Čo sa dá navariť na pár dní dopredu?

Ahoj chystam sa na par dni prec, a potrebovala by som navarit nieco co sa da navarit na par dni dopredu a ked bude treba tak si to muz len vytiahne a ohreje. nejake polievky alebo hoci co co vydrzi a mate s tym skusenost. dakujem za radu
bambusko
10. aug 2009
hrstkova polievka, gulas, lasagne, ryzovy nakyp
matima100
10. aug 2009
plnene parika 😃 alebo plnena kapusta
matima100
10. aug 2009
paprika to mala byt 😉
monika131
10. aug 2009
hocijaká zeleninová polievka. A polievku môžeš dať kľudne aj zamraziť. A ako druhé jedlo, napr: koložvarská kapusta, všetky druhy mäska s nejakou šťavou, 🙂
marianka1122autor
10. aug 2009
aha a vydrzi to tak pat dni nepokazi sa to?
martina46
10. aug 2009
no, pat dni je tochu moc, my sme zvykli uvarit niekedy vecer a potom na druhy a este dalsi den sme jedli a dost. bala by som sa dlhsie. ale naozaj sa da pekne do nejakych nadob zamrazit aj gulas, maso akekolvek varene, potom ohriat a privarit prilohu.
jalao
10. aug 2009
marianka, vsetko sa casom pokazi... Ale tieto jedla typu gulas, segedin, plnena paprika, aj husta fazulova polievka, to par dni v chladnicke dobre vydrzi. Ja mam dobru skusenost aj s ryzou, ta je aj po 4 dnoch uplne dobra aj vonava (ak nejakou nahodou zostane tak dlho 🙂 )
marianka1122autor
10. aug 2009
tak to je pravda, ak to nestihnu zjest. co je celkom mozne u nas
mamutka
10. aug 2009
no segedin snad prezije vsetko, samozrejme v chladnicke 😉
parvitas
10. aug 2009
ahoj, tak s gulášom mám praktickú skúsenosť 5 dní presne 🙂. a podobne ako kapustnica, po odstátí bol lepší a lepší 😃
príloha (napr. uvarené zemiaky) ti vydrží aj 3 dni v chladničke.
mäso na akýkoľvek spôsob tiež.
ale fakt dobré je spraviť aj nejaký vývar, slepačí alebo zeleninový a strčiť ho do mrazničky. vlastne každá polievka je vhodná na zmrazenie, teda okrem tých mliečnych. a podobne aj mäso na šťave.
marianka1122autor
10. aug 2009
no tak ten segedinsky by tych 5 dni nevydrzal ale nie ze by sa pokazil,
mima1
10. aug 2009
co tak manzela naucit varit? 🙂 nieco lahke a rychle. hm... uaris mu na dva dni a tri prezije. objedna si pizzu pojde na obed k mame svokre a mas to 🙂
ikatarina
10. aug 2009
Ja to robím takto: polievky, guláš, perkelt, mäso na šťave a pod. jedlá hneď ako dovarím dám do umytých šrobovacích zaváraninových pohárov, horúce zavriem a nechám pomaly vychladnúť. Viečko ti chytí a jedlo potom vydrží v ladničke aj 2-3 týždne.
marianka1122autor
10. aug 2009
tak zazraky robit neviem :-N a pizzu moc nie ]-(
monika131
10. aug 2009
marianka - tak skús uvariť 2 jedlá, keď jedno by u vás 5 dní nevydržalo. Urob napr. segedin a potom nejaké mäsko na štave a to daj do mrazničky. A máš to vybavené. A aj polievky urob viac, a polovicu mu daj do mrazničky. 🙂
Alebo riešením je aj to, že mu uvaríš iba na 2-3 dni a tie ďalšie dni, tak jeden deň by si napríklad mohol uvariť špagety a ten ďalší deň íst niekam do reštiky. a hotovo. 🙂
marianka1122autor
10. aug 2009
no tak nejak to asi urobim len som nevedela aku polievku a tak som chcela poradit
monika131
10. aug 2009
polievku - iba nejaký vývar, najlepšie slepačí, alebo nejakú zeleninkovú aj tú môžeš dať do mrazničky. :-N
marianka1122autor
10. aug 2009
diky za tip
monika131
10. aug 2009
papa marianka - a príjemné varenie 🙂
leishmania
10. aug 2009
perkelt, do chladnicky alebo aj zamrazit, halusky sa daju spravit na 2 dni k tomu...alebo odvarit cestoviny

ja robievam na 2-3 dni ruske pilmene, mlete masko v ceste a uvarene ako tortelini podobne, skladujem v chladnicke, a ohrievam na panvici na torche oleja, ohriate na panvici su este lepsie...
duska1122
10. aug 2009
to znie dobre.
leishmania
10. aug 2009
kto chce kludne poslem recept
ikatarina
10. aug 2009
leishmania - pošli mi prosím recept. Dík
duska1122
10. aug 2009
tak ho napis ja uz som ho chcela hladat na nete aby som ta neotravovala
ikatarina
10. aug 2009
Dík - to to sa papá len tak, alebo s niečím?
leishmania
10. aug 2009
s hocijakymi omackami, kecupom, oni to typicky jedia s octom, ze si to namacaju do octa....
janinah
10. aug 2009
to fakt existuje chlap,ktorý nevie celkom nič uvariť? 😃
mäso môžeš okrem mrazenia aj sterilizovať, potrebuješ to navarenie aj pre deti?
marianka1122autor
10. aug 2009
ano aj pre ne
titkovamiriam
10. aug 2009
čo sa neda?ja bezne varim na dva tri dni!
leishmania
10. aug 2009
ved v chladnicke vydrzi vsetko 1-2 dni....skor treba vedet co sa da co neda mrazit

Začni písať odpoveď...

Odošli