Používame cookies. Viac informácií tu. OK
natasole
22. nov 2011

Ahoj @moonlightka, miešam hladkú s celozrnnou ražnou, špaldovou alebo pšeničnou - väčšinou dávam jednu štvrtinu celozrnnej - na chlebík a pizzu i viac. Pizza: cca 350g hladkej múky (z toho celozrnné cca 50-70g ražná a 50-80g špaldová alebo pšeničná), 1,5 až 1,7 dcl vlažnej vody (záleží od múky, celozrnné zvyknú viac "piť"), 1 PL olivový olej, 1 ČL soľ, 1,5 ČL sušené droždie = miesiť v miske alebo na doske, najlepšie rukou. Mne sa lepšie robí s hustejším cestom, po vykysnutí (cca 1 až 1,5h) ho vyvaľkám a preložím na plech. Keď sa dá o trochu viac vody, dá sa miesiť aj vareškou. Potom je ho ale lepšie vyklopiť na naolejovaný plech a roztiahnuť rukami. Toto množstvo je na tenkú pizzu na veľkom plechu. Poznámka: Ovsená múka saje dosť vody, nie je dobré dávať jej do jedného receptu veľa.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli