Čo varíte dnes na obed?
Ahojte ženy,
prosím poraďte mi nejaké recepty dnes na obed, čo by som mohla uvariť. Dochádzajú mi nápady.
Ďakujem. ❤
@summer23456 medzi bezlepkovými, Jedna Billa to mala medzi bezlepkovými výrobkami a druhá medzi BZP a DIA výrobkami , kúsok odtiaľ aj džemy boli. Neviem aké usporiadanie má tá, kde chodíš ale predavačka možno poradí. Úplne hore na polici
@kvetinka75 ďakujem💗
@vanessad15 môžem poprosiť recept na omáčku? ďakujem
@kvetinka75 1 konzerva (400 g) lúpaných, sekaných paradajok
100 - 200 ml vody
50g čiernych olív
1 baklažán
2 x 180 g marinované bio tofu
2 strúčiky cesnaku
1 ČL olivového oleja
1/2 ČL soli
1 ČL provensálskeho korenia (alebo oregano)
štipka čili (nemusí)
štipka čerstvo namletého čierneho korenia
strúhaný parmezán (voliteľné, pre nie vegánsku verziu)
Postup:
Cestoviny uvaríme vo vriacej, mierne osolenej vode do mäkka.
V menšom hrnci ohrejeme lúpané paradajky, ktoré rozmiešame so 100 - 200 ml vody.
Do paradajkovej omáčky pridáme umytý a nadrobno nakrájaný baklažán, všetky koreniny, soľ, nasekané čierne olivy, prelisované strúčiky cesnaku a dobre zamiešame.
Omáčku varíme pod pokrievkou na miernom plameni 10 - 15 minút, kým baklažán nezmäkne.
Medzitým si na panvici rozohrejeme lyžičku olivového oleja.
Tofu osušíme v papierových obrúskoch, nakrájame ho na malé kocky a opečieme na panvici do zlatista (približne 5 minút).
Napokon tofu vmiešame do baklažánovej omáčky a omáčku servírujeme spolu s precedenými cestovinami.
Ja by som najradšej išla k niekomu na obed 🙂
Fuu...3/4 napadov je s masom...aj bez maska by ste mohli viac napadov...Neviem ako vy, ale ja mam vacsi problem vymysliet bezmasity, s masom to sa vzdy daco da zinprovizovat😜
Niezeby sme boli vegetariani, masko lubime, aj ked decka troska pomenej, ale snazim sa ho co najmenej, raz tyzdenne staci, max 2x ..
@tosomja presneeeee!! Ako u nas 😁
No bud slovenske sedliacke klasiky - bryndzove halusky, langose, granatir, rizoto (ryzove, tarhonove, bulgurove) bez masa a podobne...alebo obmenene ako zihlavove halusky so syrovou omackou (to velmi lubia vsetci), pecena zelenina na plechu, cestoviny samozrejme na mnoho sposobov - tie by u nas deti aj kazdy den jedli..
Alebo potom pre zmenu skusam zdravsie verzie - cicer so zeleninou a ryzou, čínu s ryz.rezancami (to ale deti nechcu, len dospeli), pohankove rizoto si papam len ja 🤣.. a tak...cil ma nenapada viac...
Ale teda inspiracie mi chybaju..s masom sa lahko vari, bez neho je to komplikovanejsie
Teraz mam v plane poobzerat sa trocha po stredomorskej kuchyni ci tam najdem nieco u nas pouzitelne

@an1abella Dnes varím cestoviny s baklažánovou omáčkou a tofu, a včera sme mali na obed grécky kuskusový šalát😍