Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Ako na krém, aby sa nezrazil?

norika84
22. dec 2015

Ahojte. Dnes idem robit len druhýkrát maslovo-pudingový krém (robila som ho zatiaľ len raz a zrazil sa mi) do medovníkového rezu. Poraďte grify, ako na to, aby sa nezrazil. Rovnaká teplota všetkých surovín + prešľahať maslo s cukrom + prešľahať aj puding. to som minule splnila a aj tak sa zrazil. A ešte sa opýtam - má sa šľahať puding a po lyžiciach pridávať vyšľahané maslo s cukrom alebo naopak (šľahať maslo a po lyžiciach pridávať puding)? Ďakujem

murka13
22. dec 2015

Kukni sem :http://bonvivani.sk/clanky/zrazeny-krem , odskúšané 🙂

medovka14
22. dec 2015

Ja robím tak, že vymiešam maslo s trochou cukru, a po lyžiciach pridávam vychladeny krém, nechávam ho vychladiť pri izbovej teplote

norika84
autor
22. dec 2015

@murka13
@medovka14
Ďakujem, ešte sa opýtam - teraz som čítala rôzne diskusie o tom a tam všade píšu, že robia pudinky z 1/2 litra mlieka a 2 zl. klasov. ja som však šla podľa receptu a dala som len 1 zl. klas. Nebude to vadiť?

medovka14
22. dec 2015

Ja si myslím že nie, ja robím klasicky puding vanilkový, 1/2l mlieka a jeden puding 🙂 treba ale poriadne to maslo rozmieňať, koľko masla dávaš?
@norika84

norika84
autor
22. dec 2015

@medovka14
250 g

medovka14
22. dec 2015

@norika84 oki, drzim palce 🙂

darina1952
22. dec 2015

@norika84 ahoj, krém sa zráža aj vtedy, ak je pomer masla k tekutej/pudingovej časti menší. Zrazením sa oddelí voda od masla a vznikne taká hrčavá nerovnomerná masa. Aby sa ti krém pekne spojil, stačí ho na vysokom výkone ohriať na 15-20sekúnd v mikrovlnke a znovu prešľahať na vysokých otáčkach ručným šľahačom. Ak to nepomôže hneď na 1x tak postup opakovať 🙂
Ja pri pudingových krémoch dávam celý obsah cukru do pudingu už pri jeho varení a puding pri chladnutí miešam a zamiešam doň aj malý kúsok masla, ktorý sa jemne rozpustí a na pudingu sa vďaka tomu nevytvorí "koža". Potom si vyšľahám maslo do peny a postupne zašľahávam puding. 🙂

timikaj1
22. dec 2015

Ja dávam vždy maslo( Heru- podľa mňa je lepšia čo do konzistencie do plniek) do pudingu ešte teplého a málokedy sa mi zrazí, niekedy ani nevymiešam Heru, ale rovno odkrajujem z kocky a cukor rozpúšťam v pudingu a spolu vymiešam šľahačom... Držím palce 🙂

kasiopeja01
22. dec 2015

Ja tiez davam polovicu masla do pudingu,este kym je teply. Ale ak by sa ti aj zrazil,nic hrozneho, supni na par sekund do mikrovlny a zas rozslahaj, po zrazeni nebude ani stopy 🙂

mia265
22. dec 2015

@norika84 naj je 4dcl mlieka a 1 puding,aby si to mala hustejsie,aby sa ti neroztekal krem. 2 pudingy na pol litra sa mi zda moc,ale neskusala som

zuzana_pe
22. dec 2015

ked sa zrazi, treba nahriat nad parou a krasne sa spoji...

zuzana_pe
22. dec 2015

alebo treba pridat do seknuteho kremu lyzicu horucej Cery a premiesat, tiez sa potom krem spoji.. Pokial sa zrazi slahackovy krem, to neodporucam nahrievat nad parou lebo zostane riedky..

Tu začni písať odpoveď...

Odošli