mi to
autor
ahoj ronydomi rovnošata je podobná bielemu rúchu čo mávajú miništranti len je ešte trochu prizdobená, čo som videla na fotkách tak dievčatká mali pod ňou biele pančušky, presne tak ako keď majú oblečené šaty. Vy idete mať rovnošaty? ak áno mali by ste ich predtým vidieť ako vyzerajú lebo nemusia byť všade rovnaké ale v podstate tých odlišností tam nemôže byť až tak veľa. Dúfam že som aspoň trošku pomohla :wink: aj u nás budú mať niektoré detičky rovnošaty
21. apr 2009 o 12:16  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Iwusska, dakujem Ti pekne za odpoved, my ich budeme vidieť, ale chcela som to vedieť do predu, lebo ja som jej nepožičiala ti biele šaty, ale kúpila oblečenie, aby to aj inokedy využila, hej budú mať všetci rovnošaty :slight_smile: dakujem
21. apr 2009 o 12:50  • Odpovedz  • Páči sa mi to
zuzitka, myslím si hlavne aby to bolo na pamiatku, nič draheho, ale aby to zaujalo,možno retiazku stačí strieborna, alebo hodinky, biblia, modlitebná knižka s venovaním
21. apr 2009 o 12:53  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Tvoj príspevok