• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Čo namiesto chlebíčkov?

31. júla 2013 
Ahojte,
co pripravujete namiesto chlebickov? Nieco slane, moze byt aj pecene, nepecene.
Nieco originalne?
Dakujem za rady, recepty a pripadne foto emoticon
24. júl 2013 o 11:26  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Kozi syr zabaleny v slaninke so susenymi slivkami zapiect (ak nevyhovuje kozi pouzila by som iny co sa moc nerozteka alebo len tie susene slivky zabalit do kuska slaninky a zapiect) mnamka... Ale na nete najdes mnozstvo inspirativnych receptikov...
24. júl 2013 o 11:30  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
tortilla chipsy s omackami - biela smotanova cesnakova alebo len kysla smotana s korenim, zelena avokadova (guacamole) a cervena paradajkova salsa - jednoduche, rychle, doma pripravitelne (omacky najdes na nete, tortilla chipsy sa daju bud kupit, alebo kupis len tortilly, potries pierkom olivovym olejom, nakrajas na trojuholniky, a das do rury na par minut)
24. júl 2013 o 11:36  • Odpovedz  • Páči sa mi to
susene slivky a pecienka zabalene v slaninke a zapecene. inak robievam pomazanky a k tomu nakrajam bagetku a hotovo, k tomu na tanier zeleninku a je hotovo.
24. júl 2013 o 11:39  • Odpovedz  • Páči sa mi to
ja robievam jezka, ak je nas viac tak pyramidu, honosne to znie, dobre vyzera a je to jednoduche, zabalim si okruhly chlieb do alobalu, ak pyramidu, tak velky, mensi a navrch zemlu, pripadne, obal grep, zabalene a v strede prepichnute spajdlou, aby to drzalo a potom uz len picham sparatka so vsetkym co najdem, ako cherry paradajky, kocky syra, olivy, gulky z mozzarelly, zlty melon gulky obalene v prosciutte.... vsetko co ta napadne

plnene kosicky upecies s opacnej strany napriklad muffinovych ci kosickovych foriem a plnis cim chces

zeleninovo sunkovy "chlebicek", nieco ako piskota na slano s kuskami zeleniny

aspikove kopceky, narobis do salociek do aspiku nalozis co chces a vyklopis na zeleninovu salatovu oblohu..

minitoasty s penou, napriklad s lososovou, avokadovou

studeny cestovinovy salat, zvyknem ozdobit s par jedlymi kvetmi

lososova, sunkova, alebo syrova rolka, alebo plnene vajicka

sushi

pizzove slimaciky, ci minipizza...
24. júl 2013 o 11:46  • Odpovedz  • Páči sa mi to
bruschetta - mnam! emoticon alebo zvyknem davat len napr. syrovu misu s tromi-strymi druhmi syra a k tomu na misku pridam bud hrozno al. jablcka al. ine ovocie (jahody a pod.) a orechy k tomu...co este zvyknem je napr. nakrajat na pasiky uhorku ci peperoni, mrkvu al. inu zeleninu a k tomu urobit napr. chrenovy al. cesnakovy dressing. Namacana cerstva zeleninka v tom chuti tiez vyborne! emoticon
24. júl 2013 o 11:48  • Odpovedz  • Páči sa mi to
u nás fičíme jednohubkách / máme to z dovolenky v grécku/ čerstvá bagetka /nakrájam do šikma/, majonéza, ľadový šalát, feta syr, parajka - posypať suš. oregánom, poliať oliv. olejom a vyychladiť ..... milujeme to
24. júl 2013 o 21:08  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Svieckova trosku opecena z jednej druhej strany na prudkom ohni potom ju obalis platkovym ssyrom a slaninou a zabali sa to vsetko dolistkoveho cesta a sup do rury na nejakych 20min po vychladnuri nakrajas na platky a servirujes.

Sladka empanada - listkove cesto roztiahnes a poukladas jednu vrstvu platkoveho syra jednu vrstvu sunky alebo slaniny pokrajanej na platky a jednu vrstvu vykostkovanych datiel - ci ako sa to sklonuje po sk- zakryjes druhou vrstvou listkoveho cesta zavries a potries vyslahanym vajcom popichas vydlickou - aj v tom hornom recepte- a sup do rury na 20 min po vytiahnuti z rury a vychladnuti nakrajas na servirovatelne porcie a je to - jednoduche velmi vdacne pokial vsetkym zucastnenym chutia pouzite prisady. Do tento empanada mozes este rozdrobit rockefort ponad tie dete a az potom zavriet - ale to zalezi od chute kazdeho jedneho.
25. júl 2013 o 00:31  • Odpovedz  • Páči sa mi to
Samozrejme to malo byt - do tejto y ponad tie datle
25. júl 2013 o 00:34  • Odpovedz  • Páči sa mi to
.... slaná torta. Ingrediencie veľmi podobné ako pri chlebíčkoch, ale veľmi efektné na podávanie. Ja si vždy zaobstarám minimálne dva druhy štvorcového (toastového chleba) - biely a tmavý. Naukladám na podnos chleby (podľa počtu hostí, väčšinou 2x2, príp. 3x2). Vznikne z toho akoby spodný korpus. No a na ten po vrstvách ukladám, čo máme radi - aspoň tri druhy salámy, syry, varené vajíčka, kyslé uhorky... a prekladám chlebmi. Spájam to nátierkovým maslom. Navrch aj na boky nátierkové maslo a na ozdobu postrúhaný syr. Zaťažím doskou a dám na noc do chladničky. Na druhý deň zdobím vrch torty - syrmi, zeleninou, šunkou - podľa fantázie. Po rozkrojení ( samozrejme, krájame to ako tortu) to vyzerá efektne, jednotlivé vrstvy tvoria zaujímavú štruktúru a hlavne - super to chutí emoticon
25. júl 2013 o 15:52  • Odpovedz  • Páči sa mi to (1)
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Poznámka admina: “na žiadosť pisateľky komentára sa komentár zmaže”
25. júl 2013 o 16:03 • kinna
Ak hľadáš niečo originálne, tak vyskúšaj tento recept, je tam aj foto http://dobruchut.aktuality.sk/recept/10897/syrove-jednohubky/ Ja to robievam, keď čakáme návštevu...nemusíme stále sedieť len pri chlebíčkoch :D ;)
31. júl 2013 o 16:28  • Odpovedz  • Páči sa mi to

Podobné diskusie

Populárne albumy

  • Rakúske Alpy
    Včera  •  24 fotiek
  • Moja najvacsia laska Davidko :*
    Utorok  •  55 fotiek