Ahojte, zajtra čakáme návštevu, budem robiť bábovku ku kávičke, nejaké chlebíčky. Ale chcela by som upiecť aj nejakú slanú pochúťku. Mám doma palmarin ešte z Vianoc - v záruke samozrejme. Nejaký šikovný recept na slané pagáčky prosím? Mám ešte aj bambino, tvrdý syr... Dá sa niečo také slané vykúzliť? Aj recept by ma potešil veľmi. Ďakujem všetkým.
200 g hladkej múky, 200 g masla, 200 g struhaneho syra, 2 žĺtky, soľ, vypracovať cesto, 30 minút nechať v chladničke odstáť, potom vykrajovat rôzne tvary, potrieť vajíčkom, posypať rascou, sezamom, strúhaným syrom, sekanymi pistaciami..., upiecť pri cca 180 stupňoch 15 minút. Neskutočne žravé, zmiznú hneď.
250g bryndza, 250g maslo a 250g hladkej múky. Vyvaľkáme cesto, vykrojíme drobné koláčiky, potrieme žĺtkom a posypeme rascou. 🙂
250g tuk, 250g hladká múka, 5 lyžíc biele víno.
Vymiešať, vykrojiť drobné pečivo, potrieť žltkom posypať soľou, makom / rascou /ľanovým semiačkom/ sezamom/ struhaným syrom a upiecť.