Dukátové buchty

niniacik10
11. mar 2016

Prosim vas neviete mi poradit niekto? Robila som dukatove buchty a ked sa upiekli boli uplne tvrde..viete mi povedat kde som urobila chybu? Cesto bolo z polohrubej muky mlieka kvasnice cukor sol a vajce..bolo dobre vymiesene napuchlo mi do z misky potom som ho dala na dosku utobila sulky a nechala dokysnut asi 20 minut..potom som nakrajala a dala piect na 180 stupnov na spodny aj vrchny ohrev v el trube..ked som to vybrala boli ako kamienky ☹ tvrde a neviem preco..prosim poradte dakujem pekne.

bonaqa2013
11. mar 2016

@niniacik10 do cesta si mala dať tuk. pred koncom pečenie ich bolo treba potrieť tak isto tukom - maslom. Vrch by bol mäkší. teplota rúry mala byť okolo 180 stup. a dĺžka pečenie 20-30 min. - záleži aj od rúry....

niniacik10
autor
11. mar 2016

@bonaqa2013 ja som ich cele potrela olejom a mam elektricku ruru skoro novu..ja vobec neviem preco mi take zostali..

bonaqa2013
11. mar 2016

aj do cesta treba dať tuk - potom sú vláčne. Tento druh cesta sa robí na šišky - ktoré sa vyprážajú.... - bez tuku

mily7
11. mar 2016

@niniacik10 lebo rúra!nie som expert ale mám to isté a pamätám moju maminu ktorá tvrdí že každá rúra pecie inak! Ja mám elekricku a ke to úplne iné ako u maminy, tak si myslím že to bude rurou! Tiež som dala olej do cesta a aj potrela buchty! Ja som robila opekance a tie sa macaju vo vriacej vode premyju sa a tak pridám kapustu!takže mne zamkli! Ale aj s buchtami je úplne iné pečenie a nie som spokojná! Uvidíme či niekto niečo poradi,pretože ja som sa aj pýtala profi kucharok v reštaurácii a nič zle sme neurobili! Asi to bude len rurou, piecť na menej a dlhšie!

niniacik10
autor
11. mar 2016

@bonaqa2013 dakujem za radu,
@mily7 bez tych vykricnikov by som to tiez pochopila..dakujem za radu

mily7
11. mar 2016

@niniacik10 prepáč píšem z mobilu zle sa mi to prestavuje, nebolo to zlé myslene

niniacik10
autor
11. mar 2016

@mily7 jasne v poriadku ..😊 dakujem za radu ..

mirka822
14. mar 2016

Já dávám v elektrické troubě na horkovzduch, když peču na dolní i horní ohřev, tak se mi většinou udělají zvenku a uvnitř jsou syrové. Na horkovzduch stačí 20 minut a jsou měkoučké. Ale je možné, že jsi někde měla problém s těstem. Já mam třeba víc řídké těsto, takže buchty tvaruju po jedné a dávám po pekáče 🙂

mamka_danka
14. mar 2016
Používateľ mamka_danka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamka_danka.

ja pre istotu vzdy dukatove buchticky kupim :D no mala by som sa uz aj ja donutit niekedy ich spravit domace.. aky je najlepsi recept?