Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Ako efektívne variť?

lili_mia
18. júl 2012

viete mi poradiť, kedy miniem viacej (menej) energie? Pri varení jedla na cca4-5 dní pre 2ľudí, následne polovica skladovaná v chladničke, polovica do mrazničky .. chladená polovica potom zohrievaná, mrazená neskôr vybratá a prihriata .. je to preventívne, stáva sa, že po 3dňoch to už nechceme jesť ... alebo variť trebárs aj každý deň porciu pre dvoch ..

kvetinka211
19. júl 2012

@lili_mia Energie tvojej alebo elektrickej/plynovej 😉 ? Asi je efektivnejsie varit na viac dni, lebo ohrievanie trva kratsie nez varenie od zaciatku .. zasa ale mensia porcia sa uvari rychlejsie. Setri to ale urcite cas. Mne sa nedari varit na viac dni ... ked to velmi chuti, tak nic neostane (takmer nezavisle od uvareneho mnozstva), ked je to take priemerne, tak to muz na druhy den uz nechce jest a ani mne to velmi nechuti. Takze skor dojedame na veceru co ostalo od obeda. Na treti den by mi to uz urcite nikto nezjedol. Niektore jedla su ok zohrievane, niektore zvladnu aj mrazak ale pri niektorych je vysledok dost smutny.
Ja vsak varievam hlavne cestoviny a co najrychlejsie jedla, pri ktorych asi ani nie je taka velka spotreba energie a musia sa nutne robit cerstve, lebo cestoviny z mrazaku musia byt strasne 😝

lili_mia
autor
20. júl 2012

@kvetinka211 máme kombinovaný sporák 🙂 čiže moja, elektrická, aj plynová 😀 😀 😀
dnes som si na to v podstate aj odpovedala .. otec nejak nechcel jesť mäso s omáčkou, takže ryžu som varila iba pre seba a v podstate polovicu hrnca rozliala do misiek a dala zamraziť .. cestoviny a ryžu nezamrazujem, to navarím skôr menej, ak robím cestovinový šalát, tak z obeda sa určite zje na večeru, ak vôbec niečo zvýši .. no ked to dávam do mikrovlnky, tak stále myslím na to, ako to škodí telu

evuska32
28. júl 2012

@lili_mia ja som za varenie jedla v kuchte, aj to skráti čas na varenie aj určite peniaze. Tiež keď robím v kuchte mäso (ja mám takú 8 litovú) tak urobím viac napr. bravčové na kocky, ochutené len korením, rascou a paprikou príp. soľou a vždy si túto masu rozdelím na viac a dám do mraziaka. Potom už len rozmrazím, zlejem vodu a šťavu urobím na x spôsobov (na guľáš, so smotanou, so syrom, so šampiónmi a pod.). Napr. takto udusím zajaca a rozdelím na 2x, prvý krát je z neho napríklad perkelt a druhý krát ho dám do rizota. Urobím si vlastne polotovar, ktorý potom len dochutím. Keď robím napríklad ako prílohu k mäsu cestoviny, tie čo ostanú na druhý deň urobím napríklad na sladko s tvarohom alebo makom prípadne s vajíčkom naslano. Ja dokonca aj vývar skladujem v mraziaku keď si ho urobím viac, niekedy doňho pridám len krupicové halušky a už je to iné 🙂 Osvedčilo sa mi to, lebo máme jedlá čo sa jedia "do nemoty" a potom také, čo sa 2x dajú, ale tretí krát už ohŕňajú nosy

Tu začni písať odpoveď...

Odošli