Ahojte, zajtra sa chystám robiť dcérke tortu na jej prvé narodeniny, takže chcem, aby bola TOP 🙂 Problém je ale v tom, že keď som už predtým robila túto tortu, plnka sa mi vždy zrazila, no ani nie od masla ale už pri varení plnky, akoby sa z vajíčok stávala "praženica". Recept mám takýto: 5 vajec, 2 lyžice hrubej múky, 3 lyžice kakaa, 250g práš. cukru, 250g masla. Vajcia, múku, kakao a práš. cukor uvaríme nad parou, do vychladnutého krému pridáme maslo. Poradíte mi ako tomu predísť, prípadne opraviť, ak sa mi to stane aj zajtra? Ďakujem vopred za rady.
@tumira pozri toto: https://tortyodmamy.sme.sk/content/zakladny-vaj...
Dávaš tu zmes rovno nad paru? Lebo vtedy sa vajcia uvaria. Začni slahat nad vlažnou vodou, síce to trvá o pár minút dlhšie, ale nezrazi sa to.
A nechces niečo ine skúsiť? Mascarpone alebo tvarohovy.. je to jednoduchsie a pre mna aspoň menej riskantne
http://www.pradobroty.cz/2013/05/baby-dort-ke-s...
http://www.pradobroty.cz/2013/09/misa-dort.html...
Joj vajicka nie hned nad paru, ved to je jasne, ze sa ti hned uvaria a uz potom s tym nic nespravis, uz ich nezmiesas s ostatnymi vecami, takze pekne nad vlaznou vodou zacat spolu s ostatnym aby sa ti tam pekne vajicka rozmiesali
@pralinka86 určite sa na to pozriem 🙂 ďakujem
@lenka2691 jedna dávka krému: 3dcl mlieko,1 žĺtok, 1Pl hladkej múky.....toto všetko rozmiesas,aby si nemala hrudky a uvaris krém nad parou do hladka....krém necháš pri izbovej teplote vychladnúť .....zvlášť vymiesas 25dkg práš.cukru,25dkg masla a 1Pl kakaa,alebo si môžeš dať aj 2PL /maslo musí mať rovnakú izbovú teplotu,ako krém,ktorý si uvarila nad parou/....keď budeš mať vymiesanu aj maslovú plnku, pridas do nej aj krém,ktorý si uvarila nad parou a všetko riadne vymiesas....
@lenka2691 v živote som nepočula o takomto mnohovajcovom kréme. Vždy som sa stretla len s krémom s jedným žĺtkom ako píše @mimka11111 . Ja napríklad veľmi málo pečiem plnkové koláče, pre mňa je to ťažké a nemám to rada, ale občas sa hecnem, ale takýto 5-vajcový krém som ešte v žiadnom recepte nestretla😎
ja robievam iba take "lahke" recepty, uvaris puding, klasicky, a po vychladnuti zmiesas s maslom izbovej teploty, podla mna je to tiez fajn, prip. dochutis (kakao, a tak)
ďakujem krásne baby, zajtra sa ozvem či sa podarilo :D
Tak baby, torta he hotová, krém sa mi nezrazil 🙂 ďakujem krásne za rady. Dúfam že bude zajtra na oslave chutit. Neviem či sa mi podarí pridať sem foto. Dobru noc 😍
skus vybrat vajicka z chladnicky o nieco skor ako ich budes pouzivat, aby neboli take studene to je prva vec ale druha vec je, ze nechapem ako by sa mal z tychto ingredienci urobit krem, podla mna by maslo malo ist uz normalne na zaciatku, prave kvoli tomu aby sa vajicky neuvarili ale pekne to rozmiesasa spolu s cukrom potom a potom pridas muku a kakao