Je bezpečné konzumovať zeleninu s farebnou zmenou?
18. nov 2025
Dobrý deň, prvý krát som skúšala fermentovat zeleninu v zavaraninovom pohári, spravila som jednu chybu, vrchný karfiol mierne trčal z nálevu, a ten vrch tak zozelenel. Mám to cele vyhodiť, alebo je to bezpečne na konzumáciu ? Vnútri zelenina vyzerá v poriadku.

Pre buducnost, kvasena zelenina ma byt cela ponorena, ten karfiol vyhod
Tiež by som to asi pre istotu nejedla, ale na to ti nikto na 100% nepovie, či je to ok alebo nie. Pokojne to môže byť aj pleseň, veľmi zle to takto vidno z fotky.
Ako to vlastne robíš, ak sa môžem spýtať? 🙂 Je to náročné? Ako dlho sa to fermentuje? Viem, že takéto potraviny sú zdravé na konzumáciu, ale ešte som to neskúšala doma robiť vôbec.

Nejde foto zväčšiť, nebude to pleseň?