Ahojte maminy aj nemaminy,prosim vas ,je mozne uvarit jahodovy dzem bez cukru ,zelirovacieho,obycajneho?Mate niekto skusenosti nejakeho ineho zdravsieho konzervovania???niekde som citala ,ze stava z 1 citrona na 1 kg jahod,ze prirodny pektin,ale vydrzi to? 😕 vopred dakujem !!!!
@osky, zo spajze 😀 Bobulove ovocie bez cukru skompotovat neviem, tam pridavam jeden alebo druhy, podla toho, co prave mam. Nekazi sa. A nektarinky a broskyne tiez tvrdo odmietaju zo seba nechat urobit lekvar bez cukru, pouzivam tieto dva druhy a dohodu o nekazeni sa dodrziavaju (tie lekvare a kompoty).
@vroni vaaaazne?
Hm.takze by som ten lekvar mohla spravit s tym?
Nerada by som si trieskala o rok dva hlavu o mur ze vsetko splesnelo..
Totiz cca pred 4 rokmi som robila lekvar s trstinovym tmavym cukrom a teraz ked som otvorila naposledy tak uz mal fliacik-zacal plesniviet.
Lekvare cobrobila este moja mama klasicky s cukrom tie drzia furt.a niektore ze maju aj tych 6-7 rokov.
Lebo u nas akosi to teda moc nejde.v poslednych rokoch teda citelne pomenej...
No...uvidim.ak bude v mrazaku dost miesta,nebudem sctym robit velky cirkus
džemy si vačšinou robim sama doma, ale ak už nemam a nejaky zrovna potrebujem , kupim ho. Davam si ale pozor na to, aby bol bez cukru a s kuskami ovocia
džemy som nikdy nevarila. Nie sme na džemy. Kupujem ho v priemere raz za dva mesiace a to vyberatm bez cukru, chemie. Kupujem relax 100%
@vroni dakujem, pozriem