Ako bezpečne spracovať surového lososa?
Ahojte, neskutočne milujem surového lososa. Ako ho však spracovať tak , aby bol bezpečný ? Nemám mraziak na -50 stupňov.
Je nejaký iný spôsob ? Na nete som toho veľa nenašla.
Ked je cerstvy, tak ho bezpecne uskladnis aj v mraznicke s -18, ked nie je cerstvy, tak to uz ani tekuty dusik nezachrani
Ked je cerstvy, tak ho bezpecne uskladnis aj v mraznicke s -18, ked nie je cerstvy, tak to uz ani tekuty dusik nezachrani
@viestta ona asi myslela, ze ho chce jest suroveho a teda ako ho "upravit" (asi hlbokym mrazenim)... nie ze uz smrdi 🙂
@anonym_autor ak chceš konzumovať surového lososa, musí to byť špeciálny určený na sushi, nie bežný, ktorého kúpiš v obchode, takí fakt nie sú bezpeční na konzumáciu bez tepelného upravenia
@anonym_autor zmrazis na minus 20 stupñov na 5-6 dni a potom ho mozes jest surovy, zabije to parazity. (najma anisakis)

@anonym_autor surove to neni bezpecne nikdy, Abi ked premrazis.