Ako pripravujete domáce kaše?

sunflower000
23. jan 2015

Baby chcem sa opytat, ci niektora vyrabate aj domace kase, ryzovu, kukuricnu...alebo len kupujete hotove napr.Hami a rozrabate s vodou. Ak niektore to doma varite tak ako? Pouzivate celozrnnu ryzu napriklad? Rozvarite a rozmixujete?

dellfi
23. jan 2015

Chystam sa varit, ale tiez mi chybaju recepty.

belllinka
23. jan 2015

@sunflower000 Ja robím:
KUKURIČNÁ - v studenej vode rozmiešam kukuričnú krupicu a varím pár minút, do toho pridávam ovocie, rozmixované semienka, alemo makový olej... Skúšala som už aj polentu, ale tá sa varila dlhšie, ako kuk. krupica, tak ale keď mám čas, tak aj z toho.
ŠPALDOVÁ - špaldovú krupicu rozmiešam v studenej vode a varím pár minút 🙂, tiež potom ochutím, poprípade aj lyžičku medu do toho.
PŠENOVÁ - pšeno povaríš asi 20-30 minút a potom je dobré ho aj rozmixovať spolu s ovocím.
Alebo jemné ovsenné vločky povarím pár minút a je OVSENÁ.
Ryžovú nerobím, to sa mi zdá byť dlho na prípravu, kým sa uvarí.

esterba
23. jan 2015

@sunflower000 ryzovu kasu mozes kupit (aj celozrnnu) vo forme instantnej, t.j. ryzu rozomletu na prasok (nic ine tam nie je) a tu varis 3 min. Vacsina obilnin sa dá kupit v podobe krupice alebo vlociek a to sa vzdy vari iba pár minut. Pšeno sa vari dlhsie, ale stojí to za to. Mozes varit: pseno, ovos (vlocky), jacmen (malé krupky - este toto sa vari trochu dlhsie), pohanka (krupica), kukurica (polenta), quinoa (vlocky), spaldova krupica, bulgur (to je podobne krupom), celozrnny kuskus (to len zalejes vriacou vodou a cakas)... Ja som z pociatku mixovala vsetko okrem krupic, teraz už nic.