Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Aký receptár si mám založiť?

majrab
9. máj 2016

Ahojte dlhsie sa neviem rozhodnut aky receptar si zalozit. Na ujasnenie - zbieram zapisniky a skoro vsetky su prazdne,kedze ich " sanujem" a neviem sa rozhodnut, co do ktoreho pisat 🙂

A spät k teme. Poradte
1. pisat si vsetko do karisbloku ( neviem ako sa to vola normalne - blok do ktoreho dokladate papiere) a mozem si tam pisat rucne aj dokladat vytlacene recepty.
2. Vsetko samostatne do zapisnikov ( zakusky, hlavne jedlo, polievky....)

A aky rozmer mam zvolit A5 alebo A4. Pozdavaju sa mi obe moznosti a preto sa neviem rozhodnut.

Poprosim tie s blbymi pripomienkami nech si ich nechaju pre seba. Dakujeeem. A potesila by aj nejaka fotecka 🙂

limetka69
9. máj 2016

Mozno sa ti bude zdat moja pripomienka blba, ale nemozem si ju odpustit. Tiez mam same bloky, zapisniky a sanujem ich, 😀 som myslela, ze to je choroba. A k teme vybrala by som si A4. V niektorych casakoch mas recept na celu stranu 🙂

majrab
autor
9. máj 2016

@limetka69 aspon,ze niesom sama 🙂 ako receptar som si zacala pisat do jedneho no zhoodnotila som,ze je ho skoda 😀 a tym par stran som vytrhla a zase mi stoji iba tak. Ja zase casopisy s receptami nemam skor z netu ich stahujem aj s obrazok vysledneho diela 🙂 a blok, do ktoreho mozem dokladat strany alebo spiralovy zapisnik?

tyelde
9. máj 2016

ja si recepty nepíšem ale vymýšľam (a potom sa snažím spomenúť si čo som tam dala ak to bolo dobré 😀 ) ale z týchto možnosít by som volila karisblok a doňho záložky (koláče, mäso...), keďže ten môžeš triediť ;) prepisovať si veci do zošitov by sa mi nechcelo, tam iba založíš na príslušné miesto a máš 🙂 a hlavne môžeš aj do stredu ak chceš, v zošite je to zložitejšie 🙂

limetka69
9. máj 2016

Spiralove zapisniky sa rychlo ostrambaju, podla mna. 🙂 ja mam sanon a euroobaly. Ked varim a ofrckam tak utriem. To sa musis rozhodnut sama. A ja som jak monk. Takze si ich ukladam, prekladam jak chora no. Niekedy som rozdelila pracovny zosit na casti ako pises polievky, hlavne jedlo, zakusky.. A tak ked bolo niektorych receptov viac som nemala kde pisat, musela som miesat a som samozrejme vyhodila, lebo to nebolo dokonale, teraz vlozim euroobal a hotovo, mozem ich prekladat donekonecna. 😀

majrab
autor
9. máj 2016

@tyelde ja chcem aj pisat, aby som nezabudla ako sa ro vlastne robi 😀 ked uz vsetko piseme na pc. Napr. pisanim uz ani neviem iba pomaly, kedze vsetko pisem tlacene. A velky alebo maly karisblok?

tyelde
9. máj 2016

@majrab veľký, ak si vytrhneš stranu z časopisu tak to tam len založíš, nemusíš to formátovať ;)

majrab
autor
9. máj 2016

@limetka69 noo ok eurooblov mam pozehnane zo skoly 🙂 a kupila som si minule aj taky velky zakladac pekny a este aj ten stale stoji prazdny na policke

limetka69
9. máj 2016

@majrab ty si tiez zatazena na kancelárske potreby? 😀 ja od mala zvyraznovace, pracitla, dierkovac, zositky, papieriky, glupocinky.... Asi som mala byt sekretárka hahahahah

majrab
autor
9. máj 2016

@limetka69 heeej mam aj take male papieriky ako sipky, auticka a tak 😀 to je demencia zo skoly,kedy som si vsetko zvyraznovala

stary_ujco
9. máj 2016

Dnes je moderna doba. Prejdi na elektroniku. Taky Microsoft OneNote je ne recepty uplne ze genialny.
A nemusis hodinu listovat k nejakom zosite, ze kde mas recept na rebarborovy kolac.

majrab
autor
9. máj 2016

No neprejdem...

dkethe
9. máj 2016

@stary_ujco fuuuuuuj ze elektronicke!!!

ja nemam nic :/ ale zalozim si, asi karisblok nech mozem dokladat 🙂
inak, mrkni na sashe - je tam toho po milu jarmilu, fakt krasne veci

mariankas
9. máj 2016

@majrab No, ani ja neprejdem, ale som na tom podobne, zápisníky sú prázdne a ja zatiaľ iba skladujem recepty na papieroch v krabici... A niektoré sú pre mňa priam spomienkové. Napríklad tie, ktoré sú písané ešte rukou mojej nebohej maminky, alebo tie, ktoré písala ešte dcéra, keď bola malá, recept na štrúdľu od starenky na pokladničnom bločku... Aj keď ich už pomaly nahlodáva zub času a budem ich musieť prepísať chcem, či nechcem, určite tieto "spomienky" nevyhodím...

majrab
autor
9. máj 2016

@dkethe ano viem som tam ako doma 🙂, ale kedze tiez vyrabam z papiera nieco tak ja by som si ho tiez " dozdobila" podla seba 🙂 len este stale neviem,ci velky alebo maly si mam zalozit

majrab
autor
9. máj 2016

@mariankas no ved to,ze tam chcem mat aj pisane aj vytlacene len ten mensi rozmer sa mi zda praktickejsi do kuchyne,ked sa rozkladam z vecami tak aj mobil mam problem,kde polozit a nie to A4ku

brnka
9. máj 2016

ja mam doma zavesny zakladac A4, v ktorom mam v euroobaloch pozakladane na pocitaci pisane a vytlacene, resp. vytrhnute z casopisu recepty zoradene podla kategorii. Len teraz na to uz nemam cas a potrebovala by som kopec listockov poprepisovat.

stentelse
9. máj 2016

Ja som si ozdobila karisblok ale malý. Moja mamina si ešte založila zošit pred 25 rokmi ten, kde máš podľa abecedy zoradené. No má tam taký bordel keď si začala vkladať vytrhnuté recepty 😀 Zatiaľ si všetko opisujem a dávam to podľa témy či koláče, či mäso... No a keď niečo vytrhnem, spravím to asi tak, že jednou stranou prilepím na papier z karibloku a tak vložím. A4 napr prehnem na polovicu. Ja som chcela malý lebo je skladnejší podľa mňa. A dokonca som dostala aj knihu, kde si môžem zapísať recepty ale sa mi nepáči lebo tam mám vyhradený priestor na jeden recept, čo mi nemusí stačiť a k tomu je zviazaný, takže bordel z papierov....

hori
9. máj 2016

nech zije obycajny Word! 🙂 a poprepisovala som aj recepty starej mamy, aby sa nahodou nestratili, aj tak uz boli od toho osuchaneho papiera takmer necitatelne... 😉
akurát dcera sa jeduje, ked jej na chvilu vypnem rozpravku, lebo si chcem pozriet recept... 😀

majrab
autor
9. máj 2016

@hori tak nech zije u teba... ja sa pytam na zapisniky

majrab
autor
9. máj 2016

@stentelse aj my mame doma 3 zosity co mamka si zapisuje, ale teda dokial najdem recept co chcem si ho radsej najdem na nete a tomu sa chcem presne vyhnut...si asi musim zapisovat kolko je za velky a kolko za maly, aby som sa vedela rozhodnut 🙂

susminka
9. máj 2016

Ja mam a pouzivam taky ten zakladac, co ma na boku kruzky. Kazdy recept mam v euroobale. Ak ho oprskam, utriem to. Format A5,je to prakticke..

majrab
autor
9. máj 2016

@susminka su aj A5 euroobaly? Som este nevidela, ale skor nehladala poriadne

stentelse
9. máj 2016

@majrab jasné, papierníctve nájdeš malé euroobaly 🙂 Ja dávam hľadať mamke 😀 ona vie, čo má v predu a čo v zadu založené 😀 mne sa páči aj to, že to píšem vlastnou rukou 🙂 mamina to tiež tak písala 🙂

liligreg
9. máj 2016

@majrab urcite nie si sama. Ja som rovnaká. Vsetky zápisníky sveta by som chcela mat.. Do jedného som si dokonca zacala aj recepty pisat ( az 3!!), ale zistila som, ze receptami sa aj tak neriadim, takze zbyticnost. Takze zase ich len sanujem. Sle uz dlho nebudem, syn 8mesacny si ich obľúbil a dal im nivy rozmer... A inak k téme, ja by som si asi vybrala to zakladanie jednotlivých stran a postupne dopĺňanie receptov, ci uz vytlačených, vytrhnutych z časopisov alebo tych rukou napísaných

susminka
9. máj 2016

@majrab ano, su, pouzivam uz vyse 5 rokov. Kupis v papiernictve 🙂

majrab
autor
9. máj 2016

@liligreg tak ja ich dam na najvyssiu policku, aby mi ich neoblizoval a nespravil mi z nich cestoviny 🙂

majrab
autor
9. máj 2016

Zaujimave,ze nazov mojej temy bol iny. To mi ho zmenil admin?

liligreg
9. máj 2016

@majrab ano 😉 zmenil.

majrab
autor
9. máj 2016

@liligreg jooj zlati su ti admini nazov Receptar- aky je ten vas? Im vadi,ale ze tu kazdy druhy album a prispevky nesuvisia s babetkami,ale predajom to je ok...

patricia_bohenova
10. máj 2016

@majrab Založ si karisblok, budeš to mať prehľadnejšie a všetko si tam môžeš dopisovať a vkladať ako ty uznáš za vhodné 🙂

Tu začni písať odpoveď...

Odošli