icon

Čo na raňajky?

bastilly
7. máj 2012

Ahojte co davate detom na ranajky, maly chce stale prazenicu, alebo parky, sem-tam zje chlieb so syrom.....

aduskatt
7. máj 2012

@bastilly na toto je vtip, ze bio su tie, co zahradkari postrekuju vnoci tak, aby ich pri tom nikto nevidel🙂 tiez vtip, ak by sa chcel niekto do mna obut🙂)aj ked, dnes sa nas*at nenecham🙂)

bobocka
7. máj 2012

@aduskatt no a o tom hovorim.teraz fakt musime byt prebornicky v citani zloziek na potravinach.vsetko je prespikovane kopou ecok.obaly su krasne,no to mi je na dve veci,ked obsah stoji za ... 😠

aduskatt
7. máj 2012

@bobocka suhlasim🙂.velmi konrolujem.sice nie som vzor v stravovani v zmysle, ze 4 porcie toho a 4 toho a obed o dvanastej.kludne povolim aj sladkosti, obed o stvrtej, ak chce len polievku, ma len polievku, ak len druhe, tak len druhe...........ale pokial dokazem pripravit jedlo bez ecok, alebo ich aspon vyrazne eliminovat, snazim sa o to.......

bastilly
autor
7. máj 2012

nie nie kasu mi nezje ziadnu ani krupicovu ,ani ovsenu , ani zemiakovu, nema rad ani sladke🙂a tvaroch nie je velmi dobry z hladiska obsahu bielkovin, tie velmi zatazuju oblicky dietata....to by som asi nie

aduskatt
7. máj 2012

@bastilly neber to v ziadnom pirpade ako rypanie🙂) uplne urob ako chces.len, ked davas prazenicku, to mozes fakt aj tvaroh.ved vajicka su bielkoviny🙂

bastilly
autor
7. máj 2012

@irriss tak gratulujem 🙂

bastilly
autor
7. máj 2012

@aduskatt jj viem , len nie v takom mnozstve...,ale ani to neviem ci by sme uspeli s tvarohom ...on je strasny cudak:D

annalena
7. máj 2012

@bastilly tvaroh sa od roku moze detom podavat 😉 a napadlo ma presne to iste, co napisala @aduskatt , bez rypania.......tvaroh ti u 1,5 rocneho vadi ale zltka pre 4 mesacneho nie ? 😕

bastilly
autor
7. máj 2012

a eckam sa asi nevyhneme(aj ked nie je ecko ako ecko,nie vsetky su ksodlive),v pekarni som sa pytala na celozry chlieb aby mi dali recept, a to som osla uplne zaskocena, kolko j ecok tam....ale kedze nepoznam tie ecka naspamat tak ich ani necitam..

aduskatt
7. máj 2012

@bastilly do polovice banana daj jednu lyzicku tvarohu na zacatok, pomer mozes potom menit🙂

aduskatt
7. máj 2012

@bastilly na celozrnny chlieb...pol kila speci chlebovej muky, menej ako pol lyzicky cukru, stipka soli, susene drozdie, jeden uvareny zemiak najemno nastruhat do cesta, jedno zltko, 3 dl teplej vody, asi pol dl oleja, kvapku octu, zrno ake chces.vymiesat, nechat kysnut 45 minut, premiesat, nechat kysnut este 15.prasknut na plech do rury na 10 min na 200, potom vytiahnut potriet slanou vodou, dat na 160 do rury na 15 minut, vytiahnut potriet slanou vodou, znova do rury na 15 a takto to pecies hodinku, hodinku 10 minut.vytiahnes, odhanas rodinu, nech to nejedia horuce, po vychladnuti papas bez Eciek🙂

bobocka
7. máj 2012

@aduskatt ja tiez nie som nejaka superbio trafena,no ked mozem,tak kupim to co je pre mna mensie zlo.a to je pre mna surovina bez konzervantov,farbiv,umelych sladidiel...samozrejme,ze nejdem uplne striktne,vsak to by som stravila pol zivota citanim pribalovych letakov 😀 ale zas dnes som mala moznost kupit bio psenicnu muku a klasicku a uprednostnila som alnatura,mohla som kupit kadejaky lacny lekvar,no kupila som alnatura,nekupila som biely cukor,ale trstinovy.to su drobnosti,ktore ovplyvnit mozem,tak preco nie? maly ma dva a pol roka a dodnes je biele neochutene jogurty.sem tam ma aj ochuteny,ale malo.ine deti uz daaavno presli na kadejake ochutene,no biele su podla mna velmi chutne,banovecky napr je velmi fajny.cim menej prisad,tym lepsie.ale zas naozaj nedrzim svoju rodinu v ochrannom vakuu.moj syn vie velmi dobre co je cokolada 😅 ale zas nema ju denne. 😉
@bastilly a ani keby si kasu dochutila ovocim,tak ti ju nezje? ja som malemu spravila obycajne vlocky a pozrel na mna ,ze ci mam vsetkych doma,ze mu take daco davam 😀 ,ale potom som mu tam supla par jahod a hned to bolo o inom 🙂

aduskatt
7. máj 2012

@bobocka presne.cukor biely mam do pecenia.inak na beznu spotrebu vyhradne trstinovy dry demerara z Mauricia......a podobne...........co sa da kupim zdravsie, co nie, no holt, hladom nepomreme a kosit si obed do zahradky tiez nepojdem

aduskatt
7. máj 2012

@bastilly aby som nezabudla..chlebik pred pecenim treba vidlickou popichat, aby ti nepopraskal.....a peciem to v klasickej rure, ziadna pekarnicka🙂

bastilly
autor
7. máj 2012

vajecny zltok je vitaminova bomba a obsahuje tuky , ktore maju vysoku vyzivovu hodnotu

bobocka
7. máj 2012

@aduskatt no ja som mestske decko,teda ja si musim upravit jedalnicek podla toho,co mesto dalo.byvat na dedine a mat vlastnu zahradku,tak jem vlastne dopestovane 🙂 teraz si tak pazitku na balkone akurat pestovat mozem 😀 😀 😀

aduskatt
7. máj 2012

@bobocka sak aj ja som mestske, sidliskove, balkonove a mne aj ta pazitka zdochne🙂

bobocka
7. máj 2012

@bastilly ale stvormesacnemu? to kedy si zacala prikrmovat a cim si zacala ked uz v 4 mesiacoch mal na tanieri zltka? 😕 vobec to neber,ze rypem,ale fakt ma to zaujima,lebo vela maminiek po vajci nesiahne ked ide o jedalnicek 4mesacneho babenka 😅 ja osobne som vtedy veru len prso tasila 😀

irriss
7. máj 2012

Jak známo, žloutky obsahují cholesterol. Proto bychom si měli dávat pozor na zkonzumované množství. Jako rozumné množství zkonzumovaných vajec se považují 2-3 vejce týdně. Vaječný žloutek (pozor, ne bílek!) můžeme do příkrmů podávat již kojencům od ukončeného 4. měsíce věku, a to maximálně 1x týdně. S bílkem počkejme až po 1. roce.

bastilly
autor
7. máj 2012

zacala som v 3 mesiaci najsamprv mal mrkvovu savu,par lyziciek, potom aj emne nastruhanu mrkvu,varenu a pomixovanu , pridali sme kalerab,zemiak , poom lahky vyvar,rascova polievka...taka klasika a to vajicko nam poradila aj lekarka, koli tym vitaminom🙂

aduskatt
7. máj 2012

@irriss tak to u nas sa velice prevelice prekracuje tato norma.........ale ako som hovorila, nie som prototyp najvzornejsieho stravovania 😉

aduskatt
7. máj 2012

@bastilly prikrmovanie v tretom mesiaci tiez poradila lekarka? 😕

irriss
7. máj 2012

@bastilly
jak upravujes vajicko?
pises, ze smazenicu?
pises, ze by neustale jedl zltky..to znamena kolikrat v tydnu delas jidlo se zloutky'

bastilly
autor
7. máj 2012

no a jasnacka ze krupicovu kasu a pribinacek,a acidko,biely jogur detska vyziva...a postupne sme pridavali

irriss
7. máj 2012

@aduskatt
tady mluvime o malem diteti😉

a kdyz uz byl prikrmovan ve 3.mesici, zrejme se narodil uz se zubama.. 🙂

aduskatt
7. máj 2012

@bastilly zaujimave, ze toto vsetko mate za sebou a teraz nechce papat.......

irriss
7. máj 2012

@aduskatt 😉

aduskatt
7. máj 2012

dievcence, idem ja od vas, zachvilu bude svitat, tak nech si pospim, lebo tie vrabce ked rano sustia, amentma🙂 krasnu a pokojnu noc vam,. krasavice🙂a dobojujte to tu v mieri🙂

bobocka
7. máj 2012

@bastilly fuha,tak to by som si pozrela pediatricku co toto odobri 😅 prepac,ale mne to pride byt velmi skoro pre tak male brusko.to ti pediatricka poradila prikrmovat uz v 3 mesiacoch? 😲 ja viem,ze sa to teraz meni a uz sa odporuca zacat s prikrmami pred ukoncenym 6 mesiacom(ja osobne som zacala prikrmovat asi tyzden pred ukoncenym 6 mesiacom a malemu nic neuslo.a kazdu jednu potravinu,ktora bola povolena od isteho mesiaca som zacala min 2-4 tyzdne neskor zavadzat).ale zas treti mesiac mne pride byt sakra skoro.ak to takto pojde dalej,tak si maminky zacnu uz do porodnice vlacit zmixovanu mrkvu 🤐

bastilly
autor
7. máj 2012

ano je pravda ze obsahuje cholesterol,ale pravdou je aj to ze obsahuje vacsie mnozstvo nenasytenych mastnych kyselin oproti nasytenym,atd...jednoducho obsahuju latky, ktore "zly" cholesterol znizuju, cize s tym cholesterolom je to len mytus,tak ako aj so spenatom a obsahom zeleza🙂 a nic specialne, na masle oprazim vajicka a papame