Kili,já dělám jogurt z čerstvého polotuč.mléka a nejlépe se mi osvědčila přidat Hollandia.Zkoušela jsem i ten ve skleničce,jak psala Kaaja,ale mělo to docela hrudkovitou konzistenci.A taky jsem jednou zkusila tam přidat ještě
trochu Salka.A to pak mělo konzistenci parádní,jako kupovanej.Ale dělala jsem to tak jenom jednou.
Trvanlivost nevím,ale týden určitě myslím,nám ale tak dlouho nevydrží,páč ho dřív sníme.
trochu Salka.A to pak mělo konzistenci parádní,jako kupovanej.Ale dělala jsem to tak jenom jednou.
Trvanlivost nevím,ale týden určitě myslím,nám ale tak dlouho nevydrží,páč ho dřív sníme.
kili, my robime domaci jogurt v jogurtovaci - vyrobi sa ich 7ks z litra mlieka.. pouzivame plnotucne, najlepsie je priamo od kravy, alebo potom kupujeme polotucne, take najlacnejsie v sacku.. trvanlive neodporucam..
a robime to takto.. najprv odmeriam liter mlieka, ktore dam zovriet, potom ho dam na chladnejsie miesto.. ked uz bude mat mlieko telesnu teplotu, teda do neho strcim prst a skoro vobec necitim, tak pridam 6-7 lyzic plnotucneho suseneho mlieka a jeden Zvolensky jogurt.. to rozlaham rucnym slahacom, pouzivame tycovy mixer.. a naporcujeme do poharikov.. zapneme jogurtovac a jogurty nechame robit 6hodin.. najlepsie su na druhy den.. mozes si do nich pridat ovocie, alebo vanilkovy cukor..
a robime to takto.. najprv odmeriam liter mlieka, ktore dam zovriet, potom ho dam na chladnejsie miesto.. ked uz bude mat mlieko telesnu teplotu, teda do neho strcim prst a skoro vobec necitim, tak pridam 6-7 lyzic plnotucneho suseneho mlieka a jeden Zvolensky jogurt.. to rozlaham rucnym slahacom, pouzivame tycovy mixer.. a naporcujeme do poharikov.. zapneme jogurtovac a jogurty nechame robit 6hodin.. najlepsie su na druhy den.. mozes si do nich pridat ovocie, alebo vanilkovy cukor..
ahoj dominica.. tak klikni na tento link napr.: http://www.pelia.sk/tov-jogurtovac-severin-jg-3...
kili, prevaram kazde mlieko, dolezita je ta teplota, ktora nastane ked mlieko vychladne na tu telesnu teplotu..
neviem co by vzniklo po pridani aktivie, ale najlepsi je jogurt, ktory obsahuje bifi a acidofilne kultury a neviem ci aktivia toto obsahuje, aj ked to davaju v reklame.. my sme vyskusali rozne jogurty, ale osvedcili sa najma tie plnotucne, nie nizkotucne a musia tam byt kultury, inak to mas len skysnute mlieko, nic viac..
neviem co by vzniklo po pridani aktivie, ale najlepsi je jogurt, ktory obsahuje bifi a acidofilne kultury a neviem ci aktivia toto obsahuje, aj ked to davaju v reklame.. my sme vyskusali rozne jogurty, ale osvedcili sa najma tie plnotucne, nie nizkotucne a musia tam byt kultury, inak to mas len skysnute mlieko, nic viac..
večer do litra mlieka (zohriateho cca na 40stupňov rozmiešam 1biely smotanový jogurt, pridám 3-4PL suš, mlieka (no už som aj nedala a nič sa nestalo), rozmiešam, nalejem do 2 7-dcl šrobovacích pohárov, postavím na radiator a ráno je výborný jogurt hotový 😉
použila som mlieko priamo od kravy, aj klasika krabicové a v poslednom čase robím iba z trvanlivého(nemusím predtým prevariť)
použila som mlieko priamo od kravy, aj klasika krabicové a v poslednom čase robím iba z trvanlivého(nemusím predtým prevariť)
kili v zime staci dat na 6 hodin na radiator v utierke a v lete von na balkon cez den....1 liter plnotucneho mlieka sackoveho nie UHT a jeden probiojogurt, celkom fajny je olma bio. potom uz na dalsikrat pouzijes jeden z tych vyrobenych do litra mlieka...su uplne super a za dobru cenu. fajne su potom s vanilkovym cukrom alebo aj vrstvene s mixovanymi malinami/jahodami/cernicami/cucoriedkami, teda vrstva ovocia, vrstva jogurtu, vrstva pomackavych celozrnych susienok a je to uplna bomba.
Začni písať odpoveď...

Odošli
já používám choceňský smetanový a čerstvé polotučné mléko (40°C), nechávám v jogurtovači 6-7 hodin (když se nechá 5 hodin, je sladší, když 7 a více, tak kyselejší).
v receptu u jogurtovače ovšem doporučují přidat ještě sušené mléko na zahuštění. od toho jsem upustila a ušetřím tím dost práce - sušené mléko se blbě rozmíchává (záleží na výrobci, ale většinou to fakt jde blbě). jogurt je jen trochu řidší.