Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Ako sa robí pasírovaná brokolicová polievka?

naska
22. sep 2008

Viete ako sa robi?...taka so smotanou, jedla som ju v restike a bola vynikajuca, chcem ju spravit aj doma, ale nemam recept :(

titkovamiriam
22. sep 2008

tak ja robim takto-brokolicu dam do ovegetovanej a osolenej vody uvarit,potom ju rozmixujem pridam smotanu s troskou hladkej muky,neham prevriet a odstavim.do nej davam opeceny chlieb.robim tak aj karfiolovuale tam davam aj mrkvu. 😀

vinka
22. sep 2008

A takto sa dá robit aj zeleninová z čerstvej zeleninky.Ja tam dám na konci ešte maslo aby to zjemnilo chut.A bud opečený chlebík alebo dostat kúpit volá sa to opečený hrach.To sú také gulky.Juj tak to je super. 😀

naska
autor
22. sep 2008

A to len jedna cela smotana tam ide a ziadna voda, nic? to jej bude asi dost malo nie? 😲

naska
autor
22. sep 2008

A este nieco: aku smotanu? 🙂 kyslu ci na varenie?

titkovamiriam
22. sep 2008

ved vodu mas z varenia navyvaris vsetku 😀 a ked to rozmixujes v tej vode pridas smotanu 😀

vinka
22. sep 2008

ja dávam smotanu na varenie.A ja rozmixujem tu brokolicu v tej vode čo som varila nie samotnú.Ved to by bolo husté.A smotana s múkou to ešte trošku prihustí. 😉

vanusak
26. sep 2008

Já na lehce osmahnutou cibulku dám nakrájenou brokolici (anebo květák s jednou velkou mrkví - podle toho, jakou polévku chci), po chvíli zapráším hladkou moukou, zase osmahnu a zaleju vodou a nechám doměkka uvařit. Ochutím solí, pepřem, muškát. oříškem, octem apod. Rozmixuju a našlehám ponorným mixérem. Zaleju smetanou na vaření, množství dle chuti. Někdy přidám na kostičky nakrájené uzené maso, do květákové verze nakrájím vždycky několik natvrdo uvařených vajec, to je prima chuť a hustota.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli