Dajte mnam receptiky.
..sa som občas robila aj segedín so sojovým mäsom... 😉 a plnenú papriku s tými "granulkami"... 😉
Ja soju zvyknem robit na sposob madarskeho alebo seged gulasu 😉
Ja robím zo sójových kociek rizoto a chutí to mne aj manželovi 🙂
ja robim akoby falosne mlete maso na spagety, mnam, cize bolonske spagety, ale zo sojovej drviny. Segedinsky gulas zo sojovych kociek a nieco ako sojove kocky na zelenine 😝
Když peču bůček nebo krkovičku,tak do pekáče přihodím pár kostek předem namočených ve slané vodě.Chytne to vůni a chuť masa.A ten můj,který vždycky říkal,že by sojové maso nikdy nevzal do huby,teď říká,že je to skoro lepší než ten bůček 😀 .Taky dělám ze sojové drti výbornou omáčku na špagety.Je to recept Lenky Kořínkové,jedla jsem to,když jsem držela tu její dietu kytičky-zvířátka.Dietu už nedržím,ale tu omáčku od té doby dělám podle ní,všem moc chutná.
ja robím zo sojových kociek rizoto
my dělamá ze sojových kostek čínu...je kolikrát lepší než kuřecí 😀 všechno dělám e stejně akorát soju předem uvaříme a hodíme jí ke směsi zeleniny těsně před zahušťováním 😉
Mamka dělá skvělou soju (platky ) na houbách!
sojové maso namočíme, poté vymačkáme zasypeme moukou a osmahneme na cibulce.Zalejeme vývarem, přidáme žampiony...chvilku dusíme.Poté zahustíme hotovou hnědou jíškou.Podáváme nejlépe s rýží 😉
Dají se plátky i rozkrojit,naplnit šunkou,sýrem,čímkoli a oblit jako řízky-s bramborovou kaší a zeleninovým salátem to nemá chybu.Pak granulát přidávám 1:1 do mletého masa na sekanou,nebo na špagety,z kostek nejčastěji dělám čínu nebo gulášky(zase většinou v poměru 1:1).
ja ty kostky povarim s bujonem scedim vymackam stavu z nich a pak na panvi dam olej na to je hodim okorenim korenim na testoviny bazalka majiranka atd nakrajim kapii nastrouham mrkev orestuju zaliju protlakem nebo drc.rajcaty trosku cukru soli pepre a davam si to s testovinama a syrem
kocky su fajn, ale ja som dnes na ranajky uvarila sojove parky a poviem vam, taky hnus som este jakzuv nejedla... 😝 😝 😝
ja robievam - sojovo zeleninovy gulas.. 😉 je to mnamky.. s ryzou
uvarit maso vo vode s vegetou.. oprazit na oleji cibulku, dat sojove masko, cervena paprika, sol, korenie.. ked sa to trochen oprazi, pridat rajciny, papriku - alebo leco.. a cele to podusit.. a nakoniec majoran.. 😉 .
ty sojove parky sem dala jednou malicke v zachvatu zdrave vyzivy a nechtela to ani ja teda ble
ja mam velmi rada sojove platky, mamina ich robieva vynikajuce
Skuli a nehodíš link na tú omáčku k špagetám? A tie sójové kúsky prihodíš k pečenému masu neuvarené, len vymočené v studenej slanej vode?
Ja robím tiež najčastejšie zo slížikov čínske, indické či diabolské soté a raz som tú uvarenú drť primiešala do plnky na kura a bolo to veľmi dobré.
ja robievam sojový guláš z kociek
danielala-Tu omáčku dělám tak od oka.Dám vařit asi čtvrt litru vody s masoxem,nasypu tam tak čtvrt sáčku toho granulátu a chvíli vařím.Přidám pak česnek,rajský protlak,trochu kečupu a když mám tak na kostičky nakrájenou syrovou papriku a trochu ještě povařím než paprika změkne.Zahustím jen trošičkou mouky rozmíchané ve vodě.Je to fakt mňamka na jakékoliv těstoviny,ještě když to posypete sýrem 😝 A je toho hodně za pár korun,strašně to nabyde.
Ty sojové kostky přidávám k masu jen chvíli namočené v teplé vodě z kohoutku.Nesolím to,protože to chytne chuť a vůni z té šťávy z toho masa.Na maso dávám grilovací koření,sůl,kmín,cibuli a česnek.
Skuli, ďakujem. To s tym pečeným masom nabližšie vyskúšam. Omáčku na špagety som doteraz robila ako bolonézsku, čiže cibuľa, cesnak, koreňová zelenina, pretlak... a moc nám so sójovou drťou nechutila, takže skúsim tú tvoju s paprikami 😉
takze....
BREVNOVSKE REZNE
platky samozrejme tradicnym sposobom uvarime a vychladnute rozrezeme na polovicky.potrieme horcicou,a struhanym chrenom,nas5 spojime,obalime v trojobale,osmazime v oleji dozlatova a podavame so zemiakmi a zeleninovym salatom....
PLATKY NA ZELENINE A KARI
vychladnute platky opeceme na masle do zlatova z oboch stran,vybereme a do vypeku dame zeleninu (mrazena kukurica,brokolica a pod. podla chuti kto jak lubi ) podlejeme 1 dcl bieleho vina a dusime do odparenia.Pridame 1 lyzicku kari korenia,zalejeme 1,5 dcl smotany a kratko povarime.Podavame s ryzou alebo cestovinami.....
PLNENE PLATKY do vychladnutych platkov narezeme tzv kapsu,ktoru naplnime pripravenou zmesou ( rozotreny syr niva,nakrajany najemno por,sunku ),obalime v trojobale alebo v cesticku a opecieme.Podavame so zemiakovou kasou....
DIABOLSKE PLATY
na masle podusime najemno pokrajany por,zampiony,cesnak,feferonku,sunku alebo salam. Pripravene platy dochutime cesnakovou solou ,opeceme po oboch stranach na oleji.Poukladame do pekaca,navrsime s pripravenou zmesou,prekryjeme s platkami syra a zapeceme.....
ups ty si chcela konkretne len kocky?
taaakze
SOJOVY GULAS
100g sojovych kociek,5 dcl vody, 1 kocka masoxu alebo 2 lyzicky vegety,2 lyzice oleja,1 cibula,2 struciky cesnaku,1 dcl kecupu,1 lyzicka sojovej omacky,1 lyzica hladkej muky,mlete cierne korenie,mleta sladka paprika, majoran,sol a este voda
sojove kocky zalejeme 5 dcl vody,pridame masox a 20 min varime. Nadrobno nakrajanu cibulu spenime na oleji,pridame povarene sojove kocky aj s trochov vyvaru a dusime asi 15 minut,potom pridame kecup,sojovu omacku,sol,a dalej dusime.Pred koncom dusenia gulas zahustime mukou,opaprikujeme,pridame prelisovany cesnak,majoranku a este vsetko kratko povarime.Podavame s knedlou alebo cestovinou .
aaaaaa este
SOJOVE KOCKY NA ZELENINE 150 g sojovych kociek,150g zmrazenej zmiesanej zeleniny ,3lyzice oleja,1 strucik cesnaku,1 lyzicka vegety,1 lyzica solamylu,1,5 dcl zeleninoveho vyvaru,1 lyzica sojovej omacky,1 lyzica worcesterovej omacky,mlete cierne korenie,sol,voda.
sojove kocky tradicne uvarime,scedime,pridame,sojovu a worcesterovu omacku,prelisovany cesnak,okorenime a pridame solamyl,vsetko dobre premiesame a nechame pol hod odstat. Na velkej panvici rozohrejeme olej ,pridame pripravene kocky a prudko ich oprazime.Potom pridame zmrazenu zeleninu,premiesame,zalejeme zeleninovym vyvarom a prikryte dusime asi 15 minut.Pocas dusenia podla potreby podlievame vodou,ak treba dosolime.....
alebo sojove kocky uvarene na zeleninke s kecupom, rozvalkam a nakrajam listkove cesto na take vacsie stvorce, potom ho naplnim tou zmesou, prelozim, zatlacim okraje a zapecie sa to.. mnam 😀
Tak ja robim tak ze povarim v zeleninovom bujone, potom vyberiem masko necham odkvapkat, urobim do toho vyvaru zaprazku, pridam cervenu papriku a mam hotove, jem s cestovinami a kyslou smoatanou...
ja ich pouzivam ako normalne maso-gulas,rizoto,plnena paprika a pod.
Ja to milujem kedže mäso nejem, robím z toho všetkomožné fašírky, soté, vysmážam a všelijako.🙂
Tak sojové kostky taky můžu. Ale nejvíc mi chutnají, když mi je udělá někdo jiný.😉 Manžel děla úžasnou omáčku na špagety. Začátek stejný, pak na cibuli orestuje kosky a kuřecí maso/párek, přidá všemožné koření. Asi všechno, co najde doma, ale nesmí chybět majoránka, a zaleje to sladkou smetanou, případně ještě přidá tavený sýr a v tom to všechno podusí, zahustí moukou. Fakt úžasné. A na talíři to proloží špalíčky tvrdého sýra. 😀
Ahojte,
nám sa osvedčila takáto základná príprava:
Jednoduché sójové kocky (2 - 3 porcie)
• 1 balenie sójových kociek (80 - 100 g)
• 2 lyžice oleja
• 2 lyžice kukuričného škrobu
• sladká červená paprika
• kurkuma
Sójové kocky povaríme 10 - 15 minút vo vode, do ktorej sme pridali:
• rôzne koreniny (majoránka, rasca, paprika, bazalka . . .)
• 1 malú nakrájanú cibuľu
• 2 veľké pretlačené strúčiky cesnaku
• soľ alebo Solčanka
(Pre lepšie ochutenie môžeme nechať v chladničke aj 12 hodín.)
Po uvarení ich vyberieme z vody.
Olej zohrejeme v panvici, pridáme sójové kocky, posypeme škrobom, zamiešame a opečieme do chrumkava. Pred dokončením posypeme kurkumou, červenou paprikou a podľa potreby dochutíme soľou alebo Solčankou.
Takto pripravené ich už potom môžeme použiť na "milión" spôsobov: podávať s chlebom, horčicou a zeleninou; s lečom; dusenou kapustou; rajčinovou omáčkou; kelovým prívarkom; použiť namiesto mäsa v segedínskom guláši alebo v iných jedlách; pridať do zeleninového rizota a pod.
ja vysypem cely sacok do hrnca povarim zo zeleninovym bujonom teraz je ten novy s olivovym olejom bez glutamanu a potom necham vychladnut rukou vyzmykam prebytocnu vodu este trosku pokrajam a zalejem smotanou na varenie mozeme ochutit podla chuti rozhabarkujeme v smotane 1 pl solamylu necham prejt varom mozete pridat aj sampiony-v konzerve a podavam z cestovinou.ak je omacka husta mozeme doliat vyvar z kociek.dobru chut 😉
Jona, to znie lákavo. 🙂
http://www.couvarit.sk/sojove-jedla.phtml?id3=4...