Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Dobrý nedeľný obed

katka2505
3. jún 2015

Ahojte baby, viete mi poradiť nejaký dobrý nedeľný obed, ktorým by som "očarila" návštevu? Mala som narodeniny a aj naša malá má v piatok meniny a pozvali sme na obed rodičov a svokrovcov, tak by som chcela pred svokrou "zažiariť" 😒

sardinka333
3. jún 2015

Vieš, tieto akcie zvyknu niekedy dopadnuť ako ,,kometa,,....čím viac chceš ohuriť tým viac sa to začne kaziť...
Ale možno si šikovná kuchárka , zase nechcem ťa uraziť. Ja by som zvolila to čo maju radi, možno to čo často nevaria....moj svokor vychváli do neba aj ,,obrátené rezne,, pritom to nie je žiadne umenie len svokra to proste nevarí. Ja chodím rada na mimibazar. slovenský aj český tam je kopa inšpirujucich receptov.

terezka1947
3. jún 2015

...asi by som sla na istotu-pre istotu 😀 😀 😀

ale skus trebars zaexperimentovat a prekvapit kolacom-nieco suprove ku kave

katka2505
autor
3. jún 2015

@sardinka333
skúsim pozrieť, ďakujem...🙂

viera27
3. jún 2015

hm, s takouto navstevou to bude boj nielen s casom :D. Skus to hrat na rozmanitost, ale pritom rychlost. Jednoduche veci, vacsi vyber, aspon nieco musis trafit. Priklad:
Polievka:
zeleninka a hlavne mlady hrasok. Uvarit, ochutit, rozmixovat na husty krem. Na tanieri podavat posypane bylinkami a s opecenymi chlebikmi. Ak si den vopred roztopis maslo a vmiesas donho pazitku a sol, mozes tie chlebiky trochu aj maaaznut, nech vonaju

Hlavny chod:
Bravcovu panenku len nasol a posyp ciernym korenim. Obal susenou sunkou napriklad z LIDL a sup s nou do pekaca na vela masla. Pec prikryte do makka, ku koncu nechaj zapiect. Easy

Prilohy:
- zemiaky v supke (usetris si supanie :D) nakrajat na stvrtiny, zasypat solou, korenim, kludne pridaj zeleninu ak si vsetko neminula, vela masla a supnut do rury k panenke. Mozes tam nakrajat na stvrte masite papriky. Tie su pecene genialne a farebne.

- polovicku hlavkoveho salatu, nejake rozpolene cherry rajciatka, uhorku, grecky syr, olivovy olej zmiesat na zjednoduseny grecky salat. Ako volitelny dressing mozes v miske zmiesat majonezu a horcicu (cca 4 k 1), pridat cierne korenie, stavu z polovice citrona, trosku cukru. No jednoducho podla chuti

- k druhej polovici hlavkoveho salatu pridaj na polovice nakrajane bobule hrozna, ak mas kusky pomarancov ci jablk, ani rukola nezaskodi, ci par nesolenych orieskov, olivovy olej. DResing klasicky zlaty, horcica s medom, nejaku takuto variaciu http://varecha.pravda.sk/recepty/moj-najobluben...

Dezert:
napriklad tento uplne easy 15 minutovy kolacik ku kave od NIgelly
http://nanicmama.sme.sk/kolace/cokoladovy-pudin...

Pitie:
Do velkeho dzbanu vytlacit citron, trebars aj pomaranc, trochu bazoveho sirupu, proste co mas. Nahadzat ovocie, kusky citrona, krasne su jahody, nejaku matu a zaliat vodou. Vyzera krasne a potom uz len dolievas vodu.

No, napriklad takto. Vsetko su to veci, ktore su ultra rychle, hnusne jednoduche, ale vyzeraju krasne.

ichbinich
3. jún 2015

Suhlasim s predchadzajucimi: radsej nieco vyskusane a overene, ze to budu jest. A najma, nech sa to robi same 😉 😀
Nejaky kus masa supnut do rury, na druhy plech k tomu americke zemniaky - wedges.
Ohuria samozrejme vzdy nieco ako zaviny, ale neviem, ci budes mat cas (a chut) a s tym piplat. Odkedy mam deti, vyberam jedlo podla toho, kde treba co najmenej roboty 😝
Alebo rada varim risotto, ale talianske, nie slovenske 😝 Ak maju radi, da sa super obmienat: zelene risotto: pridas hrasok, kusky zelenej spragle, kusocky cukety, spenatove listky,...
Cervene risotto s roznymi druhmi paradajok...
Ak ma tvoj muz a aj pozvani radi steaky, tak co najkvalitnejsie maso na steak, k tomu amerivcke zemiaky, nejaku kyslu smotanu s pazitkou, na ten hotovy steak trosku cerstvo pomleteho korenia a ste vybaveni 😉 Ale to niekto musi stat v kuchyni a tie steaky dozorovat, to musi byt "a la minute".
Moznosti je tisic, zalezi od tvojej kucharskej zrucnosti, toho, co jedia radi hostia a aj samozrejme od casu, ktory mozes investovat.
V kazdom pripade nech to dobre dopadne!

paskolinka
3. jún 2015

@katka2505 hlavne uvar nieco, co uz si predtym robila, inak to nemusi dopadnut dobre 😉 experimenty naozaj radsej nechaj na kolac, ten mozes upiect v sobotu a ked sa nahodou nepodari, tak mas stale cas na napravu resp. zbehnes do cukrarne alebo po zmrzlinu do obchodu 😉

viera27
3. jún 2015

@ichbinich jeej, ty varis presne podla mojho gusta! AJ ked ja rizoto nezvladam, neviem preco, nikdy mi ryza nesla. Tak to mas u mna obdiv. Toboz ked to robis pekne po taliaaansky.
Inak na steaky dobre maso zohnat je problem. To odlezanie nasi akosi nevedu. Jedine tak dostupne kde som to videla bol zase ten LIDL. Tam obcas byva masko na steaky rozne druhy a tusim 19 dni odzrete. Aj teraz som tam irsky steak videla.
Inak ked si spominala mlady spenat (mnam) a zaviny. Robievam ako prilohu zavin, kde nakladiem listy cerstveho mladeho spenatu a na kusky nasekany grecky syr. Potom uz len klasicky zrolujem, pomazem a upeciem. Skvela zmena na prilohu. Cesto samozrejme kupujem uz hotove a vyvalkane, ja som fest leniva gazdina :D.

klincek
3. jún 2015

@viera27 dobre maso na steaky mavaju vraj v metre-tvrdi svagor, je kuchar🙂, tak pripadne vyskusaj.

ichbinich
3. jún 2015

@viera27
My kupujeme maso na steak casto v Metre. Je to sice postavene na halvu, ze kupujeme maso z druheho konca sveta, ale dozrieva pocas cesty lodou do Europy, takze netreba potom chladenie a skladovanie tu 😉 Taky kompromis... Kedze kolega, ktoreho rodina chova kravy a mali sme od nich fajnove masko, uz u nas nerobi ☹
V Lidli som este nekupovala, ale videla som v reklame, ze maju. To z metra alebo aj od kolegu boli 4-5kg kusy, to sme naporcovali a dali do mraznicky, teraz uz iba vytahujeme...
(Este dobre, ze som sa dost najedla na obed, ked sa tu bavime o samych dobrotach 😝 😀)

Risotta som sa bala dlho aj ja, ale potom som sa odhodlala a robim ho rada, aj ho vsetci mame radi. Najdolezitejsie je pri nom stat, podlievat a poctivo miesat tych cca. 20 minut... A samozrejme ryza na risotto, s inou by som to ani neskusala...

viera27
3. jún 2015

tak METRO, tam som uz daaavno nebola. ALe ako vidim, musim skocit. Dakujem za radu baby, nech ziju steaky!

ichbinich
3. jún 2015

@viera27
Hej, skus to Metro. Agrentinske steaky, ci uz file alebo zo stehna, ale teda vzdy kusisko masa 😀

h2
3. jún 2015

Za steaky sa aj ja prihováram, nie je to tak dávno, čo som tiež mala veľkú oslavu, pre rodinu boli steaky s volským okom a opekanými zemiakmi, 2 omáčky: nivová a pikantná so zeleným korením, šalát som nerobila, každý mal na tanieri zeleninovú oblohu (rajčina, uhorka, paprika a steril. kukurica, tá sa k steakom super hodí). Keďže to bol obed, mali sme aj hovädzí vývar, ten som robila deň vopred, rovnako aj tortu.Bolo nás veľa, ale zvládla som to v pohode, aj keď steaky som robila naraz na dvoch panviciach. Druhú oslavu som mala pre kamošky, tým som robila kačacie prsia s brusnicovo-vínovou omáčkou, čistý experiment, vymýšľala som za pochodu, ale dopadlo to tiež dobre. Torty boli pre rodinku ovocná a pre kamošky čokoládovo-nugátová. 😉

visna264
7. jún 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej proflov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

Urcite sa nemusis premahat a silou mocou varit nieco komplikovane a narocne len aby si urobila dobry dojem. Aj keby si urobila kvalitne cestoviny s nejakou zaujimavou omackou a k tomu urobila kuracie stehna bolo by to fajn. Skus na cestoviny paradajkovu omacku. Ja pouzivam pasirovane paradajky od podravky, klasicke paradajky, susene paradajky, olivy, jarnu cibulku, talianske korenie a na vrch syr a k tomu chrumkave stehienka. Je to mnamka, uvidis, ze sa budu oblizovat az za usami. 😉

Tu začni písať odpoveď...

Odošli