Aké menu pripraviť na oslavu prvých narodenín?

kralicica
3. apr 2011

Náš drobec bude mať zajtra rok, oslavu robíme ďalšiu sobotu. Prídu všetci starí rodičia, krstní s dcérkou, prastarí rodičia, jednoducho bude nás okolo 10-12. Premýšľala som a nechcem robiť žiadne veľké sedenie, sú to zbytočné starosti, prestieranie a kopa riadu. Urobím pekné švédske stoly, taký bufet asi s peknými plastovými farebnými pohármi aj taniermi, ktoré môžem vyhodiť, ale stále neviem, čo do nich. Aké jedlo je dobré na švédske stoly? Na začiatok budem mať chlebíky, očká, koláče, bude torta, ale akú večeru? Určite nejaký šalát, ale chcem aj nieči teplé? Máte s tým skúsenoti? Poraďte mi prosím, vďaka za každý nápad!
🙂

dajna11
3. apr 2011

my sme síce ešte nemali rok....švagrina ked oslavovali oni mali normál obed...ale nebolo nás tk vela....ale páčilo sa mne a aj ostatním ked my sme mali na oslave misu šalát,syry,zeleninka,druhá misa bolo mäsko na rozne sposoby...kur..prsia opekané,vysmažané kusky v trojobale,grilované mäsko a tak,a dalšia boli kolbásy a jaterničky.....to všetko sa kludne može jesť s chlebom a chutí to.každý si vyberie dla chuti.tak nejak to urobím aj ja ked malý bude mať rok.

parvitas
3. apr 2011

Dcérka už rok mala, ale oslava nedopadla podľa mojich predstáv... tak mi to bolo dosť ľúto. Aj keď sme robili oslavu doma a všetkých 14 hostí (len dcérkini starí rodičia, moji a manželovi súrodenci s partnermi a krstní rodičia a to už aj vrátane detí) pozvali k nám a na jeden termín, neprišli všetci naraz, ale po častiach... Celý víkend doobeda aj poobede... a v pondelok zase :(. (5 návštev, skoro ma porazilo.) Vieš si predstaviť to sklamanie? Bolo mi to ľúto hlavne kvôli dcérke... :( Už som sa zaprisahala, že doma už nikdy nič oslavovať nebudeme. Len v reštaurácii. Lebo tam si snáď nedovolia neprísť načas...
A tak tortu a nachystané pohostenie mali len krstní, ktorí prišli kedy aj mali, zato rodičia a súrodenci obišli len so zákuskom a kávou.
Ak ti však môžem niečo odporučiť, nech ti naisto všetci, čo majú prísť na oslavu, potvrdia príchod, lebo nám to zavolali deň, resp. pol dňa dopredu... a nech to chystanie nevyjde nazmar... A predsa len, sú to drobcove prvé narodeniny. Práve dieťatko má byť stredobodom pozornosti.
Chlebíčky, očká, koláče a torta sú skvelá vec. Na teplú večeru by som asi ešte spravila mäsko pokrájané na malé kúsky - grilované, alebo vyprážané, zeleninový šalát, prípadne ovocná misa. My sme to nakoniec dojedali sami, tak som aj rada, že som to spravila tak, ako nám to chutí 🙂.
Ale neboj sa, vám to určite vyjde a 1. oslava bude krásna a nezabudnuteľná. Veľmi držím palce a Ondrejkovi želám len to najlepšie!

barca25
3. apr 2011

my sme mali na prvy rocik pecene prasatko....plnene plnkou:D...a este sme aj nabalili kazdeho bo bolo velke🙂..a krasnu torticku🙂

lussy23
3. apr 2011

Ja ešte deti nemám, tak neviem poradiť, ale chcela by som zaželať Ondrejkovi všetko najlepšie, nech je stále zdravý a usmieva sa a nech robí celej rodinke raodsť, a veľa darčekov.
Prajem príjemnú a peknú oslavu

beruska.zuzanka
3. apr 2011

@kralicica my sme mali oslavu prvého rôčka pred Vianocami, bolo nás tiež okolo 12, hostia prišli na 15tu, mali sme slivky obalené v prosciutte, môže byť aj oravská slaninka na tenučké prúžky a pečené na suchom plechu, k tomu dressing z kyslej smotanky, cesnaku a soli, toustový chlebík nakrájaný na trouholníky potretý pestom z olivového oleja,cesnaku, soli a čerstvej bazalky, neskôr mini rezníky z kuracích prsíčok a k nim úplne obyč šalátik z paradajok, uhoriek, papriky, kukurice a olív 😉 bola aj torta a dačo slané na zobkanie samozrejme 😵
nech sa oslavička vydarí a všetkým chutí 😉

froschka
3. apr 2011

ja by som jedlo objednala z nejakej restiky kde varia menu....alebo urob tie chlebiky a na veceru grilujte ak mate dom ved uz je krasne vonku...

ja si starosti robit nebudem, v maji sa narodi babo, a dvojicky budu mat 4 roky, ak by sme robili oslavu tak si ludi pozvem len na jeden chod, cize bud na veceru alebo len na obed....prijatelnejsia mi je vecera alebo taka grilovacka o 17tej 🙂 muzi nech si opekaju masa, ka si nachystam riady a salaty, tortu upecie cukrarka
a upratat mi pekne pomozu ostatny.....ved nech ludia pochopia ze sa nedaju obsluhovat od mamicky s detmi....

stvura
3. apr 2011

Fiha, to bude oslava...ja som maleho oslavu roka a dvoch rokov ponala obe stylom grilovacky. Uz na dvojrocnej boli jeho kamarati a spravili sme bazen so skakacim hradom. Podla mna nejaku extra velku oslavu netreba, dietatko si to v roku neuvedomuje, ono bude spokojne ak si spravite povedzme len rodinny vylet s obedikom a pre neho zmrzlinou.

angua27
3. apr 2011

ahoj,

švédske stoly sú fajn. je to skvelý spôsob, ako obslúžiť všetkých. ja by som ako teplé jedlo, dala rôzne druhy pečeného mäska, v marináde, bez marinády a k tomu chlebík. 😉

ja som prvú oslavu malého robila v úzkom rodinnom kruhu a boli chlebíčky a torta, ktorá bola hlavne pre malého. chutila mu tak strašne, že v noci mal bruchabolenie. ale oslavu si užil. ďalšie dve oslavy sme mali grilovačky na záhrade. deti sa vybehali, dospelý pokecali.

parvitas, je mi ľúto, že rodina si nevie dať toľko námahy, aby prišli na oslavu načas. ja to beriem ako veľkú urážku. a tý čo neprišli na ten čas, kedy boli povaný, by dostali tak maximálne kávu a minerálku.