Čo upiecť pre svoju polovičku na Valentína?
Ahojte, dajte nápady, kto čo pečiete na Valentína svojej polovičke? Ja som zvykla robiť lavovy koláč, brownies, ozdobim zmrzlinou, ovocím, šľahačkou, robila som aj pohárový dezert... Teraz by som chcela niečo iné, ale neviem čo... Tak dajte nápady, čo chystáte vy tento rok? Ďakujem 🙂
@autumm tamto oslavuje,lebo niesu z Ameriky 🤣🤣🤣 ach jaj
My oslavujeme kazdy sviatok,ktory sa oslavit da a je nam jedno odkial prisiel. Ja peciem len brownies,moj muz miluje cokoladu. A detom urobim pecene nanuky. Je to krasny sviatok a ano,aj my sa lubime cely rok. Ludia co este aj toto kritizuju,musia mat smutny zivot
@lilith_p Keby som ja navarila segedin na Valentina, tak sice by sme si pri stole pochutnali, ale romanticky vecer by uz s plnym bruchom nepokracoval 😂
@petulda333 Ja som sa minule zamyslala, ze preco sa vlastne oslavuju narodeniny. Tak ja detom nachystam darceky, tortu, oslavu, pricom najviac by som si na ich den zasluzila ja, ze som ich vobec vynosila a porodila. A ze som ich este stale nepredala na trhu 😂
Tiez to mame tak, ze oslavujeme vsetky mozne sviatky. Upecieme si zakusok alebo navarime nieco specialne, lievance v tvare srdiecka na Valentina, smajlikov na den deti, s muzom si otvorime kvalitnejsie vino... Honosne dary si nekupujeme, ale ani drobne zbytocnosti, ak sa kupi darcek, tak preto, ze sa akurat hodi niekomu.
Keby bola tema: Chcela by som upiect/uvarit/kupit muzovi nieco specialne z lasky, poradte. Tak nikto nevypisuje, na co to robi autorka a preco mu ide kupovat darcek a ze ony svojim muzom nic nedavaju. Ale ked je tema: Poradte darcek na den otcov, Valentina, matiek, zien...tak musia byt aj tieto komentare ako oni neoslavuju, lebo oni si prejavuju lasku vzdy 🙄
@nekonecna_katastrofa presne tak. Uplne suhlasim so vsetkym 👍
@bolarazjedna hodia mi recept ako robíš tu roládu? Ďakujem
@bolarazjedna ja spravím nepečený tvarohový cheesecake
100 % radsej v obchodoch a vsade okolo seba vidim vsetko cervene a zalaskovane, ako na halloweena strasidla a ponure, depresivne smrtky. Ci je to uz nas sviatok, alebo dovezeny... rozhodne oslavuje nieco, co je pozitivne a tak velmi dolezite v dnesnej dobe. Nech ti Pavlovka vyjde 🙂
tento rok idem urobiť red velvet lievance na srdiečkovej panvici, bude to ako dezert po večeri
Kupila som.cokoladovu roladu z Marks and Spencer, speci valentinsku ediciu s cupidovymi kridlami, je to taka blbinka ale viem, ze bude chutit. upiect nestiham 🙂
@deedaa ideme na večeru do restiky, takže variť nechcem 🙂 ale ďakujem 🙂
@veverickav ďakujem 🙂
@nekonecna_katastrofa ja som zvykla kamarátkam napísať, keď ich deti majú narodeniny, za želám všetko dobré pre deti a dodám, že nech si aj ony užijú svoj slávnostný deň, keď sa stali matkou 🙂
Nepečená nič, chlap doniesol včera kvety a že nesmie zabudnúť objednať tortu aby to do piatku stihli ako každý rok
@bolarazjedna urob pavlovky ak máte radi
@bolarazjedna mozes aj puncak, je ruzovy a ak máš formicky, vykrojis srdiecka 🙂
Moj muz zboznuje pecene buchty so slivkovym lekvarom. Takze mu ich upeciem v srdieckovej forme 😊😁 Chlap nie je na taketo veci a celkovo na sviatky ale na to som si uz zvykla a berem to v pohode 🙈 Tak sa vyblaznim aspon ja 😅
@tamitamitami podelis sa o recept?
My tento sviatok neslavime, ale upeciem nieco co aj inokedy, len to nenakrajam klasicky nouom, ale vykrojim srdieckovym vykrajovacom co mam na perniky a hned to je Valentinsky kolac ❤️😁.
@marca12 tiez nechapam, naco sa vobec niekto zapaja do diskusie, ktora je jasne formulovana, ako inspiracia ohladne "receptu", ked nemienia poradit, len kritizovat, tak radsej nech nekomentuju, nepytala sa na ich nazor, ale na recept...🤯
Mimochodom, my sa tiez radi pripneme a inspirujeme, mensia by chcela dokonca nieco upiect aj pre kamaratov v skole, tak zrejme muffiny ala Valentine bude nasa top volba🤗🤩
@katuska5909 mozem poprosit receptik?
@mirkawaw Samozrejme. 🙂 Suché ingrediencie: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, jeden vanilkový cukor (pre chuť zvyknem dávať aj škoricový, ak ich robím kakaové), 1-2 KL kakaa, 1 prášok do pečiva; tekuté ingrediencie: 1 hrnček mlieka, pol hrnčeka oleja, 2 celé vajíčka. Každú z tých zmesí zmiešam (nešľahám) v oddelených miskách, nakoniec ich spojím a zmiešam spolu. Zistila som, že je cesto výborné, ak používam na miešanie metličku. Poukladám košíčky do plechu na muffiny a plním ich (vnútro podľa predstavy - u nás najviac chutia bez náplne, alebo s Nutellou. Robievam ešte variantu svetlých muffinov s ovocím (ideálne na leto a tie mám veľmi rada ja), do ktorých nedám kakao a namiesto vanilkového a škoricového cukru dám citrónový cukor a strúhanú citrónovú kôru (ovocie - ideálne kompót, lebo sú vláčnejšie) podľa chuti. 🙂 Pečiem v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov, ja mám u seba odsledovaných 22 min. Sú veľmi chutné... 😍Valentínske košíčky má teraz Pepco - tie, ktoré mám na foto.
@deedaa 😃 skvelé… áno, ja mám kúpenú krkovičku 😂
@deedaa Presne tak👍 to len ženy nútia chlapov jesť, čo sa im hodí... Ale vieme, že chlapi milujú mäso, klobásu, slaninu, pečený bôčik a údené koleno. Takže ak žena pritvrdí a nedovolí im to jesť, tak to "žerú" na tajňáša😝
@bolarazjedna ja pravidelne robím mramorovú bábovku s čokoládou, aj by som chcela niečo viac ale on furt si len tú bábovku pýta a najviac ho poteší😅
@bolarazjedna túto roládu upečiem aj ja, ideme zajtra na návštevu 🙂 ďakujem za TYP

@deedaa alebo nech uvarí segedín, nepoznám muža ktorého by to nepotešilo 😁