Informácia o ochrane osobných údajov a používaní cookies.

Prečítaj
Recepty
pacna
8. sep 2008

Chuťovky - rýchlovky na oslavu 30-tky. Poraďte

Ahoj tetusky v sobotu budeme robit oslavu na moju 30tku a potrebovala by som nejake recepty na rychle chutovky. Chlebicky robime každy raz aj cesnakove očka. Tak Vas poprosim o niečo super dakujem 🙂
libka1
8. sep 2008
Rýchle a celkom chutné 😉

Pizzové kolieska
1 lístkové cesto (250 g), 150 g šunkovej salámy, 50 g nastrúhaného syra, 1 tavený syr Bambino, 1 vajce, korenie na pizzu
Na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme lístkové cesto do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom, navrch pokladieme kolieska salámy a nasypeme postrúhaný syr. Cesto opatrne zvinieme ako roládu.
Roládu pokrájame na tenké kolieska, poukladáme ich na plech potrený olejom, vrch a boky potrieme rozšľahaným vajcom. Na každý kúsok natenko nastriekame tavený syr a posypeme korením na pizzu. V predhriatej rúre upečieme. Pečieme 10 - 15 min.
lekno
8. sep 2008
SLONIA POCHÚŤKA

2 malé pretlaky (alebo 1 väčší aby bol v takom istom množstve ako tie dva najmenšie, dávala som už aj kečup)
2 káv. lyžičky octu
2 káv. lyžičky horčice
4 káv. lyžičky kryšt.cukru
1 cibuľa
8 menších uhoriek
5OOg liptovskej salámy
1 tatárska omáčka (tá klasická fľaška, neviem presne koľko má či 25Oml alebo koľko)
Troška čierneho ml. korenia (kto má rád pikantné, môže dať chili korenie. Ja kôli deťom nedávam)

Postup: do kastrólika dáme pretlak, ocot, horčicu, cukor a korenie. Privedieme do varu, odstavíme a necháme vychladnúť. (Kým sa zavarí, nezabudneme miešať, aby sa to nepripálilo)
Zomelieme si salámu, cibuľu, uhorky, pridáme vychladnutý pretlak a tatársku omáčku a poriadne premiešame. Dáme do chladničky. Je toho pomerne dosť, takže ak nemáte veľa hostí, alebo nespotrebujete, tak to môžete robiť aj z polovičnej dávky.
Ja to najradšej robievam, keď máme väčšiu oslavu, pripravím si to deň vopred a na druhý deň len rýchlo ponatieram na sendvič alebo chleba. Na vrch ešte odobím paprikou, kúskom syra (niekedy si z plátkov syra formičkou povykrajujem malé srdiečka alebo kvietky), po prípade kolieskom klobásky 😉
sirinka
8. sep 2008
listkove cetsto narezes na trojuholnicky, das na to platok sunky, platok syru, zvynies do rozteka, potries vajickom, 10 piect v rure. plnka sa da obmienat, napr klobaska + uhorka a pod.... vyyyyborne
lekno
8. sep 2008
A ešte to lístkové cesto posypať sezamom... mňamka 🙂
sirinka
8. sep 2008
lekno diky 😃
malo tam byt 10 min.
pacnaautor
8. sep 2008
super baby cosi určite vyberiem 😃 😃 😃 😃
lekno
8. sep 2008
Siri 😃
Pacna vyber, vyber a potom pošli ochutnať 😉 🙂
kisska
8. sep 2008
mna kamoska naucila jednu fintu - hotove listkove cesto (najlepsie uz aj rozvalkane) natries pastekou rozmiesanou s kecupom, pripadne + cesnak, bazalku, alebo ak das pali uz by som to velmi nekombinovala... zvinies do rolady, nakrajas na kolecka, slimaciky das na plech s papierom na pecenie (nemusis umyvat plech), potries vajickom a das upiect (10-12 minut treba sledovat)... no a potom uz len davas pozor na manzela aby nieco zostalo 😉
sirinka
8. sep 2008
veru, to hotove listkove cesto je uplny poklad x-)
kisska
8. sep 2008
veru:o) ale to, co si musim rozvalkat sama (mrazene) sa mi vacsinou viac zdvihne. S tym ma napadlo - listkove cesto rozvalkas (myslim, ze Radoma robi take, kde si tri kusky balene zvlast), nakrajas koleckom na obdlznicky (2x10 cm), potries vajickom a vyberies si posypku:
1. rasca+sol
2. sezam+sol
3. struhany syr+sol...

a das upiect. Davka ti vyjde na cca 3 plechy. Skvele k vinu a nevadi aj ked presolis, aspon sa pri tom dobre pije 😉 (teda pokial si dobre pamatam) 8-(
lekno
9. sep 2008
Ozaj, z lístkového cesta sú dobré aj lekvárové taštičky.
Lístkové cesto rozvaľkať, nakrájať na štvorce alebo povykrajovať kruhy (čím menšie, tým krajšie 😉 ), do stredu dať trochu lekváru, preložiť, poriadne na krajoch stlačiť, poukladať na plech vyložený papierom na pečenie, potrieť rozšľahaným vajíčkom a upiecť. Po upečení môžeme pocukriť. Rýchle a chutné (pokiaľ sa pri pečení neotvoria :-p 😃 )
lekno
9. sep 2008
Lístkové cesto je fakt fantastické. Dá sa hocičím naplniť alebo posypať a dobrota je rýchlo na svete 🙂
sirinka
10. sep 2008
sôadke...ja to zboznujem: vyslahat jednu slahackovu smotanu, pridat 1-2 lyzice krystaloveho cukru, zamiesat do nej 250g jemnuckeho tvarohu a do toho este 4 pomarance nakrajane na kocky...mnaaaam.
samozrejme podavat vychladene

Začni písať odpoveď...

Odošli