Hladký pudingový krém

pena33
16. dec 2014

Ahojte dievcata, skusene cukrarky,

poradte mi. Rada peciem a myslim si, ze aj celkom chutne, ale za ten svet sa mi nedari vymiesat krasny lahodny hladucky maslovy krem, do ktorého ide puding. Nechapem to. Napriek tomu ze dbam na to, aby vsetky suroviny mali rovnaku teplotu, puding do masla davam po lyziciach a poriadne preslaham, nikdy to nie je ono. Proste, vzdy mam pocit, akoby sa mi to trosku seklo, alebo ciastocky pudingu sa uplne nerozplynu. A pritom slaham ako besna az sa bojim, ze mi mixer odide. Viete mi poradit, kde asi robim chybu? Ake grify mate vy? D.

cerez
16. dec 2014

A najprv si riadne ušľaháš maslo? A rovnako ešte skôr ako sa tieto ingrediencie spoja, riadne premixuješ vychladený puding?????

mimikas
16. dec 2014

musis aj Puding preslahat aby bol trosku speneny a potom davat do masla, bacha ak slahas pridlho moze sa to seknut

wladka
16. dec 2014

u mna sa osvedcilo naopak.. do horuceho pudingu dat maslo 😀 , premiesat lopatkou a mate famozny krem, lepsi jak v opacnom poradi..

cerez
16. dec 2014

@wladka Dávaš klasické maslo alebo heru?

lilli19
16. dec 2014

do horuceho pudingu dam maslo a je idealny 🙂

marus28
16. dec 2014

Mne sa tiež niekedy stane že sa trocha sekne ale dám si roztopit trocha margarínu a hned ho primiešavam do seknuteho krému a hned je hladky

pena33
autor
16. dec 2014

@cerez no maslo bolo vyslahane perfektne, puding som iba trochu premixovala. Bol dost husty, 2 pudingy na 0.5 l mlieka. Skusim nabudúce doslednejsie, diky.

pena33
autor
16. dec 2014

@mimikas mozno v tom pudingu to bolo, ze nebol dost preslahany, i ked si neviem uplne predstavit ako sa da taky husty puding vyslahat do peny. Ale skusim nabudúce. dakujem.

pena33
autor
16. dec 2014

@wladka predpokladam, ze maslo nevyslahane. no to znie jednoducho, musim vyskusat. je krem nadychany?

pena33
autor
16. dec 2014

@cerez klasicke maslo najprv vyslaham s cukrom do peny a potom postupne pridavam po lyziciach puding.

elpis
16. dec 2014

nas v skole ucili najskor vyslahat puding, aj ked sa lepi a dviha k mixeru, treba ho uplne rozslahat. potom postupne prslahavat na kocky nakrajane maslo. a slahat. robim to takto uz peknych par rokov a krem mam vzdy super, hladky a vlacny

zabina27
16. dec 2014

ja davam tiez do tepleho pudingu maslo a potom to len spolu preslaham

mimikas
17. dec 2014

@pena33 no nie uplne do peny ale ked ho preslahas bude uplne hladucky a bude ho trosku viac, ale zase bacha aj na to maslo, neprehanaj to zo slahanim inak sa ti sekne

wladka
17. dec 2014

@cerez
@pena33 no davam palmarin, alebo maslo, podla toho co je v chladnicke... a nevyslahane maslo, ale kusky masla, a to sa roztopi v horucom pudingu.. ci to je az take veeelmo nadychane neviem, ale je to vynikajuce, jemne, kremove a zda sa mi ze aj nadychane, i ked mozno nie ako v opacnej verzii.. nevim, neviem si vybavit v hlave, ci to je rovnake.. dlho som tak nerobila..

cerez
17. dec 2014

@pena33 Ja robím tak, že si riadne vyšľahám heru a potom zvlášť puding, tak ako ho robíš ty. Keď ich už spájam dokopy, už šľahám na malých otáčkach tak, že po PL dávam vyšľahaný puding do masla, aby sa to nezrazilo.

denisafono
17. dec 2014

@pena33 ja robim tak ze uvarim husty puding s cukrom, vyberiem maslo z chladnicky ked idem varit puding. Ked puding vychladne trosku viac ako izbova teplota, proste ked je letny nie uplne studeny ani teply tak dam do misky a dam makke maslo-uz je izbovej teploty a vyslaham uplne krasny hladky krem. Kym som robila tak ze puding, a maslo s pras.cukrom som slahala do bezvedomia nebolo to ono. Az ked mi segra-ta je vyucena cukrarka povedala ze naco sa s tym takto prplem ze to mam urobit tak ako som pisala na zaciatku. A veru ze funguje to. A pouzivam klasicke maslo.

pena33
autor
18. dec 2014

Dievcata, dakujem. Myslim ze moj problem moze byt v tom, ze som nikdy nejako zvlast neslahala puding. Tak nabuduce skusim a verim ze tentokrat budem uspesna. Ale paci sa mi aj verzia maslo do horuceho pudingu, urcite tiez skusim. Diky este raz.

wladka
22. dec 2014

@pena33
@pena33
@cerez posielam foto , ako to vyzera v opacnej verzii.. 😉... Piekla som cez vikend...

wladka
22. dec 2014
simca06022011
22. dec 2014

u nas davam este do tepleho pudingu maslo.. alebo ak nestihnem, tak supnem maslo na chvilu do mikrovlnky nech je makksie a nikdy nemam problem s hrudkami... 🙂)) Puding ja tiez nejak exttra neslaham.. trochu pred tym ako dam maslo a to tiez vobec neslaham :P Tak neviem... treba si asi najst svoj sposob 🙂))

pena33
autor
29. dec 2014

@wladka dakujem vyzera krasne a lahodne .-)