Jednoduchý krém na plnenie tartaletiek
AHojte prosim poradte uplne najjednoduchsi krem na plnenie tartaletiek. Ďakujem
Mascarpone 500g + Salko ( karamelové alebo čoko)
@anonym_autor ja som roztopila bielu čokoládu a rozvarila mrazené maliny. Potom to spolu zmiešať. Na dno dať džem, potom túto zmes. Mnam
Môj obľúbený - 1 karamelové salko +120-150g masla. Je dosť hustý, dá sa zjemniť primixovaním cca 100ml šľahačky.
A co vam chuti?
Ganache - pistacia coko malina mango
Marcipan s visnami
Orechova plnka...
Ako sa spraví ganache ? Respektíve aký je postup aby sa to podarilo?
Môj obľúbený - 1 karamelové salko +120-150g masla. Je dosť hustý, dá sa zjemniť primixovaním cca 100ml šľahačky.
@aurelia2000
to salko treba uvarit alebo myslis to kupovane karamelove?
@mima172
@aurelia2000
@mima172
@ivinkapink Je to v podstate jedno. Ja si zvyknem kúpiť, keď je obyčajné Salko v akcií, aj 3-4ks a uvarím si ich a tak si ich dám do špajze. Keď nemám uvarené v špajzi a nechce sa mi 1 plechovka variť, tak kúpim hotové karamelové.
@ivinkapink Je to v podstate jedno. Ja si zvyknem kúpiť, keď je obyčajné Salko v akcií, aj 3-4ks a uvarím si ich a tak si ich dám do špajze. Keď nemám uvarené v špajzi a nechce sa mi 1 plechovka variť, tak kúpim hotové karamelové.
@mima172 dakujem 🤗
Ako sa spraví ganache ? Respektíve aký je postup aby sa to podarilo?
@sethi smotana a cokolada tmava alebo biela. Rozpustis cokinu zalejes teplou smotanou 33% a miesas. Po vychladnuti mozrs vyslahat. Pomer 3:1 bude tvrdsia ako poleva
1:1 bude ako krem
Mozes pridat nejaky liker do tmavej
Do bielej pistaciovy krem, mlete maliny susene mrazom...
@aurelia2000
@mima172
@ivinkapink obe sú dobré
@anonym_autor 300g biela cokolada , 150slahackovej smotany, 150 mascarpone, das do hrnca, miesas, zohrievas, nevaris!
@sethi smotana a cokolada tmava alebo biela. Rozpustis cokinu zalejes teplou smotanou 33% a miesas. Po vychladnuti mozrs vyslahat. Pomer 3:1 bude tvrdsia ako poleva
1:1 bude ako krem
Mozes pridat nejaky liker do tmavej
Do bielej pistaciovy krem, mlete maliny susene mrazom...
@natalka13 ďakujem.moc 🙂
@anonym_autor ja som roztopila bielu čokoládu a rozvarila mrazené maliny. Potom to spolu zmiešať. Na dno dať džem, potom túto zmes. Mnam
@jaja1979 maliny si pasirovala od kostok? Stuhlo to pekne, nebolo to riedke?
@jaja1979 maliny si pasirovala od kostok? Stuhlo to pekne, nebolo to riedke?
@margotka17 bolo to také akurát a nie, nepasirovala som...
@margotka17 bolo to také akurát a nie, nepasirovala som...
@jaja1979 mám veľmi rada maliny aj malinove krémy, tak vyskúšam teda. Vdakaaaa, 🍹 pre teba.

Ja mam rada lotus natierka+slahackova smotana+mascarpone, navrch este roztopit kus lotusu a poliat 🙂