Jedlo pre 5 mesačné bábo v nemocnici
Ahojte, sestra má malého 5 mesačného synčeka. Včera začal malý hnačkovať, a už v noci musela s ním na pohotovosť. Dostal prášok na hnačku, ale aj dnes to pokračovalo, a to v takom štádiu že sú hospitalizovaný v nemocnici na detskom. Malému tečie infúzia do hlavičky, ručičky a nožičky má priviazané, aby si nevytrhol náhodou injekciu... ☹(( je mi ho veľmi lúto.... a čo nás ešte veľmi trápi, tak to je strava preňho. Nakoľko hnačkuje tak nemôže ani mliečko, sestra mu dáva Beba mlieko. Dali sme mu včera ryžový odvar, banánik. Zajtra idem za nimi, a chcela by som malému pripraviť niečo, čoho sa aspoň trochu napapká a nezaškodí mu to na žalúdok. Mamičky prosím Vás pomôžte mi, čo takého pre to malinké? Ďakujem pekne za všetky pripomienky.
@sisaha keby som si vymyslela jedalnicek, tak by som sa tu nepytala na rady a skusenosti mamiciek..... a so sestrou sme sa na to bavili ak dovolia lekari priniest malemu nieco z domu, tak sestra by bola najradsej.
@bianca nikto nechcel dat malemu potajomky jedlo z domu! po konzultácii s lekarmi by bolo donesene nieco.
@liv1 presne tak!!!!! dakujem Ti a mas uplne pravdu. su tu take mamicky, ktore cloveku v tejto stresovej situácii nepomoze ale este poriadne kopnu do ne.... je mi luto takych mamiciek...
@sisaha takze, aby si pochopila situáciu... nepytala som sa na nazory preto aby som potajomky doniesla sestre pre maleho nejaku domacu stravu! po konzultácii s lekarmi co dovolia a co mate vy mamicky skusenosti som chcela vediet co je vhodne!!! malemu davali infuzku 1 den, potom uz len mliecko co urcila nemocnica . Na druhy deň maly mal v stolici krv!!!!!!!! do dnesneho dna tam má.. ☹ nevedia čo s ním, skúšajú mlieká a kašičky. maly bol už tak hladný, že na koniec po poldňovom trápeni a plakani mu dali rozvarenú ryžu. je to smutné že dieta sa takto musí trápiť, a je ešte smutnejšie že ak sa pýtam na názory mamičiek je tu niekto ako ty a v tej stresovej a bezradnej situácii ešte ma takto zošlapneš! ďakujem...
@jurkovamiluska presne tak, ďakujem...
@liv1 uplne Ti sám za pravdu, a vies co citim... ďakujem Ti.
@florentina1 O konzultácii s lekárom nepadlo v úvodnom príspevku ani slovo. 😉 😉
@kolinia tak tak presne tak, ako si napýsala! ďakujem.
@vanessm ďakujem pekne, a tiež si myslím že doma sa musia takto isto spravat.....máš pravdu!
@lussy23 ďakujem pekne... 🙂)))
@zoja ďakujem pekne, poviem sestre.
sestra s malým je stále v nemocnici... ☹(( ale dúfam, že čoskoro ich pustia domov. Malinký má stále hnačku na ráno, a v nej sa objaví aj krv... V stolici sa objavuje krv na ráno už 3.deň. Lekári mu dali infúzku len 1.deň, od utorka už nie. Dostáva mlečko z rozvarenou ryžou. Mrkvovú a zemiakovú kašičku. Chcú malému odskúšať bezlaktózne mliečko od dnes, tak uvidíme.....Chodím za nimi, a je to na plakanie keby ste videli že bábätká, ktoré tam mamičky nemajú.... bože 4 deti v 1 izbe, plakajú tam na pospás nechávajúc na sami seba.... jednemé bábätku vysela ručička a nožička z postielky a revalo, ležalo na brušku..... ☹((( ja len dúfam, že čím skôr ich prepustia domov a náš malinký bude v poriadku. Ďakujem veľmi pekne mamičky za príspevky, ste fakt zlaté baby! A tie, ktoré ste sa mi snažili v tejto stresovej a bezradnej situácii "pomôcť" tak len toľko dodať, že NO COMMENT!
@florentina1 myslim, ze uz bolo povedane vsetko, nikto tu nechcel stresovat a zoslapavat ta. O konzultacii s lekarom si napisala az teraz, takze sme vychadzali iba z toho co bolo napisane. Sama vidis, ze lekari sami zistuju z coho to ma. Hnacka je vycerpavajuca pre organizmus a preto z domu len tak nieco prinesene nie je vhodne. Drzim palce nech je malinky cim skor v poriadku. 😉
@koniarova a @sisaha ste maximálne negatívne a nežiadúce komentujúce ženy, ktoré som tu stretla! Len a len intrigy, a ponižovanie, a sledovanie každých slovíčok, do ktorých ste sa pustili, a začali rípať!!!! a mimotoho to neni pasé! OKREM VÁS ďakujem všetkým mamičkám za podržanie a za dobré rady, ste fajn baby!
@florentina1 nerozumiem v com som negativna a mam neziaduce komenty. Ja som ti radila podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Je mi luto, ze ty za dobre rady povazujes iba to, ze ti niekto odobril tvoj napad. To, ze sa niektore zeny sem nezapoja, neznamena, ze s mojim nazorom nesuhlasia. Pozri si, kolko zien s mojim nazorom suhlasilo. Nikdy som nikomu nic zle nepriala a neprajem to ani tebe a uz vobec nie tomu malickemu. Pekne a pokojne sviatky ti zelam.

@florentina1 neviem ci ti uz niekto poradil, necitala som to tu, v lekarni predavaju mlieko vola sa AL 110, ktore sa moze davat babatkam prave pri hnackovych ochoreniach, stoji cca 7eur, ja mam uz sice velkaca 😉 😉 , ale toto mliecko nam odporucili na infekcnom oddeleni, ked bol malinky, doteraz ho mam vzdy doma v zasobe spolu s ryzovym mliekom pre taketo pripady 🙂