• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Jahňacie mäsko. Máte dobrý recept?

15. augusta 2013 
mate niekto dobre skusenosti?
13. jún 2008 o 09:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jahnacie rebierka-umyte osolene rebra sa nasolia,okorenie korenia korenim podla chuti,prida sa nakrajany cesnak ,cibula a pecu sa do makka,ked su makke potru sa medom a podavaju so zemiakmi,alebo zeleninovym salatom.
Ma to trosku zvlastnu chut,ale jahnacina sa este da , horsie je to s baranim masom to ma divnu vonu aj chut. :astonished:
13. jún 2008 o 09:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
nedalo mi to a hladala som dalsie:www.receptar.sk je ich tam spustu
13. jún 2008 o 09:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fifla - ja varím malému jahňacinu...čo ťa zaujíma?
....je na nej málo maska, varím aj s kostičkami, lebo by z jahniatka nezostalo nič,ja mu to len vo vode varím s nejakou zeleninou...a chutí mu.
13. jún 2008 o 19:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
mna skor zaujimali recepty pre dospelakov, dostala som ako darcek jahnacinku a trosku vyzvedam skusenosti...mam nejake recepty z netu, ale osobna skusenost je osobna skusenost :grinning:

emjee skor som mala na mysli dospelacke skusenosti s maskom a recepty :wink:
15. jún 2008 o 09:04  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jahnacie stehno sa nareze na viacerych miestach a vlozi sa tam slaninka,predtym sa osoli a okoreni podla chuti.da sa piect a asi po hodine sa prida nakrajana mrkva,nakrajane zemiaky,hrasok a vsetko sa spolu dopeka.ked je upecene podava sa to so zel.salatom.
tento recept som robila a je fajnovy :grinning: ,skoda ze ta jahnacina ma tak nenormalnu cenu :angry:
23. júl 2008 o 10:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a odkedy dávate detom jahňacinu?
23. júl 2008 o 10:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som tak od roka,ale to som kusok maska udusila so zeleninkou :grinning: ,marek ma teraz 2pres tak z toho stehna ochutnal no vacsiu radost mal z tej zeleninky. :grinning:
23. júl 2008 o 10:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja davam malej jahnacinku od zaciatku 7. mesiaca - ako prve masko. Zdalo sa mi to lepsie ako kuracie zo supermarketu, kedze jahna mame domace. Citala som, ze je to najmenej alergenne masko.
8. aug 2008 o 20:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lind. to naozaj? mate dma jahnacinku :dizzy_face: to masko zboznujem,posli nam aspon vonu pecenej jahnacinky :grinning:
mnam,mnam :stuck_out_tongue_closed_eyes:
8. aug 2008 o 20:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a tiez som malej davala od 7m jahn. ale len v hippkach :slight_smile:
8. aug 2008 o 20:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja dávam malému jahňacinu od začiatku...ako mohol masko - kázala mi to alergologička, že je to dobré na atopický ekzém...tak mu varím striedavo kuracinu a jahňacinu. mimochodom - ekzém nám zmizol - ale neviem, či za to môže tá jahňacina, to neviem posúdiť...
9. aug 2008 o 13:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a čo z jahňaciny varíte? Ja som doteraz varila len kuracinu (prsia, stehienka), ešte som sa neodhodlala na iné mäsko. Ale chcem malému spestriť jedálniček, tak baby raďte :slight_smile:
21. aug 2008 o 09:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
z jahňacieho mäsa najčastejšie pripravujem rezne, je to podobný spôsob prípravy ako u bravčového mäsa, link na recept http://dobruchut.azet.sk/recept/6821/zapekane-jahnacie-rezne/
15. aug 2013 o 06:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@fifla my mame jahn. aspon raz do tyzdna, lebo mm ho miluje. Jahnacie sa najtypickejsie dava do rury s rozmarinom. Napr kotlety, A potries oliv. olejom s cesnakom. Rebierka upecies len posolene, pokorenene, potrete olejom. Ku tomu urobis dip - husty biely jogurt s cerstvym potlacenym cesnakom, sol, korenie, trochu citronovej kory a vytlacit trochu stavy, cele zmixovat. Do toho si namacas rebierka uz ked su na tanieri. Ak mas stehno, nakroji sa po kost a potom superostrym nozom kost oddelis od masa a das prec. Otvoris masko naplocho a das marinovat do kari marinady. A potom das piect aj s tou marinadou.
Alebo namarinujes kocky jahnacieho cez noc v BBQ omacke a ugrilujes na uhlikoch. Alebo spravis klasicky jahnaci gulas. Alebo cele stehno najprv opecies narychlo zo vsetkych stran aby sa stava uzamkla dnu, maso vyberies. Do vypeku das orestovat hojne nadrobno nasekanej cibulky az kym nebude sklovita. Podlejes cervenym vinom aspon na hrubku palca. Pridas nakrajanu mrkvu, petrzel, zemiaky, hriby, stonkovy zeler. Osolis, okorenis, cely bobkovy list, malu vetvicku cerstveho rozmarinu. Zakryjes hlinikovou foliou a das do rury tak na 180 stupnov na par hodin. Obcas skontroluj a zase podlej.
15. aug 2013 o 06:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Tvoj príspevok