Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Fermentovanie zeleniny - rady a skúsenosti

tenerifka
25. nov 2018

Chcem zacat s fermentovanim zeleniny, ale som v tomto uplny novacik, mam len nejake tipy z internetu.
Moja prvotina je kapusta/salatova uhorka/cibula, nakrajala som to na tenke rezance a idem to zaliat vodou s morskou solou a kminom. Premiesam, necham to stlacene na dne, zatazene a tu vodu tak 2-3 cm nad tym,ale neviem ako dalej...t.j. ci to treba hermeticky uzavriet, alebo len prikryt utierkou(na nete pisu aj tak aj onak), poradite?

ink
28. nov 2018

uzavri normálne vrchnákom, ale sprav tam jednu dierku, aby si vytvorila prístup pre kyslík, ale hlavne, časom, ako bude zelenina fermentovať a peniť, tak ti vytečie prebytočná šťava. Je dobré mať preto nádobu v ktorej fermentuješ položenú ešte v miske, alebo na tanieriku. Držím palce 🙂