Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Ako robíte slepačiu polievku?

petta87
11. jan 2013

ahojte babenky chcem sa vas opytat ako robite vy slepačiu polievku? Viete potrebujem poradit nikdy som ju nerobila i ked to je na hanbu ☹ no chcem sa ju naučiť. viete mi pomôct alebo napisat nejaký postup ako na to? Dakujem

lalinko2010
11. jan 2013

@petta87 nechcem byť drzá, ale keď si hodíš do googla " slepačia polievka " tak ti vyhodí toľko receptov, a nemusíš čakať pokiaľ dostaneš odpoveď tu.
- zelenina, mäsko / slepačie / dáš variť, dochutíš a polievku po pár hodinách / cca2hod. / máš hotovú.

jasminet
11. jan 2013

ja si uvarim najskor maso s cibulou a ked je makke, tak prihodim na kocky nakrajanu zeleninu - mrkva, petrzlen, zeler, por, kalerab, cesnak. medzitym oberiem masko z kosti, prihodim spat, osolim, okorenim. ak robim s rezancami, tak rezance uvarim zvlast.
cibulu davam celu, nakonci vyberiem, nemam ju tam rada.

enya00
11. jan 2013

@petta87 das si varit maso,kym speni,z lyzickou oberies tie supiny ci co to je potom das cibulu,zeleninu a varis aj 3 hod.samozrejme dochutis,ja davam iba vegetu a cele korenie

simca06022011
11. jan 2013

lalinko2010 ma pravdu... ale ja to tiez robim ako jaminet, najskor necham riadne vyvarit masko s cibulou, pripadne korenie a zeler...potom precedim.. a vo vyvare varim zeleninu 🙂

sharlotta
11. jan 2013

@petta87 Ja dam najprv varit maso bez zeleniny (zvycajne chrbty), ked to zacne viret, okamzite dam plyn na minimum a na strednu platnu(stredne silnu), s lyzicou pozbieram tu penu co sa vytvori na vrchu, aby polievka nebola kalna(niekedy aj 2x treba), potom pridam zeleninu (mrkva, petrzlen, kalerab, ak mam, tak aj zeler, alebo brokolicu a niekedy aj polovicu cibule s tou farebnou supkou, aby pekne sfarbila polievku, ked dovarim, cibulu hned vyberam), dochutim solou, vegetou a ciernym korenim a necham na minimum hodinu a pol. Hotovo! Polievka by nemala silno vriet, len tak uplne jemnucko. 😉

brumka
11. jan 2013

ja si uvarim dokym mi nespeni kuraci chrbat, alebo kridla co mam, potom to zlejem a druhy krat hned dam varit s cistou vodou, dam mrkvu, petrzlen, kalerab, cibula, petrzlenovu vnat, ochutim a varim a tesne pred ako bude hotova dam zo 3 male osupane zemiaciky v celku 🙂)) mnamka. a to zlievaie zlevam lebo nemam rada ked je polievka velmi mastna, je taka troska dietnejsia a zeleninova. a prvotny tuk a bordel je prec

erikasadek
11. jan 2013

@petta87 slepaciu kuraciu,
maso oplachnes a odstranis zpodnu cas zadku..... das do studenej vody do ktorej das sol a nove korenie, jednu cibulu, a jedne strucik cesnaku nechas varit hodinu... 😉
po hodine pridas zeleninu, mrkva karotka, petrzlen, kalerab zeler asi 1/4 por, pridas korenie, a nechas varit max 40 minut zelenina je uvarena do makka a cela kuchyna bude krasne voniat..... 😉
nechas postat trochu pod zatvorenou prikrivkou aspon pol hodinu pred podavanim..
inak maso a zelenina sa vari na miernom plameni ked ti zavrie tak uplne slaby plamen nema to vriet jemne bublat.. vtedy ti uchova najviac aromy... 😉

sjuzi
11. jan 2013

Ja robievam v tlakovom hrnci, tam je hotová do 3/4 hodinky. Inak v obyčajnom hrnci varím hodinu a pol- platí, čím viac "vecí" tam dáš, tým je vývar lepší, chutnejší. 😉 Kuracie mäsko - krídla, chrbty, krky, srdiečka (výborná je inak polievka z morčacieho krídla a samozrejme zo sliepky, čo ale nemávame často, tam varím aj 2 hodiny) - dobre umyť, dať do hrnca, zaliať ľadovou vodou, ďalej tak po 20 min varenia pridať mrkvu, pór, zeler, petržlen, kaleráb. Kľudne daj aj po 4-5 mrkví, 2 petržleny. Dobré je dať aj zelerovú vňať vyvariť v tom. Namiesto póru dávam aj cibuľu, keď zrovna nemám doma. Osoliť, okoreniť - ja tam hodím tak 10 guličiek čierneho korenia...
Po uvarení precedím do druhého hrnca vývar, dochutím vegetou bez glutamanu, prípadne ešte dosolím. Zeleninu si vyberiem, mäsko si oberiem, nechám zvlášť. Uvarím rezance, alebo mrveničku spravím z vajca a múky, alebo urobím krupicové halušky... podľa toho, čo mám zrovna doma... 😉 Môžeš potom zleninu a rezance spojiť s vývarom. My to ale robíme tak, že si vždy naberieme rezance, zeleninu a mäsko do taniera a zalievame horúcim vývarom... 😉 a ešte pre top chuť petržlenovú vňať som zabudla... tú väčšinou zmiešam s uvarenými rezancami... 😉

petta87
autor
11. jan 2013

dakujem vam baby velmi pekne 🙂

liz_lemon
11. jan 2013

@petta87 nie je to ziadna hanba, ja som svoju prvu uvarila len teraz pred Vianocami, a podarila sa perfektne, a som od teba starsia 🙂

renaz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
7. júl 2013

@renaz to je taky jednoduchy recept, ja by som tu zeleninu ale dve hodiny nevarila.. ak ma niekto rad chrumkavejsiu zeleninu a nie kasu, tak odporucam dat varit maso s koreninami, cibulou a zelerom /nechavam to varit aj dve hodiny, ked robim hovadziu tak aj viac.../, potom precedit (netreba, staci aj povyberat to co tam plava) a dat varit so zeleninou na taku pol hodinu - max hodinu, podla toho ako sa nakraja zelenina. Akurat som dnes robila kacaci vyvar (alebo husaci?!)... 🙂

honey10
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fifikli
16. mar 2014

@brumka Tvoj recept na slepačiu polievku začína najlepšie. Mne to poradil kolega a je to super. Necítim tam tú "slepačinu" 😀

Tu začni písať odpoveď...

Odošli