Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Elektrický tlakový hrniec

12. feb 2021

Dobry den.
Prosim vas, neviete poradit recepty alebo postup ako varit v elektrickom tlakovom hrnci Delimano? Dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evkano1402
12. feb 2021

Dam do zasuvky, stlacim vacsinou smazenie a smazim masko, cibulku, slaninku, cokolvek, rovnako ako v klasickom hrnci, podlejem vodou, uzatvorim, vypnem smazenie a zapnem minuty, kolko chcem aby mi pod tlakom dusilo, varilo. Ak mam cas necham hrniec tak, pokym sam neodtlakuje ak nie vypustim paru a moze sa jest. Alebo ked robim nieco, co nepotrebuje smazenie napr, vyvar, vsetko, co chcem aby sa varilo napr. kosti zeleninu dam do hrnca zalejem vodou pridam koreniny zapnem minuty a necham varit.

autor
12. feb 2021

Ja som nepouzivala doteraz ani klasicky tlakovy tak neviem napr. hovadzie maso, polievky a pod. Kolko vody,?ako dlho?dat vsetko naraz?

evkano1402
12. feb 2021

Nemas tam, vo vnutri hrnca take dve rysky min. a max.?

autor
12. feb 2021

@evkano1402 ono tam je aj program presne na polievku, maso...
Len neviem presny postup na jednotlive jedla.

evkano1402
12. feb 2021

Aha, tak ja nemam taky s presnymi programamy. Navod mas? Nuz len podla navodu.
Ale v principe to musi ist tak, ze das do hrnca napr. na polievku kosti/maso a zapnes program polievka, co ja viem na 20 minut, podla toho ci mas hovadzie, kuracie staci kratsie. Nechas ho tych 20 minut tlakovat, potom vyfucis paru, alebo pockas, ja cakam tak 20-30 minut a sam ide pekne otvorit bez vypustania pary. Potom pridam zeleninu, korenie a este dam 10 minut a uz je polievka hotova. Korenie kludne spolu s maskom.

Ked robim masko, gulas, alebo len na stave, omacke a tak, tak poprazim priamo v tom hrnci cibulku na masti, potom masko, podlejem malickom vody, to tam mam taku rysku vnutri hrnca, ktora mi ukazuje kolko, v podstate to byva len tolko aby masko bolo tesne pod vodou a necham tlakovat asi 20 - 40 minut podla druhu masa. A potom otvorim a pridam napr. kyslu kapustu a smotanu (segedin), hrasok a paradajk. pretlak (madarsky gulas), korenovu zeleninu a smotanu (svieckova) to este dodatocne mixujem ponornym priamo v hrnci.

autor
12. feb 2021

@evkano1402 dakujem😉
Navod tam je, ale nie popis ako konkretne pouzit pri jednotlivych receptoch. A ked napr. neodhadnem cas mäsa tak to mozem dat dorobit este?

evkano1402
13. feb 2021

Jasne. Ak das masko robit 20 minut, ochutnas a zistis, ze este by to chcelo, opat zavries hrniec a das dalsich 10 minut alebo podla potreby, zvyknem to odhadnut.
Dnes som robila rizoto. Najprv na oprazenu cibulku, bravcove kocky na 10 minut, vody celkom malicko, len nech je masko pod vodou. Nechala som hrniec nech sa sam vytlakuje. A potom som pridala zeleninku na kocky a ryzu a dvojnasobok vody ako ryze a nechala dalsich 10 minut. Hotovo. Drzim palce

autor
13. feb 2021

@evkano1402 dakujem za rady😊