Ako zamrazovať príkrmy pre 6 mesačné dieťa?

mischenka9
8. apr 2015

Mile mamicky, rada by som malemu zamrazila masovo zeleninove prikrmy, aby som ich mala vzdy poruke. Staci prikrm uvarit dat do sklenicky a zamrazit? Alebo treba nejako sterilizovat??

dzejn80
8. apr 2015

Ja som len uvarene supla do avent plastovych poharikov a do mrazaku 🙂

jankastubka
8. apr 2015

Do mrazaku netreba sterilizovat. pouzivam umelohmotne dozicky alebo pohariky. Ked bola mensia tak som vzdy nasledne ohrievala na sporaku pred podavanim. Teraz uz aj v mikrovlnke.

junovka
8. apr 2015

No nic v zlom, ale dieta ktore zacina s prikrmami, tak by malo mat stale cerstvu stravu 😕 Jedine, zeby si mala nejaky vazny dovod, aby si potrebovala to dopredu varit a zamrazit 😒
@mischenka9

moni244
8. apr 2015

@junovka ja som zamrazovala do formičiek na ľad, proste zo začiatku mi toho veľa nezjedla a čo som to mala, vyhodiť? takto som si z toho urobila kocky a potom som len pridávala do jedál

junovka
8. apr 2015

@moni244 preco vyhodit? Ja som tiez varila detom prikrmi, kazdy den a nikdy som nic nevyhodila.Jednoducho si treba masko naporcovat na male davky/ cca 1 maly platok/, zeleninku nakrajat na male kusky a to vsetko zamrazit a tak budes len vytahovat tolko kolko ti bude treba na dany den 😉 Tak isto aj masielko , ked zacala jest mala masielko, tak som kupila 250 g maslo 82% tuku a narezala ho na male porcie a zamrazila a vytiahlo som jednu malu kocku a to stacilo na dany den🙂

jankastubka
8. apr 2015

Ja som sa radila s pediatrom a nemal so zamrazovanim ziadny problem. Dokonca som citala, ze zamrazit je lepsie ako nechat v chladnicke.
Samozrejme, ze cerstve je naj, ale teda na zaciatku dost malo jedla, take male mnozstvo si ani neviem predstavit uvarit.

moni244
8. apr 2015

@junovka veď ty si písala, že prečo sa to má zamrazovať, že dieťa má mať čerstvú stravu a teraz píšeš, že aj ty si zamrazovala?

junovka
8. apr 2015

@moni244 prepac, ale pomylilo ma to, ze uvarit a sterlizovat 😀

jasminet
8. apr 2015

ja tiez zo zaciatku som uvarila napr. mrkvu (vsak nebudem varit 1/4 mrkvicky kazdy den), rozmixovala a zamrazila do kociek na lad a kazdy den vytiahla 1-2 kocky.

ked uz jedli deti viac, tak som mala rozkrajane maso v mraznicke na pozadovanu velkost, nejaky karfiol/brokolicu rozobrany na ruzicky atd atd a do hrnca hodila zo vsetkeho nieco a uvarila

zabina27
8. apr 2015

inak nie vsetko je dobre zmrazit, dnes som zistila 😀 minule som navarila viac, nam som dorobila zeleninovu polievku, malemu som odobrala zeleninu a dala aj zmrazit, ale dnes som mu to chcela dat na obed a nepacilo sa mi to, asi preto, ze tam bol aj zemiak, vareny asi nie je dobre zmrazovat, bolo to akesi cudne... 😀 ale inak tiez mam viac druhov zeleniny uvarenu, mixnutu a zamrazenu v ladovych formickach, niektora sa vari dost dlho, napr. mrkva, cvikla, tak radsej to uz mam nachystane. maso je naporciovane na kusocky surove, to len rozmrazim a uvarim, neviem, ako je chutne uz uvarene zmrazene maso, to som neskusala

sovica
8. apr 2015

Ja som uvarila cca na týždeň a dala zamraziť do takých menších plastových dózičiek. Niekedy som spravila aj dvakrát do týždňa, ale niečo iné a potom obmieňala. Je to fakt super. Ušetrí to kopu času. Ja som zo začiatku varila drobcovi každý deň, ale také maličké dávky, to je fakt škoda elektriky aj času a keďže väčšinou ani všetko nezjedol, tak som musela aj vyhadzovať. Takto zamrazené to bolo super. Poradila mi to kamoška a keď som to tak vyskúšala, ináč som to už ani nerobila. Zo svojej skúsenosti určite odporúčam.

maja2039
8. apr 2015

Nijako, varit cerstve 🙂

katrinka8
8. apr 2015

Ja som navarila takú "väčšiu" dávku rôznej kombinácie, a čo nezjedol, to som zamrazila v plastových avent pohárikoch alebo v iných plastových nádobkách (ak to teda vyšlo na jednu porciu). Tak robím doteraz, keď nespapá, tak zamrazím. Občas padne vhod, keď sa ponáhľame alebo niečo nám príde do cesty, že nemusím rýchlo variť. Sklo sa nedoporučuje, lebo by mohlo prasknúť.