Čo jesť po salmonelóze?

keity121
10. sep 2016

Moj syn 4r mal salmonelozu ako dlho dietovat a co mu davat jest?

cerez
10. sep 2016

Môj syn vtedy 22 mesačný mi jedával pečivo s maslom a diétnou šunkou, s maslom a nastrúhanou mrkvou, na obed polievka - vývar s kuraciny a mrkvou, ľahké dusené mäsko buď s ryžou alebo so zemiakmi buď na prírodno alebo so zeleninou minimálne soliť, s ovocia banány, jablko, kyslomliečne výrobky nesladené a tretí týždeň sme mohli nabehnúť na bezlaktózové mlieko. Dodržiavať pitný režim nesladený čas najlepšie voda.
@keity121

keity121
autor
10. sep 2016

@cerez dakujem no my sme prisli z nemocnice v pondelok a v utotok nam po telefonicky potvrdili salmonelu.tak este stale papame ryzu ,kur.maso ,zemiaky , banan ,jablko, piskoty , mrkvu vsetko varene a povedali ze nic mliecne atd.ale do kedy dietu nepovedali ze len to budem vidiet ☹

cerez
11. sep 2016

Po potvrdení salmonely sme diétovali aj keby som to tak nenazvala dva týždne. V podstate jedol upravenú stravu založenú na dusení, čiže žiadne vyprážané ťažké jedlá. Vyhli sme sa sladkým pokrmom. Pre syna bol zlom mlieko v tom čase UM. Tým, že nemohol, po diéte už naň nechcel nabehnúť. Vôbec som ho nenútila. Teraz už čoskoro 5r si sám vypýta kakao.
@keity121

stellamaris
11. sep 2016

@keity121 ahoj,dietu by bolo potrebne dodrziavat viacero tyzdnov,aspon do zlepsenia pecenovych testov.Vsetko dusene,nie velmi korenene,hore je to dobre popisane,co konkretne.Drzim palce.

keity121
autor
11. sep 2016

Dakujem babenky ak mate dake recepty tak napiste budem rada fakt budem povdacna 😉