icon

Je bezpečné konzumovať zeleninu s farebnou zmenou?

18. nov 2025

Dobrý deň, prvý krát som skúšala fermentovat zeleninu v zavaraninovom pohári, spravila som jednu chybu, vrchný karfiol mierne trčal z nálevu, a ten vrch tak zozelenel. Mám to cele vyhodiť, alebo je to bezpečne na konzumáciu ? Vnútri zelenina vyzerá v poriadku.

Je bezpečné konzumovať zeleninu s farebnou zmenou?
avatar
stellarstar
18. nov 2025

Nejde foto zväčšiť, nebude to pleseň?

avatar
viestta
18. nov 2025

Pre buducnost, kvasena zelenina ma byt cela ponorena, ten karfiol vyhod

avatar
henriettak
18. nov 2025

Tiež by som to asi pre istotu nejedla, ale na to ti nikto na 100% nepovie, či je to ok alebo nie. Pokojne to môže byť aj pleseň, veľmi zle to takto vidno z fotky.
Ako to vlastne robíš, ak sa môžem spýtať? 🙂 Je to náročné? Ako dlho sa to fermentuje? Viem, že takéto potraviny sú zdravé na konzumáciu, ale ešte som to neskúšala doma robiť vôbec.