Čo na raňajky?
Ahojte co davate detom na ranajky, maly chce stale prazenicu, alebo parky, sem-tam zje chlieb so syrom.....
@bastilly moj syn ma dva a pol a parky este nemal a ani ich tak skoro neuvidi.doma ich ani nedrzime.raz za polrok si manzel kupi a zje to sam. 😝 boh vie co v tom je 😅
my zaciname den vzdy mliecne.bud jogurtom,alebo cerealiami s mliekom.pecivo s natierkami ci zeleninou mame skor na veceru.cez den ma vzdy min dva druh cerstvej surovej zeleniny a dva druhy cerstveho ovocia-teda snazim sa aby tak bolo.(samozrejem zeleninu ma aj vo varenej podobe k tomu ako sucast obeda)ovocie ma vzdy na olovrant.
skus dochutit jogurt bio lekvarom ked ti samotny nechce,urcite nenahradzaj kadejakymi umelymi pudincekmi.ak ale naozaj mliecne nechce,tak tu prazenicu ci parky zamen za chlebicky s kadejakymi natierkami.doma zbuchas raz dva stylom co chladnicka dala 😀 a moze to byt ozaj fajny a zdravy zaciatok dna 🙂 dolezite je mat doma vzdy dostatok ovocia a zeleniny a potom uz pokombinujes kadejak 🙂
kym je este dietatko male,tak mas jeho jedalnicek pod kontrolou ,preto rozmyslaj tak,aby si mu dala co najlepsi zaklad,lebo ked pojde do skolky,skoly,tak tam to pojde dolu vodou. 😒 my mame dost jednotvarny jedalnicek,rano mliecne,potom nejaky spaldove tycinky na prezobnutie kym je obed.obed bud polievky alebo masko s prilohou,poobede ovocie a vecer pecivo s natierkami a zeleninou.sem tam zamenim na veceru ovsenu kasu a potom je zas na ranajky pecivo s prilohou nejakou.vajicko davam len vtedy ,ak mame bezmasity den.som zvedava co ti aj ine maminy poradia,rada sa inspirujem,lebo fakt jednotvarne to mame 😕
inak, maly ked bol uplne maly, myslim nieco cez rok, tak mal obdobie, ked chcel na ranajky polievku....no co mu nedam?🙂)tak ranajkoval polievocku s pecivkom🙂
@bastilly skus pozriet aj
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ranajky-10-mesacneho-dietatka/
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/co-na-veceru-a-ranajky-pre-11-mesacne-babo-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-jedavaju-vase-deti-na-ranajky-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-davate-detom-na-ranajky-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ako-by-mal-vyzerat-jedalnicek-13-mesacneho-dietata/
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ranajky-a-vecere-inspirujme-sa-navzajom-2/
moja, dufam ze uz mozem napisat, ze bola 🙂 do 2,5 roka strasne zly jedak......ranajky u nas boli biely jogurt alebo kasu s burizonami, ostatne odmietala, vcetne chleba,peciva, natierok, zeleniny, ovocia.
posledne 2 mesiace sa nastastie trosku rozjedla, dostava chlebik/rozok/toast s nejakou natierkou(zatial len skusame), syrom, oblubila si uhorku a redkovky, na pitie bielu kavu alebo nesladeny caj. raz zacas dostane rozmixovany tvaroh, moze sa do toho popridavat ovocie, hrozienka a pod., u nas ide ale len cisty.
parky mala moja zatial len 1x pred mesiacom na chate, zjedla z nej polku a prazenicu kostovala prvykrat dnes, par lyziciek..... 🙂 nebranim jej, ak vidi ineho a pyta si tiez (nie vzdy sa da tomu zabranit, ale nastastie je malej vacsinou jedno, kto co pri nej je), ale aktivne jej take veci neponukam a nevarim 😉
@hajankatak to neviem ani ja preco nechce ostatne a dokonca mame stale dni kedy jejeho jedina strava pocas celeho dna len sunar
@bastilly no treba len ponukat a ponukat.moj maly uplne odmieta kazdy novy druh zeleniny co mu dam.si mala vidiet co robil pri redkovke ci paprike.no amen tma.u nas ho ale musim surovo donutit prvy kus zjest.fakt donutit. a potom vyyberavec pochopil,ze to nie je zle a zacal si pytat.ale kazdy novy druh zeleniny je na prvy krat boj.co nepozna,to odmieta a ked spozna a uvedomi si,ze je to fajne,tak si zacne pytat. 😉
@annalena moj maly jedol prazene zltka uz v 4 mesiacoch...ja totizto , neuznavam tuto modernu dobu , aj co sa tyka stravy...davam mu to co jedavali moji stari rodicia, rodicia, i ja....jednooducho som taka, mne sa celkoo hnusi tato doba,preto si do zivota vnasam vela stareho, aj ked bhuzial , velakrat prepadnem omuto :D ale co uz...🙂
@bastilly
Zvolila jsi dost silna slova: ze se ti hnusi tato doba.. ☹ 😒
To zrejme kdyz vidim co pises, tvuj maly nebude mit ani pocitac.. ☹ kdyz nepujdes s dobou..a mas tendenci jit "proti"..
ale daleko nedojdes, opirat se o minulost a pokracovat v nespravnych navycich se nevyplaci..
ke snidani parky..to bych nedala ani "tchyni"
@bobocka praveze nie...skusili sme trosku len samozrejme a v pohode, tak potom par lyziciek tvarohu s bananom a pojedol to, neskor s jahodami..a teraz ked robim tvarohovy krem do torty, tak vacsinou doje, co ostane🙂jedava tvaroh tak cca nieco po roku, ak si dobre spominam...tym nemyslim Pribinacik etc.
@bobocka mam to od mojej mamy a ja s bratom sme sa ako decka isli za tym pozabijat 🙂 len rozmixujem tvaroh s mliekom a troskou cukru podla chuti (da sa ale aj potom dochutit dzemom, medom, kto ma ako rad)....aby to malo konzistenciu asi ako hustejsi jogurt. ja som to zboznovala, aj zboznujem s ovocim a hrozienkami, brat si daval granko 😀 ale mala to zje len ciste.
@bastilly a stvormesacnemu je naco tuha strava? 😕 a este k tomu vajcia 😕
ja osobne s tebou v tomto nesuhlasim,lebo suroviny na trhu ked sme my boli detmi boli uuuplne ine ako su teraz.teraz su potraviny uz tak prespikovane kadejakymi superzlozkami,ze si fakt musi clovek davat bacha na to z coho navari a co zje.kedysi sa clovek o to bat nemusel,no dnesna doba nas k tomu nuti.to je jedno z mnohych negativ dnesnej doby.a pred tym sa neda oci zatvarat,ci? 😕
@bastilly zabudla si, ze v tej "starej" dobe boli aj ine potraviny 😉 aj ked parky boli a budu vzdy len parky.
"neuznavanie tejto doby"- myslis zelenina a ovocie namiesto parkov a spol? 🙂
prazene zltka v 4 mesiacoch? tak to si mala hned napisat, kludne mu daj drzkovku 😝 😠 (nadsazka baby, nadsazka 😎 )
@bastilly aj to je daco,to sa tiez rata 😉 tak skus tie pomazanky k pecivu na ranajky.tam mozes povymyslat strasne vela druhov,to sa mu nezunuje 🙂 a ovsenu kasu ti zje? krupicovu kasu? to tiez stoji za skusku 😉 alebo skus ten tvaroh,ja som sa na ten teraz nejak navnadila,ja tvaroh milujem,tak skusim s bananmi zmixovat.uvidime co milostpan na to povie 😀
@bobocka suroviny na trhu......zazrela som video, kde analyzovali Gronsku natierku z Tesca......bolo tam 1 gram tresky, asi 1 cm kusok mrkvy, za malu hrst struhaneho chrenu, 1 lyzica majonezy a 32( slovom tridsatdva) fajnovych Eciek.........skoro som spadla z noh, ked som to videla

@hajanka aj tebe dobru noc.a neodbocili, ostali sme pri strave...no dobre, odbocili, ale len trosku🙂