icon

Ako urobím med, aby bol vhodný aj pre štvorročné dieťa?

nikolapaucinova
4. máj 2017

Zdravim,chcela by som radu ohladom, medu. Z coho urobit, ako urobit, aby vyhovoval aj pre synceka 4.rocky. Robite neake specialne ci postupy ci? Citala som o pupave na 400 hlaviciek ze 1,5kg cukru? Nebude to pre dieta velmi sladke? Alebo smrekove vyhonky,mozte mi poradit ako najzdravsie zpravit,idem robit prvykrat. Dakujem a prajem velmi pekny aj ked uprsany den.

xevulax
4. máj 2017

A co med od vcelara? To je prirodny produkt- moje deti (3,3,4r) papaju denne

bosoriak
4. máj 2017

@nikolapaucinova To, co urobis ty, bude sirup, nie med. Med robia vcely. Nevidim nejaku pridanu hodnotu toho, aby si detom davala take kvanta cukru v mene "zdravia". Stvorrocne dieta moze pokojne jest med. Ak teda nie je tazky alergik (co predpokladam nie je, ak moze jest pupavovy sirup). Skus kupit kvalitny med od vcelara, nie tie akoze medy s povodom "EU a mimo EU".

nikolapaucinova
autor
4. máj 2017

@xevulax samozdrejme okrem praveho medu,ten mam len som chcela nieco prirodne zpravit sama nech mam rezervu...

anabeth
4. máj 2017

mne tieto rastlinné medy prídu všetky príliš sladké, aký to už može mať prínos pre zdravie- 1,5 kg cukru?????
ja používam poctivý med od známeho včelára

nikolapaucinova
autor
4. máj 2017

@anabeth ved prave ze 1,5kg cukru no cisty cukor...a davat ho dietati?

kika0810
4. máj 2017

@nikolapaucinova prírodný med robia včely a ten je ozajstný poctivý a najzdravsi...My máme starkého včelára a papame mediku na kilá....🙂

elanor1
4. máj 2017

@nikolapaucinova chapem ta, ze chces aj nieco ine vyskusat a mat v spajzi. Lenze ako pisu baby, taketo medy nemaju velku hodnotu lebo je to hlavne cukor a mat takuto rezervu, to uz mozes mat aj balicky cukru. Neviem ako vela "toho dobreho" sa dostane z napr. pupavy do takehoto domaceho medu. Ja by som skor odporucila kupit viac medu a mozno i viac druhov od vcelara. Med ti vydrzi dost dlho. Ak nie je znecisteny, nemal by sa pokazit a cukornatenie neznamena, ze je zly alebo plny cukru. ;)

nikolapaucinova
autor
4. máj 2017

@kika0810 tak to zavidim,praveho u nas nikdy nieje dost

nikolapaucinova
autor
4. máj 2017

@elanor1 dakujem,asi sa nato.ozaj vykaslem - presne ako si napisala cukor doma mam...

jana_eyre
4. máj 2017

Med uz robia vcely a pokial nie je dieta alergik, je urcite lepsie nakupit do spajze pravy med ako robit pupavovu sladku zbrndu z cukru.. Z pupavy radsej sprav caj a je to.. 😉

nikolapaucinova
autor
4. máj 2017

@jana_eyre a ako urobim caj iba vyvarim ci? Ten med ozaj radsej kupim pravy!

jana_eyre
4. máj 2017

@nikolapaucinova ja som robila tak ako pises - boli sme s detmi nszbierat hlavicky pupav a vyvarili sme.. Osladene medom to bolo super.. Ale mozno su vseliake recepty neviem..

dominika6
4. máj 2017

@nikolapaucinova kúp od včelára,ten je prírodný a nie kvety v cukre..

janickacrazy
4. máj 2017

@nikolapaucinova Čaj so samotnej púpavy je dosť horký, lepšie je pomiešať viac byliniek dokopy, napr. podbeľ, púpava, mata, materina dúška, harmanček, žihľava atd.

xevulax
4. máj 2017

@xevulax ako pisu baby- davat dietatu sirup je na nic. Radsej kvalitny medik- ale nie typ kaufland a pod. Ja si kupujem od brachu tiez je vcelar.

karolos
5. máj 2017

neviem, príde mi, že med nemôžeš vyrobiť, ale možno sa mýlim.