• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Čo je to Baking Soda? Kde ju kúpiť?

25. mája 2015 
ahojte neviete co je baking soda a kde sa da kupit?aky je slovensky nazov?
dakujem
25. nov 2008 o 20:32  • Odpovedz  • Páči sa mi to
...jedla soda??? :sweat_smile:
25. nov 2008 o 20:35  • Odpovedz  • Páči sa mi to
soda bikarbona
25. nov 2008 o 20:37  • Odpovedz  • Páči sa mi to
alebo aj prasok do peciva :wink:
kupis v potravinach, v policke medzi vanilkovym cukrom a praskovou zelatinou :grinning:
25. nov 2008 o 20:42  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ikke ja neviem ale v usa je baking powder prasok do peciva a baking soda, je soda bikarbona. Asi zalezi skade ten recept je.
25. nov 2008 o 20:45  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ale pouzitie je viac-menej to iste :wink: a prasok do peciva obsahuje z velkej casti prave sodu bikarbonu. myslim, ze prasok do peciva je na slovensku "lepsie dostupny", tak len preto...
25. nov 2008 o 21:07  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ikke to presne neviem, ale viem za na slovensku sme doma mavali aj sodu bikarbonu, a ta byvala v takej skatulke s bledomodrym vrchnacikom, a prasok do peciva sacku. To zlozenie moc neviem. Viem ze prasok do peciva- 1 lyz. sa da nahradit podla mojej kucharky 1/4 lyz. baking soda a 1/2 cream of tartar, co teda vobec neviem ako sa vola po slovensky. Ja vo vela receptoch mam baking soda, ale su zase aj take kde ide baking powder, takze neviem.
25. nov 2008 o 21:13  • Odpovedz  • Páči sa mi to
soda bikarbona dostupna v kazdych potravinach :wink:
25. nov 2008 o 23:13  • Odpovedz  • Páči sa mi to
baking soda = soda bikarbona a je to trosku silnejsi prasok do peciva = baking powder :grinning:
26. nov 2008 o 06:51  • Odpovedz  • Páči sa mi to
a este link na rozdiel medzi baking soda a baking powder http://chemistry.about.com/cs/foodchemistry/f/blbaking.htm a cream of tartar je vinny kamen podla mojho slovnika :grinning: http://www.ochef.com/933.htm alebo http://www.gourmetsleuth.com/equivalents_substitutions.asp?index=M&tid=486
26. nov 2008 o 06:52  • Odpovedz  • Páči sa mi to
moncika15: nepdarilo se mi americkou baking sodu nikdy nicim nahradit :( zkousela jsem ruzne moznosti... pr do pec., sodu atd.... chocolate chips cookies byly vzdycky tvrdy jako broky, takze jsem ustoupila od shaneni a kdyz mam moznost, necham si privest tu origos arm and hammer :grinning:
26. nov 2008 o 12:52  •  2 deti  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
baking soda=soda bicarbona......cesto prebublinkuje ako bublaninu, alebo babovku
baking powder=cream of tartar=vinny kamen.....cesto zvlacni, ako zmzlinku, alebo puding

casto sa miesaju v roznych pomeroch, podla typu kolaca
2. okt 2009 o 13:30  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@moncika15

soda bikarbona na pgchem.sk za 1,70€ - 1kg je to potravinarsky atestovana latka takze problem stym nebude.
9. jún 2012 o 13:47  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
autor
klasicka soda bikarbona to nie je to by somsa asi nepytala:grinning:
9. jún 2012 o 19:36  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ahojte, na anglickej wikipedii je to uvedene takto: Sodium bicarbonate (IUPAC name: sodium hydrogen carbonate) is a chemical compound with the formula NaHCO3. Sodium bicarbonate is a white solid that is crystalline but often appears as a fine powder. Na slovenskej je to takto: Hydrogénuhličitan sodný NaHCO3 alebo jedlá sóda alebo sóda bikarbóna je biely prášok so zásaditou chuťou. Z toho mi vychádza, že baking soda je sóda bikarbóna. Už je na tebe, ako dôveruješ zdroju, ako je wikipédia :slight_smile: Ja si osobne myslím, že je to tak, že je to jedna a tá istá látka.
25. máj 2015 o 10:14  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Ešte pre väčšiu jasnosť dodám: the salt (Sodium bicarbonate) has many related names such as baking soda, bread soda, cooking soda, and bicarbonate of soda. Čiže, baking soda je len hovorový názov pre bicarbonate of soda, t.j. sódu bikarbónu.
25. máj 2015 o 10:18  • Odpovedz  • Páči sa mi to
@moncika15 mozem sa spytat podla coho si usudila, ze to nie je soda bikarbona? varievam podla zahranicnych receptov a vzdy kde je baking soda pouzivam sodu bikarbonu a teda vzdy mi vsetko vyslo
25. máj 2015 o 10:22  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Tvoj príspevok