Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Ako vyzerá vaše tradičné veľkonočné menu?

simik14
12. mar 2015

Dobry den chcela by som sa poradit prvy rok sme na velku noc s manzelom osamostatneni co take sa hodi na velku noc ? Salat zemiakovy nejeme 🙂 napiste nieco take klasicke dakujem

ichbinich
12. mar 2015

@simik14
No tak potom klasika sunka BEZ zemiakoveho salatu 😉 😀
My zase salatovi sme, ale mame aj: udene maso, sunku, syry, vajicka, pecivo.
Inak tu v Rakusku sa ku velkonocnemu jedlu, teda (udenej) sunke a vajickam a kope chrenu je: sladky chleba, ako vianocka! Je to dost nezvyk, ja si ju radsej dam ako "sladke" po jedle, a ku chrenu si dam iny chlieb alebo pecivo...
Ale ako na Slovensku, tak aj tu v Rakusku skor studene misy, teda viac druhov sunky a syra, kooopec vajicok a chren. Maximalne ku kave potom upeceny barancek ako kolac.
Na zeleny stvrtok zasadne spenat 😉
V piatok by mal byt post, ale to dodrziavame akurat tak, ze nejeme maso.

womankc
12. mar 2015

@simik14 ja robím syrovú roládu , obloženú misu - údené varené , varené vajíčka , salámka, šunka a šalát robím zo sterilizovanej cvikle ,póru , zemiakov a kyslej smotany s majonézou, alebo klasický zemiakový , ako kedy , potom ešte robievame ozdobnú huspeninku a robievam aj domácu varenú šunku / potom nekupujem údené / a zo sladkého robím nejaké rezy podľa nálady - medové rezy, medový krémeš, tvarohový koláč .......... veľkonočný baranček nesmie chýbať

čo sa týka varenia , tak na zelený štvrtok sa snažím robiť špenát, ak už je mladá žihľava , tak zo žihľavy . V piatok držíme pôst, takže ryby ,alebo niečo bezmäsité no a u nás nesmie chýbať pečené jahňacie mäso

bonaqa2013
12. mar 2015

no veľa toho určite nie, aby sme moc nepribrali. takže asi 2 druhy zákuskov, šunka, vyjíčka, syry, chren, niekedy robím obložené chlebíky, alebo obl. misu kde môžem toho dať od výmysllu sveta. A ešte robím masovú babu - robí sa to na východe. Mám otca z PO, takže racept máme odtiaľ. A nejaké ovocie - jablká, mand. niekedy sú už taký prejedený, že už aj jablká sú dobré.
na Veľký piatok určite ryby - sme veriaci.

zornicka409
12. mar 2015

u nas na vychode je to udena sunka,klobaska,varene vajicka,slepe prasa,fasirka,chren,hrudka,cviklovy salat a zemiakovy salat..a k tomu paska - take nieco ako vianocka,zakusky atd...na velky piatok je post-teda jeme iba ryby,pripadne nieco bezmasite...

sugarfree999
21. mar 2015

ja robievam už tretí rok pravidelne pre šibačov tieto farbené vajíčka plnené bryndzou 😵
Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/04/fareb...

sugarfree999
21. mar 2015

Ale ak máš na mysli ako hlavný chod, tak na Veľkú noc sa veľa robieva aj močacie, tak skús napríklad:
Pečené morčacie stehno so zeleným tarhoňovým šalátom http://anetagoesyummi.blogspot.de/2014/02/pecen...
alebo
Morčacia rolka so sušenými paradajkami a krúpotom http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/02/morca...
alebo
Morčacia rolka plnená bylinkovým maslom a oštiepkom http://anetagoesyummi.blogspot.de/2010/05/morca...

a na jar sa robia aj jarné minikuriatka http://anetagoesyummi.blogspot.de/2012/05/jarne...

a ešte ti sem dám moju najobľúbenejšiu veľkonočnú mrkvičkovú tortu http://anetagoesyummi.blogspot.de/2010/04/mrkvi...

Myslím, že je to inšpirácie až až 😵 Ja tiež nie som zástancom údenej šunky a majonézového šalátu 🙂

Tu začni písať odpoveď...

Odošli