icon

Čo dávate deťom na raňajky?

xlucia
9. nov 2010

poteší ma čokoľvek na inšpiráciu, ale hlavne slané verzie
už nemám fantáziu, co dať synovi ráno jesť, má 4 roky
ale také veci ako párok či šunka mi vobec nechce, takže to mu ani nenúkam
a keďže v školke majú denne nátierky,na desiatu aj poobede, tak nechcem ani to dávať, veď to má aj tak dva krát denne
ďakujem za všetky nápady

Strana
z2
sisaka
15. mar 2011

rozne kase - najolbubenejsia je z 10 druhov obilovin, varim len vo vode, dochutim medom alebo javorovym sirupom, pridavam rozne druhy ovocia od nakrajanych jablk, cez hrozno, banany, jahody...., taktiez velmi oblubena je ovsena kasa (tiez bez mlieka) s goji, cucoriedkami a roznymi semienkami, pripadne posekanymi orechami, opeceny naan chlieb z hummusom a nakrajanou zeleninou, pitta chlieb s tzatziki, salatom, zeleninou, razny chlieb s rybacou natierkou. vajcovou natierkou s kolieckami paradajok, uhoriek, papriky, celozrnny toast s arasidovym maslom a kolieskami bananu
@jaaty pises, ze Hanka sladke neje ale vianocka, mlieko (aj neosladene obsahuje cukor), cerealne gulicky, pomarancovy dzus su vsetko sladke jedla a napoje

jaaty
16. mar 2011

sisaka, to ja viem, že to obsahuje cukor, ale keďže nezje čokoládu, cukríky, keksíky, koláčiky, buchty, palacinky a iné veci, ktoré jedia mnohé deti jej veku, tak pohár džúsu alebo plátok vianočky raz do týždňa je absolútne v pohode 😉 .
Je skvelé ako sa sa stravujete vy, ak však pôjdete do škôlky, asi sa aj Váš jedálniček zmení. Alebo si našla škôlku, kde robia nátierky z humusu alebo ovsenú kašu s čerstvým ovocím? Ak áno, gratulujem.
pekný deň

ivush
16. mar 2011

Presne, do troch rokov je komplet strava našich deciek v našich rukách....potom už tie desiaty a obedy nie....no a niekedy si preto radšej jed. lístok ani nepozriem 😉

sisaka
16. mar 2011

@jaaty ja som to nemyslela v zlom, len si si odporovala vo vete, teraz uz chapem, ze si mala na mysli sladkosti. moje deti jedia aj sladke (vsak vsetko ovocie je sladke, obilniny tiez obsahuju cukry i ked pomale, tiez piju dzusy (nie z koncentratov), mlieko, jogurty) snazim sa eliminovat najma kadejake umeliny ako dobosky, keksy, cukriky, cokolady, v ktorych je kadeco len kakao nie, pretoze moj muz ma ine predstavy o strave, tieto veci sa u nas sem tam objavia v spajzy, z coho nie som nadsena, takze mas stastie, ze to malej nechuti.
Skolky sa bat nemusim - ranajky jedia doma a obedy a nieco na zahryznutie si tu zvacsa deti nosia z domu, nielen do skolky, ale aj do skoly, maloktore ponukaju obedy a ak aj ano, tak nic zdrave, takze to povazujem za velke plus, ze mozem ovplyvnit, co moje dieta pocas dna je, mna skor stve, ze nemozu mat poriadny teply obed, hlavne jedlo sa tym padom presuva na vecer, co povazujem za nezdrave a to je ta druha strana mince, ale co clovek narobi, kazda krajina ma svoje + a -

babulina
17. mar 2011

dostala som vytrhnutu dvojstranu Ranajky pre skolaka - niektore receptiky su fajn, tak napisem par mozno niekomu pomozu, inak u nas na ranajky funguje klasika vanilkovy jogurt, puding, a teraz objavila caro chleba s maslom, ale to zje maximalne pol krajca
tak tu su tie ranajky , ak by chcel niekto detailnejsi recept/postup, tak mi napiste do IP😉
- grahamove hrianky s arasidovym maslom
- kornfleksy, kiwi, jogurt
- pita chlieb s cottage syrom
- prazenica
- ovocie v jogurte
- rybacia natierka s pecivom
- ovsena kasa s ovocim
- ovocny salat s jogurtom
- ovocny koktail
- sladke hrianky
- peceny banan
- slahany tvaroh s jablkom
- pizzove sendvice
- zdrave lievanceky
- palacinky s ricottou
- vajecne hrianky s kukuricou zapecene so syrom

dai
18. mar 2011

hm,
ja myslim ze deti by mali mat hlavne pestru stravu - moja mala ranajkuje vacsinou doma ( aj v skolke maju ranajky, ale kedze mi chodime neskor do prace, tak papa vacsinou s nami )
- nasa si oblubila celozrnne toasty s roznymi natierkami, masielkom, miluje rajciny, sunku, prazenicu... niekedy mame muessli, yogurt ( podla jej chuti ), niekedy ale aj tvarohovy kolacik, ci maslove pecivo ( to je sladke pecivo ), ovocie ma vacsinou potom na olovrant...pije bud mliecko, cajik, cistu vodu alebo riedeny 100% jablkovy dzus...

sisaka kde zijes ? ( na sk myslim ze vacsinou skolky zabezpecuju pitie, desiaty, obedy a olovranty - teda aspon v skolkach ktore ja poznam...preto sa pytam, dakujem za odpoved )

sisaka
18. mar 2011

@dai som v zahranici, preto desiaty, obed, olovrant, pitie si budem musiet zabezpecit sama, ked pojde syn do skolky, dcera je uz v skole, tam takisto nemaju obedy, nosi si z domu ☹ , ako som pisala - ma to +, ze viem, co deti jedia a mozem to ovplyvnit, - je ze by som uprednostnila teply obed, je to narocne na pripravu, ked chces nachystat zakazdym nieco ine, aby to bolo zdrave, vyvazene, zastupene rozne skupiny potravin a k tomu aj chutne a nesmu v tom byt orechy, kedysi len burske, teraz vacsina skol a skolok ma zakaz akychkolvek orechov, koli vaznym alergiam .... no a este treba varit vecer veceru, aby bolo aspon jedno teple jedlo ☹

dai
18. mar 2011

fuh,
tak to nezavidim sisaka - ja si to neviem predstavit toto vsetko pripravovat malej... ja som so stravou v skolke velmi spokojna 😉 ( kolkokrat by som si ja dala ked citim tie vone, ked ju idem vyzdvihnut 🙂 a ked vidim v skolke tu papu co maju na olovrant - mnam 🙂 )

andrejka1974
13. júl 2011

moje deti miluju rano jogurt alebo cerealie s mliekom najmensia ma vzdy chlebik s pomazankou alebo syrom

vodnarky
14. júl 2011

tak nasa miluje ako prve hned ako vstane Nesquika s mliekom,potom da este ovocny jogurt a o taku hodinku este nejaky oblozeny chlebik (s rajcinou,paprikou,alebo mladou cibulkou) s cajikom..to vsetko stihne do 10:00hod a potom caka na obed.. 😵 ..uvidime co vsetko bude chciet stihnut spapat pred tym ako bude mat ist do skolky.. 😅 (teraz od septembra)..mame doma totis stale hladne dieta.. 😉

barborkajanko
15. júl 2011

ahojte,moje deti majú najradšej cerealie s mliekom.malí by ich jedol každe ráno a tiež chodí do škôlky.alebo ľúbi jogurty.to ráno celkom stačí.veď tam majú desiatu.

janka_pn
16. júl 2011

my sme prave zacali s cerealiami, ale ma rada aj chlieb vo vajicku a co som vyssie citala dake pitta chleby by mozno tiez zjedla 🙂

danka_ba
16. júl 2011

my ranajkujeme tiez väčšinou ceralie - je ich vela druhov, takze maju pestre ranajky. V skôlke maju natierky kazdy den, preto im to nerobievam - iba obcas. Zvykneme si cez vikend robit hrianky, alebo chleba vo vajci 🙂

libka1
24. júl 2011

@vodnarky mas pekny citat v profile 😵
nasa ranajkuje vacsinou ked chodi do skolky cez tyzden cerealie v mlieku, asi 3x do tyzdna lebo si to stale sama pyta, ja by som jej radsej davala ine, ale nechce... a tak 2x do tyzdna chlebik s cimsi, sem tam kolacik, snazim sa jej co najcastejsie davat acidko a jogurt na ranajky, lebo to im v skolke nedavaju...
cez vikend mavame vacsinou teple ranajky, alebo natierky, tak si dava to co my - prazenica, toasty, chlieb vo vajicku, nejaky doma peceny kolac, omeleta, hrianky, rybickova, bryndzova, tvarohova, syrova, vajickova natierka a tak....
a na pitie k tomu vacsinou cajik s citronom a medom, sem tam kakao alebo bielu kavu, podla toho na co ma chut a co sa k jedlu hodi, kakao a kavu ma vacsinou len ked papa kolac...
vacsinou kuknem jedalnicek v skolke a snazim sa stravu doma prisposobit tomu co tam nema, aby mala zo vsetkeho 😉 v skolke mi niektore druhy jedal fakt chybaju (zeleninove jedla, jogurty, ovocie, salaty...)

libka1
24. júl 2011

kukam ze uz som tu raz prispela a aspon vidime ako sa nam za rok zmenil jedalnicek 😀 mam pocit ze k horsiemu, stale by jedla cokoladove gulicky a spol, co mna teda nenadchyna a to acidko co kedysi mala rada ma mozno 2x do tyzdna 😝

vodnarky
24. júl 2011

@libka1 -dakujem 😉..aj nasa zboznuje chlieb vo vajicku..keby mohla,tak by to chcela nielen na ranajky,ale aj obed a veceru..nedavno ochutnala 1x bryndzovu natierku a najprv ze 😝 a ked som zacala ja,ze mmmmhm..mnaaaam to je fantasticke,tak dosla,ze este daj mi a potom opakovala po mne..ze mmmmhm,to je ale ozaj fantasticke... 😀

chalan
3. nov 2015

ja davam chalanom na ranajky cestoviny s kecupom, jogurtom a syrom 🙂 miluju cheddar. niekedy davam miesto kecupu paradajkovy pretlak, ktory spracujem a pridam rozne prisady, hovorime tomu domaci kecup 🙂 alebo rozmixujem konzervu lupanych paradajok, pridam sol, curok a bambino 🙂 a tiez mam vcul problem vymysliet nieco ine, nic lepsieho ma nenapada... chleby moc nechcu... ale cestoviny kazde rano tiez nie je idealne... ked sa ich rano pytam ze co si spravime na ranajky prve co ich napadne cestovinku 🙂

nikuska2106
25. máj 2018

A čo skúsiť urobiť lievance z popučeného banánu a oves vločiek. Na to dať trochu ovocného jogurtu a niečo dobré na to napríklad jahody

anulienkalenka
20. feb 2019
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

Deti mam vačšie a miluju vianočku s maslom a džemom. Ono samo o sebe je to kalorticka bomba, tak som kupovala džemy bez cukru a s kuskami ovocia

Strana
z2