Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Ako robíte domácu hrudku - syr?

hrnco1
9. apr 2016

Ahojte ludia, prosim Vas poradte mi uz 8 krat som sa snazil urobit doma hrudku syrovu, robil som vsetko totalne podla receptu ktory som mal napisany na syridle, nikdy sa mi nespravi syr, ale vzdy sa mi spravi tvaroh. Pekne si dam 5 L mlieka do toho 1 dcl acidka, chlorid vapenaty mlieko udrziavam na teplote okolo 30-40 stupnov, necham to tak 40 minut, potom pridam syrydlo, to necham dalsich 30-40 minut, ked vsak chcem rozkrajat syrovatku uz vtedy vidim ze je taka biedna ze je stale ako puding, a nevytvoria sa mi syrove zrna ale cele sa to premiesa so srvatkou a vytvori hustu hmotu. ked to potom precedim cez platno tak to vyzera ako syr chvilu ale ked odtecie srvatka tak uz vidno ze to nieje syr ale je to len tvaroh alebo nieco podobne.

Prosim poradte mi, dakujem

evittam
9. apr 2016

@hrnco1 Ahoj, aké používaš mlieko? Ak z obchodu - krabicové, alebo z fľaší - tak zbytočne čakáš na syr. My robievame z mlieka priamo od kravy - z tých automatov. A potom už len zohrejem a dám syrydlo - vždy som mala krásnu hrudku. Len pomer ti nepoviem. 🙂 😀

mata223
9. apr 2016

ahoj kup si mlieko od zeleznej kravy aleb z automatu na mlieko z toho sa da spravit syr zohrejes mlieko na mierne vysoku teplotu asi tak ako ked robis vodu na kupanie pre babo pridas syridlo nechas postat po chvili cca 10 min ho akoby pokrajas krizom krazom este v hrnci pockas a potom ho zlejes a das odkvapkat 😀 tvaroh sa robi z kysleho mlieka 😀 syr zo sladkeho 😀 z kupeneho krabicoveho alebo aj flaskoveho to nespravis pretoze to nie je mlieko ale....... 😀 😀 😀

ivankaberrynka
9. apr 2016

Tak tak.. Aj my tak robíme ako mata, ci evitta. Žiadne acidko, ani chlorid vápenatý. A odkvapat nechavame 24 h. Syridlo treba najlepšie pomocou malej striekačky s mierkou dávkovať.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli