Recepty
naska
22. sep 2008

Ako sa robí pasírovaná brokolicová polievka?

Viete ako sa robi?...taka so smotanou, jedla som ju v restike a bola vynikajuca, chcem ju spravit aj doma, ale nemam recept 😞
titkovamiriam
22. sep 2008
tak ja robim takto-brokolicu dam do ovegetovanej a osolenej vody uvarit,potom ju rozmixujem pridam smotanu s troskou hladkej muky,neham prevriet a odstavim.do nej davam opeceny chlieb.robim tak aj karfiolovuale tam davam aj mrkvu. 😃
vinka
22. sep 2008
A takto sa dá robit aj zeleninová z čerstvej zeleninky.Ja tam dám na konci ešte maslo aby to zjemnilo chut.A bud opečený chlebík alebo dostat kúpit volá sa to opečený hrach.To sú také gulky.Juj tak to je super. 😃
naskaautor
22. sep 2008
A to len jedna cela smotana tam ide a ziadna voda, nic? to jej bude asi dost malo nie? :-o
naskaautor
22. sep 2008
A este nieco: aku smotanu? 🙂 kyslu ci na varenie?
titkovamiriam
22. sep 2008
ved vodu mas z varenia navyvaris vsetku 😃 a ked to rozmixujes v tej vode pridas smotanu 😃
vinka
22. sep 2008
ja dávam smotanu na varenie.A ja rozmixujem tu brokolicu v tej vode čo som varila nie samotnú.Ved to by bolo husté.A smotana s múkou to ešte trošku prihustí. 😉
vanusak
26. sep 2008
Já na lehce osmahnutou cibulku dám nakrájenou brokolici (anebo květák s jednou velkou mrkví - podle toho, jakou polévku chci), po chvíli zapráším hladkou moukou, zase osmahnu a zaleju vodou a nechám doměkka uvařit. Ochutím solí, pepřem, muškát. oříškem, octem apod. Rozmixuju a našlehám ponorným mixérem. Zaleju smetanou na vaření, množství dle chuti. Někdy přidám na kostičky nakrájené uzené maso, do květákové verze nakrájím vždycky několik natvrdo uvařených vajec, to je prima chuť a hustota.

Začni písať odpoveď...

Odošli