Čo mám jesť, aby ma často nenadúvalo?

21. nov 2020

Ahojte. poradte co mam jest aby ma casto nenaduvalo. a akym potravinam by som sa mala vyhnut 😢

hesova0000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hesova0000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babovka2321
21. nov 2020

@hesova0000 prepac, ale poradit niekomu vyradit strukoviny, ktore su tak zdrave z jedalnicka je dost blbe.

Autorka, ak ta naduva stale a myslis, ze to je and unosnu mieru, hladaj pricinu. Kludne to moze byt z nejakej intolerancie, netreba hned vynechat polovicu potravin z jedalnicka. Poznam cloveka, ktory ma problemy s naduvanim, v horsom pripade aj s prehananim, ked zuje zuvacky - a vlastne vsetko, co obsahuje ten "cukor", co je v zuvackach aj vsetkych podobnych cukrikoch, mentolkach,.. skus gastro vysetrenie najskor.

babovka2321
21. nov 2020

A taktiez skus brat kazdy den probiotika, ja ich beriem dlhodobo a nemam ziadne problemy

autor
21. nov 2020

@babovka2321 a mozem sa opytat ake probiotika beries?

babovka2321
21. nov 2020

Ja obycajne z dr max, ich znacka, take fialove balenie (stoja tusim okolo 6€ a mas to tak na dva mesiace ak beries 1 denne) - ja som ich brala davnejsie kvoli mykoze a potom v tehotenstve mi zacali dost hrozne traviace problemy, ze som musela slivkovu stavu pit ale odvtedy beriem probiotika vkuse a vsetko v pohode.

babovka2321
21. nov 2020

Tak som sa asi sekla, 30ks stoji podla netu vraj 8 eur :D ale su aj ine, aj lepsie, aj lacnejsie, drahsie...v podstate to je jedno ktore.

kubkovamama
21. nov 2020

Skôr hľadaj dôvod nafukovania,v akom čase,či po jedle a po akom,akým spôsobom ješ,ponahlas sa,máš stres,apod?Keď všetko upravis a dáš sa do kľudu a nič nepomôže,skús aj test na helicobactera.Vacsina problémov s trávením sa dá pekne vyriešiť ak budeš mať určitý režim,pravidelnosť v stravovaní,obmedzis cukor,údeniny,mlsky,atď,atď.Ruku na srdce,nikto asi nejeme ukážkovo.Skus taký prelomový tyzden,keď vylucis všetko dráždivé,sladké,korenene,das si prvé dni iba ovocné,zeleninové stavy,biele jogurty,pomaličky ozdravis jedálniček a isto problémy aspoň trochu prejdú.

kellypiu
21. nov 2020

na nete najdes kopu clankov, mne najhorsie robia strukoviny, inak mi nic nerobi problem, ale sestre napriklad aj mlieko robi zlobu

jankapepe
23. nov 2020

A čo jes? Čo piješ?