• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Jedlá z chrenu. Poraďte recepty!

23. augusta 2013 
Ahojte, poraďte nejaké dobré recepty z chrenu okrem chrenovej omáčky a rady tipu upeč si k nemu klobásu :grinning: :grinning: :grinning:
15. nov 2008 o 12:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
hovadzie mäsko s chrenovou omackou a knedlou :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
15. nov 2008 o 12:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
To žiadne neexistujú???????? :confused:
16. nov 2008 o 06:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
My robievame varenu cviklu s chrenom :wink: je to zdrave a vyborne :grinning: alebo este v ramci slavnostnych mis, uvarime vajicka na tvrdo, rozkrojime na polku a posypeme nastruhanym chrenom ;) alebo uvarene zltka vyberieme, premiesame s nastruhanym chrenom, ochutime a bielko opat naplnime ;) mnam :D
17. nov 2008 o 16:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
to s tymi vajickami znie dobre, urcite zuzitkujem tuto info :wink:
17. nov 2008 o 16:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
sunkova rolka s chrenom,cvikla s chrenom,horcica s chrenom,chrenova omacka,chren s jablckami :grinning:
18. nov 2008 o 11:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
párky s chrenom :grinning:
11. dec 2008 o 09:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tvarohovo chrenova natierka>250g makkeho tvarohu,3lyžičky čerstveho chrenu,3 lyžice kyslej smotany,1postruhane jablko,sol,mlete čierne korenie
10. feb 2009 o 12:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kapor v chrenovom župane:podkovicky z kapra,chren,smotana,cesnak,maslo,korenie na ryby,rasca

kapra osolime posypeme korenim a dame na pekac s maslom,posypeme rascou a cesnakom a pecieme .v smotene rozmiesame chren a vylejeme na upeceneho kapra a zapecieme.
10. feb 2009 o 12:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kapustovo chrenovy šalat-bielu kapustu nastruhame osolime,pridame chren,nastruhanu cibulu,trochu cukru a octu a popripade olej-tento šalat sa da aj zasterilizovat
10. feb 2009 o 12:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Budapeštianska nátierka
Maslo+jemný tvaroh+postrúhaný syr+cibula+chren+horčica+sol
28. feb 2009 o 06:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Potrebujeme:

vykostené karé (množstvo podľa potreby, treba rátať minimálne 2 ks na osobu)

soľ

mleté čierne korenie

sladkokyslý chren (podľa potreby)

marhule (čerstvé alebo zavárané)

plátky eidam-u (alebo iný syr/ olej (alebo masť)

petržlenová vňať (na ozdobu)

múka hrubá (trošku).

Postup: Mäso nakrájame na rezne (nie veľmi tenké, ale ani hrubé), jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (chvíľu necháme vsiaknuť soľ), poprášime z jednej strany múkou a pomúčenou stranou vložíme do vyhriateho tuku (olej, alebo masť). Opekáme z každej strany asi 3 - 5 min. (podľa hrúbky rezňov). Opečené rezne rozložíme na plech a na každý z nich natrieme jednu lyžicu chrenu, položíme 2 polovičky marhulí, zakryjeme plátkom syra a dáme do horúcej rúry zapiecť (stačí toľko, kým syr zmäkkne a začína sa roztekať). Podávame s hranolkami a kopčekom ryže, ale možno podávať iba s hranolkami, ryžou (ryžu na tanieri možno posypať strúhaným kokosom - dostane výbornú chuť), alebo so zemiakovým pyré.
28. feb 2009 o 16:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ešte toto som našla
Kuracie rezne s kôprom a s chrenom
0

Suroviny:



* 4 kuracie rezne
* 1 lyžica masla
* 1 lyžica oleja
* 1 kocka zeleninového bujónu
* 1 cibuľa
* 200 ml smotany
* 1 lyžica hladkej múky
* 2 lyžice kôpru
* 2 lyžice čerstvého nastrúhaného chrenu
* mleté čierne korenie, soľ


Postup prípravy: Na masle a oleji s opražíme cibuľu. Osolené a okorenené kuracie rezne opečieme z oboch strán a podlejeme vodou. Pridáme kocku zeleninového bujónu a dusíme do mäkka.V smotane si rozšľaháme múku a nalejeme to k mäsu. Potom pridáme nastrúhaný chren a ešte krátko povarime.Na záver pridáme najemno nakrájaný kôpor a podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s ryžou a varenými zemiakmi.
Autor receptu: Katarina
28. feb 2009 o 16:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Pochúťkový chren
Potrebujeme: 1,2 dl octu, 220 g kryštalového cukru, 500 g jabĺk, 700 g mrkvy, 120 g chrenu

Ako na to:
Ocot s cukrom za stáleho miešania povaríme a odstavíme. Do roztoku pridáme olúpané a jemne postrúhané jablká, na kolieska pokrájanú mrkvu a chren, ktoré ešte zomelieme na mäsovom mlynčeku. Spolu premiešame, naplníme do pohárov a uložíme na chladné miesto. Pochúťkový chren podávame k mäsitým pokrmom namiesto šalátov.
28. feb 2009 o 17:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Sójový šalát s chrenom

400 g sóje, 2 červené a 1 zelená zeleninová paprika, 2 stredne veľké karotky, 50 g chrenu, 1 cibuľa, drvená rasca, rastlinný olej, pár kvapiek octu, soľ, 1 rajčiak, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.

Sóju uvaríme do mäkka a scedíme. Pridáme červenú a zelenú zeleninovú papriku bez jadrovníkov, pokrájanú na rezance, postrúhanú očistenú karotku, postrúhaný chren a očistenú cibuľu posekanú nadrobno. Ochutíme drvenou rascou, pokvapkáme rastlinným olejom a octom, osolíme, ozdobíme osminkami rajčiaka, posypeme nadrobno posekaným čerstvým kôprom, zľahka premiešame a necháme postáť 1 až 2 hodiny.
28. feb 2009 o 17:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Pivársky rezeň s chrenom

600 g bravčového stehna, soľ, hladkú múku, 2 zemiaky, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, mleté čierne korenie, majorán, 2 lyžice piva, 1 lyžicu mlieka, 1 lyžicu polohrubej múky, olej, chren a ocot.

Bravčové mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke, v zemiakovom cestičku a vypražíme na oleji. Podávame s chrenom, pokvapkaným zriedeným octom. Zemiakové cestíčko pripravíme tak, že zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle alebo ich rozmixujeme v mixéri. Pridáme vajce, okoreníme, posypeme majoránom, pridáme pivo, mlieko, polohrubú múku a vymiešame.
28. feb 2009 o 17:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Diabolské kotlety

4 kotlety, trošku oleja, soľ, mleté čierne korenie, olej na pečenie, 2 až 3 cibule, 3 kapie, kyslá uhorka, malá paprika, 2 lyžičky rajčiakového pretlaku, 5 strúčikov cesnaku, horčica, worcestrová omáčka, tatárska omáčka, chren.

Kotlety naklepeme, osolíme, okoreníme a na tuku rýchlo opečieme. Držíme ich v teple. Na troške oleja speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a kapiu, pridáme na plátky nakrájanú uhorku, papriku, rajčiakový pretlak, cesnak nakrájaný na plátky, horčicu podľa chuti a podusíme, kým uhorka a kapia zmäknú. Na nahriaty tanier dáme kotlety, pokvapkáme ich worcestrovou omáčkou a prekryjeme dusenou zeleninou. Zmes môžeme poliať troškou tatárskej omáčky a posypať nastrúhaným chrenom.
28. feb 2009 o 17:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
toto robíme čast -odporúčam
Špekáčiky hladného trampa

12 špekáčikov, 2 cibule, 12 feferóniek, 1 menšiu fľašu kečupu, 1 fľašu čierneho piva, postrúhaný chren.

V špekáčikoch urobíme pozdĺžny zárez, do ktorého vložíme cibuľu, prekrojenú feferónku. Špekáčiky poukladáme tesne vedľa seba, zalejeme kečupom, pivom a pomaly zahrievame. Na veľmi miernom ohni varíme asi 20 až 30 minút, až sa vytvorí hustá, lesklá omáčka. Podávame so strúhaným chrenom a chlebom.
28. feb 2009 o 17:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Protichrípkový šalát

500 g kyslej kapusty, 2 mrkvy, 1 väčšie jablko, 1 cibuľu, 1 lyžicu strúhaného chrenu, 1 kyslú smotanu.

Kapustu a cibuľu nadrobno nakrájame, jablko a mrkvu si najemno nastrúhame. Primiešame aj postrúhaný chren a smotanu. Dáme asi na 30 minút do chladu.
28. feb 2009 o 17:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Cigánske rezne

4 rezne z bravčového karé (môže byť aj stehno), olej, tvrdý syr nakrájaný na plátky, soľ, mleté čierne korenie, chren.

Rezne dobre naklepeme, osolíme a okoreníme. Je lepšie, keď necháme mäso asi 2 hodinky odstáť. Potom prudko opečieme na panvici, dáme na tanier, na rezne položíme malú lyžicu chrenu a zakryjeme syrom. Dáme do mikrovlnky zapiecť.
28. feb 2009 o 17:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Rybie filé s chrenovou omáčkou

800 g rybieho filé, približne 80 g masla, soľ, citrónovú šťavu, trosku hladkej muky a zelenú petržlenovú vňať. Na chrenovú omáčku: 7 dl sladkej smotany, 1 lyžicu masla, 20g hladkej muky, 2 lyžice postrúhaného chrenu, 1 lyžičku cukru, štipku soli, 4 až 5 mandli.

Rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a jemne obalíme v hladkej muke. Opražíme na masle z obidvoch strán a necháme podusiť približne 10 minút. Hotové filé dáme do zohriatej misy. 4 lyžice sladkej smotany, maslo a ostrúhané mandle zmiešame a dáme variť. Keď smotana začne vrieť, zamiešame do nej studenú smotanu, v ktorej sme rozmiešali muku. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Hotovú omáčku ochutíme postrúhaným chrenom, cukrom a soľou. Filé v mise polejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
28. feb 2009 o 17:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
2. mar 2009 o 08:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
Teeeeeeeeda,a ja ze uz take neexistuju ... Dakujeeeeeeeeeeeem :dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face:
8. mar 2009 o 10:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Moja priatelka urobila kuracie pecienky s chrenom namočene v mlieku.neviem sice recept (zistim a dodam)no dobrota to bola vinikajuca.
7. mar 2012 o 12:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja mám odskúšaný tento receptík na chrenovú polievku :slight_smile: http://dobruchut.azet.sk/recept/6557/chrenova-polievka-s-parkom/ ale je tam ešte veľa ďalších receptov s chrenom, tak môžeš vyskúšať aj iné :wink:
23. aug 2013 o 13:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok